Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mattonka píše:
Nezlob se, ale to děvče si s tebou hraje. Nechce, nebo nemůže povolit uzdu svým citům a tak s tím různě koketuje. To, že ji někdo ublížil má nepochybně svoji roli, ale asi je nevyzrálá, když to po takové době nedokáže přijmout. Ona totiž nechce být sama, proto tě pak vyhledá. Když tě má, zjistí, že to není ono a tak se do toho zamotává. Soudím z toho co jsi popsal. Nech tomu volný průběh. Něco podobného jsem zažila a pak z toho byl vztah na devět let. Ale už není.
A tak to bylo z tvé strany nebo ze strany partnera?Kdo byl takto nerozhodný neboli nevyzrálý?A po jaké době z toho vznikl ten 9letý vztah?
Anonymní píše:mattonka píše:A tak to bylo z tvé strany nebo ze strany partnera?Kdo byl takto nerozhodný neboli nevyzrálý?A po jaké době z toho vznikl ten 9letý vztah?
Nezlob se, ale to děvče si s tebou hraje. Nechce, nebo nemůže povolit uzdu svým citům a tak s tím různě koketuje. To, že ji někdo ublížil má nepochybně svoji roli, ale asi je nevyzrálá, když to po takové době nedokáže přijmout. Ona totiž nechce být sama, proto tě pak vyhledá. Když tě má, zjistí, že to není ono a tak se do toho zamotává. Soudím z toho co jsi popsal. Nech tomu volný průběh. Něco podobného jsem zažila a pak z toho byl vztah na devět let. Ale už není.
Bylo to z mé strany. A naprosto otevřeně já si s ním taky tak „hrála“. Nakonec jsem ten náš vztah přijala a měla ho i ráda. Ale zamilovaná jsem do něj nikdy nebyla. Ovšem toto vím až teď s odstupem, s novýma životníma zkušenostma apod.
Já myslím, že mezi bývalými milenci nemůže dost dobře upřímné přátelství existovat..Ano znají se dobře, ale vzhledem k okolnostem jejich rozchodu bych nedoporučovala si hrát na " dobré přátelé"..
Myslím, že by stále viselo něco ve vzduchu a z toho mi vyplývá, že by to nebylo upřímné..
Dokážu se vás dva představit jako přátelé až v momentě, kdy oba budete mít nové dlouhodobé vztahy a oba budete spokojení a vyrovnaní s minulostí..Pak ano..
mattonka píše:Bylo to z mé strany. A naprosto otevřeně já si s ním taky tak „hrála“. Nakonec jsem ten náš vztah přijala a měla ho i ráda. Ale zamilovaná jsem do něj nikdy nebyla. Ovšem toto vím až teď s odstupem, s novýma životníma zkušenostma apod.
A důvod, proč jsi si takhle s ním hrála?Takže jsi zamilovanost předstírala a snažila jsi se, aby to tak vypadalo?
Anonymní píše:mattonka píše:Bylo to z mé strany. A naprosto otevřeně já si s ním taky tak „hrála“. Nakonec jsem ten náš vztah přijala a měla ho i ráda. Ale zamilovaná jsem do něj nikdy nebyla. Ovšem toto vím až teď s odstupem, s novýma životníma zkušenostma apod.A důvod, proč jsi si takhle s ním hrála?Takže jsi zamilovanost předstírala a snažila jsi se, aby to tak vypadalo?
Ale ne, spíš jsem byla zmatená v tom co cítím. Nic jsem nepředstírala po nějaké době jsem mu upřímně řekla co cítím. Asi jsem se spíš bála abch nebyla sama. Sama jsem totiž nikdy nebyla.
Tak to nejspíše tak bude, jelikož ani ona pořádně sama nebyla, proto mi řekla, že teď chce být dlouho sama, nebude se snažit najít přítele a tak. Vypadá to tedy na stejný problém.
Později jsi tedy byla sama a nakonec jsi zjistila, že chceš s ním opravdu být?
Anonymní píše:
Tak to nejspíše tak bude, jelikož ani ona pořádně sama nebyla, proto mi řekla, že teď chce být dlouho sama, nebude se snažit najít přítele a tak. Vypadá to tedy na stejný problém.
Později jsi tedy byla sama a nakonec jsi zjistila, že chceš s ním opravdu být?
To bylo složitější, chtěla jsem si to vše rozmyslet a zkusit být sama, ale nešlo to. Prostě jsem všechno chtěla v životě sdílet a on se nabízel. Je to dlouhý příběh a různé okolnosti, které měly na to vliv. To je na delší povídání.....
Takže jsi si uvědomila, že nechceš být sama a sáhla po něm, protože to bylo „nejrychlejší“?Že jsi nemusela nikoho hledat, protože tu byl stále on?
Anonymní píše:
Takže jsi si uvědomila, že nechceš být sama a sáhla po něm, protože to bylo „nejrychlejší“?Že jsi nemusela nikoho hledat, protože tu byl stále on?
Ano stále ON, který jsem věděla, že mě miluje.
A proč to vydrželo 9 let?Proč to skončilo?Došlo ti, že bys měla mít partnera, kterého taky miluješ a ne jen on tebe?
Proč to skončilo? Přišla láska. Opravdově jsem se zamilovala. To co poznáš jednou, možná dvakrát za život.Ukončila jsem to po těch letech už nebylo kam jít dál, děti jsme neměli, tak co… Občas na to vzpomínám, přeci jenom 9 let společnýho života je docela dost…
Mně se zdá, že se to právě stalo u nás.Možná ale jen z mé strany.Těžko to asi posoudím a zjistím, jinak by se mnou asi zůstala.
Tak hlavně, že vše u tebe dobře dopadlo. ![]()
Měli jsme jet na dovolenou, nejdříve nesouhlasila, že to bude divné, ale rozmyslela si to a chce tam se mnou jet. Dále chce na dovolené udržovat sexuální poměr a začít s ním už za nějakou dobu, jelikož si nechce hledat partnera na sex, když ví, že vím, co se jí líbí a jak jí uspokojit.
Názory na to?
Anonymní píše:
Měli jsme jet na dovolenou, nejdříve nesouhlasila, že to bude divné, ale rozmyslela si to a chce tam se mnou jet. Dále chce na dovolené udržovat sexuální poměr a začít s ním už za nějakou dobu, jelikož si nechce hledat partnera na sex, když ví, že vím, co se jí líbí a jak jí uspokojit.
Názory na to?
Rozmazlený fracek, který s tebou mává, jak se mu zlíbí.
Dokážeš si představit s někým takovým trvale žít? Víš co ti bude provádět, až tě bude mít jistého? Já bych brala nohy na ramena, ale ty jsi k tomu ještě vnitřně nedospěl, tak přeji pevné nervy a co nejvíce štěstí, ať už si ho představuješ jakkoli. ![]()
A pokud tě zajímá názor na průběh dovolené, jela bych tam na tvém místě jen jako kamarád, striktně, nenechat se oblbnout sladkýma kecama. ![]()
Ona byla první, která to opravdu ocenila, takže hledání moc lehké není.
A to vím, že takového kluka chce skoro každá, ale stejně si vyberou špatně.
Tak snad tu, která to ocení najdu.