Nervozita mě brzdí v kariéře

30.10.17 12:48

nervozita mě brzdí v kariéře

La

Příspěvek upraven 28.11.17 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4400
30.10.17 12:55

@Karel Petráň Zkus osvedcene psychologa. Umi v hypnoze odblokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tali98
30.10.17 12:55

No, se slovní zásobou očividně problém nemáte, jinak bych Vám poradila číst knihy. Ale jinak nevím. Chce to trénovat, trénovat, trénovat. Zkuste si doma nějaký fiktivní rozhovor a natočte si to na mobil, aby jste se slyšel a věděl kde přesně je chyba. Nepřipadáte mi jako člověk, který by neuměl komunikovat. Jen jste z toho nervózní. Takže to chce se hecnout a být dobrovolně aktivní v té komunikaci s nadřízenými (ale zas aby to nebylo vlezlé). Prostě si řeknete, že teď uděláte něco, čeho se bojíte a jděte do toho, nepřemýšlejte nad tím zbytečně dlouho. A pak se třeba odměňte. Přeji hodně štěstí :palec:

• Citovat
  • Upravit
1326
30.10.17 13:04

Tak já občas mívám ten stejný problém, ale nejednám s nadřízenými, ale přímo se svými klienty, což je nejvíce patrné na schůzkách. Mně osobně pomáhá si scénář předem promyslet, jednotlivé body napsat na papír. Což v případě, že máte něco domluveného, jde udělat. U nenadálých situací a telefonátů bohužel je nutné jednat s rozmyslem. Mně pomáhá vždy informace „vydržte, musím se nad vaším sdělením zamyslet“ - odmlčím se na 2-3 vteřiny a pak teprv znovu začnu mluvit, během té doby si situaci znovu uvědomím. Toto mi hodně pomáhá. Někomu pomáhá, když si protistranu představí jako zvíře, dítě či něco jiného, čehu se nemusí bát - u mě to tedy nefunguje. A také platí často, že čím méně toho namluvíte, tím snáze vám rozhovor uplyne, více věcí si promyslíte. Čím více mluvíte, tím více se v tom často i motáte a jste nervoznější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.10.17 13:16

Nechcete kurz komunikace, jestli tak potřebujete psychoterapii. Nejde o konkrétní komunikační techniky, ale o porozumění sobě, svým strachům a jak jim čelit.

Pokud se vám nechce do psychoterapie, tak si najděte kouče. Hledejte takového, který má nějaký certifikovaný výcik, který zahrnuje alepsoň 500h. Ideálně aby měl i dlouhodoleté zkušenosti z byznysu.

Ale psyhcoterapie vyjde výrazně levněji a máte daleko větší šanci, že nenatrefíte na mašíbla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
30.10.17 13:17

Co zkusit osobního kouče? nemám zkušenost, ale třeba by ti to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
30.10.17 13:25

Aha, vy ještě k tomu řešíte dost svérázně problémy s přítelkyní, které samovolně diagnostikujete deprese.

mazejte do psychoterapie, kouč vám vaše psychické trable leda zafačuje a nepomůže vám je otevřít, vyčistit a dát jim prostor se zahojit. Natož kouč někde v pošumaví…

Tahle paní nevypadá zle - jen člověk nesmí čekat holywoodský styl.

http://www.poradnaukaplicky.cz/…obratit.html

případně manželé Jánští z klatov, ti pracují i na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
30.10.17 14:36

Neurol 1-2 tabletky 30 min pred pohovorom, meditacia a relaxacia…ale tato moznost je beh na dlhu trat…lahsie su tie tabletky, tie ti predpise aj vseobecny lekar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
30.10.17 14:52

S poctem takovych absolvovanych meetingu a pohovoru se ta nervozita obrousi. V tvym pripade bych tomu sel naproti a venoval se priprave.

• Nejdriv si dej dohromady agendu a kazdy bod si dale rozpracuj.
  • Snaz se vyhodnotit vsechny mozne scenare a zamysli se nad svoji reakci.
  • Udelej si krizovy scenar.
  • Muze ti pomoct i simulace treba s manzelkou/pruitelkyni, ktera ti zahraje toho tvyho nadrizenyho. Cil je jasnej, ona te za kazdou cenu musi rozhodit, at uz v ramci korektnosti, popr. i unfair zpusoby (narazky na produktivitu, kompletaci nejakeho ukolu, vysi platu, nizky progres, atd.)

Snaz se byt ten kdo na meetingu udava smer. Nenech se vykolejit, drz se pripravene agendy, ikdyz te z ni protistrana odkloni. (pokud se napr. odvede diskuze jinym smerem, staci to zhodnotit se slovy, ze se na to podivas a budes protistranu informovat o progresu, nasledne se vrat ke sve agende).

Bud ten, ktery proda to s cim na meeting prisel, to je to o co jde. Zkus protistranu necim zaujmout. Treba prines nejakou novinku z ktere bude profitovat i protistrana a jen tak ji zmin mezi reci, sleduj reakci, dal si ji potom vyhodnot. Udelej si takovy mensi psychologicky profil protistrany a nasledne dle toho uprav zpusob komunikace.

Preju ti hodne stesti, trenuj a uvidis, ze se krok po kroku budes citit sebejistejsi. Vsechno je to jen o treningu a priprave. Na tom co se se napoprve nepovede dal pracuj. Zanalyzuj duvody a navrhni zpusoby reseni.
Monitoruj zlepseni, mesicne kvartalne, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat