Neschopenka a oznámení zaměstnavateli

20
28.3.23 10:14

Neschopenka a oznámení zaměstnavateli

Ahoj holky :mavam: chtěla bych se zeptat, kdy jste oznámily svoje těhotenství v práci? Jsem v 8 tt a nejradši bych to oznámila až po 12 týdnu..ale už jsem byla 2× hospitalizovaná v nemocnici s hyperemesis gravidarum ( nadměrné zvracení ) a nevypadá to, že by se to mělo zlepšit..sotva se udržím na nohou :zed:
Jsem už 2 týdny na neschopence a v práci už na mě tlačí, kdy se vrátím. Nechce se mi to oznamovat takhle brzo a ještě po telefonu, ale asi mi nic jiného nezbyde :nevim: máte s tím některá zkušenosti? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24835
28.3.23 10:16

Já bych zatím nic neříkala, třeba zvracet brzo přestanete a zase se do práce budete moci vrátit. Prostě řekněte, že jste stále nemocná. Na dg. nárok nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36322
28.3.23 10:31
@En00 píše:
Ahoj holky :mavam: chtěla bych se zeptat, kdy jste oznámily svoje těhotenství v práci? Jsem v 8 tt a nejradši bych to oznámila až po 12 týdnu..ale už jsem byla 2× hospitalizovaná v nemocnici s hyperemesis gravidarum ( nadměrné zvracení ) a nevypadá to, že by se to mělo zlepšit..sotva se udržím na nohou :zed:
Jsem už 2 týdny na neschopence a v práci už na mě tlačí, kdy se vrátím. Nechce se mi to oznamovat takhle brzo a ještě po telefonu, ale asi mi nic jiného nezbyde :nevim: máte s tím některá zkušenosti? Děkuji :kytka:

Neříkala bych to. Prostě jsi práce neschopná, až budeš tak se vrátíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
28.3.23 11:13
@En00 píše:
kdy jste oznámily svoje těhotenství v práci? … Jsem už 2 týdny na neschopence a v práci už na mě tlačí, kdy se vrátím.

Tlačit můžou, ale to je asi tak vše. Nmusíš jim oznamovat diagnózu ani prognózu (tu ani nemůžeš posoudit).

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
28.3.23 11:17

Dobrý den, pane vedoucí. Bohužel zatím nevím, kdy přijdu zase do práce. Stále probíhají vyšetření. Děkuji za pochopení, nashledanou :mavam:

• Citovat
  • Upravit
31292
28.3.23 11:19

Jestli tlačí, řekla bych jim, že pořád zvracíš (jestli třeba od tebe tuhle informaci už mají) a lékaři hledají důvod a dokud neprojdeš sérií vyšetření, nemůžeš říct dne ani hodiny :nevim: A až budeš vědět, že se ozveš.
Pokud je ti blbý jen mlčet, tak tohle by jim mohlo na nějaký čas zavřít pusy a ještě pořád to může být leccos, jakýkoliv gastro problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.3.23 11:27

Neoznamovala bych nic, jsem na neschopence, chodim na vysetreni a tecka. Do diagnózy jim nic neni.

Mmch ja tehotenstvi oznámila az po každoročním hodnoceni, po kterem se navysovala mzda a dával bonus a byla jsem cca ctvrty, paty mesic… :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.23 12:36

Také bych zatím neoznamovala, jsi na neschopence a to jim musí stačit… Třeba ti za pár dní bude lépe a můžeš se vrátit… Já jsem to v práci oznamovala brzy, ale z důvodu náplně práce (ozbrojené slozky) a bylo mi dobře, takže jsem chodila do zaměstnání až do mateřské i když s pár omezeníma
Omlouvam se za anonym… Ale nerada bych, aby si můj nick spojili se zaměstnáním

• Citovat
  • Upravit
Badboda
28.3.23 13:31

Ahoj, ano. Když mi volali, a chtěli vědět co mi je a kdy se vrátím řekla jsem normálně že je to moje věc. Ovšem pozor na intonaci. Vlastně co je komu do toho, jsi na neschopence, máš to od doktora. Hotovo. Třeba řekni že další kontrolu máš za ten měsíc.

• Citovat
  • Upravit
20
28.3.23 14:42

Ok všem děkuji za radu ;) budou se muset spokojit s tim že ještě nemůžu dorazit a důvody bůh ví jak vysvětlovat nebudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.3.23 14:59
@Badboda píše:
Ahoj, ano. Když mi volali, a chtěli vědět co mi je a kdy se vrátím řekla jsem normálně že je to moje věc. Ovšem pozor na intonaci. Vlastně co je komu do toho, jsi na neschopence, máš to od doktora. Hotovo. Třeba řekni že další kontrolu máš za ten měsíc.

Hele to na mě kdysi zkoušel sef cizinec - jako co mi je a s cim jsem nemocna a volal mi v dobe pevných linek vecer domu, asi kontrola, jestli jsem doma nebo nevim…
Po ukonceni neschopenky jsem nabehla na personální a oni uz ho srovnali do late…pak to jeste zkoušel, kdyz se ptal s cim sla kolegyne na operaci. To uz jsem ho sjela i ja..

• Citovat
  • Upravit
758
28.3.23 20:24

Ja sem prisla na gyndu a hned jak se to potvrdilo mi dal neschopenku, byla jsem v 9tt uz a mam fyzicky i psychicky narocnou praci.. takze mi nezbylo nic jineho nez jim zavolat ze uz dalsi den neprijdu do prace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí