Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prvně bych zašla k doktorovi. Potíže s pamětí a koncentrací se daji zmírnit i nějakými podpůrnými léky nebo doplňky. Ale zda to má smysl ti řekne nejlíp ten doktor, stejně jako jestli má význam si brát neschopenku.
@PepiKo píše: Více
Nedoliecuje sa mm este nejako? Rehabilitacie, nejaky skrateny prac. rezim a podobne? Myslim, ze napriklad po infarkte to tak byva - liecenia, cvicebny rezim, ludia dostavaju aj invalidne dochodky prave preto, aby im to financne kompenzovalo ten setriaci rezim.
Asi v sebe budes musiet prekonat tu prekazku, to nesetrenie sa…
Ja tiež nechodím na PNky, ale to čo robíš ty, mi príde úplne šialené. Lekár je od toho, aby si mu povedala o svojich ťažkostiach. Urob to čím skôr. Podľa mňa si koleduješ o prúser s týmto prístupom.
@Mkmkz ano, mela jsem RHB na nejake motorické problemy, ktere jsem bezprostředně po tom měla, ale ty uz mi skončily. Pracovní režim apod. se v tu dobu neresil, protoze jsem byla jeste na RD. Na začátku září jsem nastoupila zpět do práce a první týden v září jsem byla na posledni neuro kontrole, kde jsem se citila relativně OK. Stav se mi zhoršil ted během podzimu, přijde mi to jako nascitana únava, stres atd., ktere ty problémy zhoršují, například bolesti hlavy, problémy s koncentraci.
@PepiKo píše: Více
Ok. Presne tak, ako to popisujes to popis lekarovi. Uplne vecne.
Jak píší všichni ostatní, jdi k lékaři a vše mu řekni. Podle mne je určitě na místě ještě nějakou dobu odpočívat, prostě jak budeš sama cítit. Mrtvice není rýmička, doktor to jistě dobře ví. Pro klid duše bych si vyžádala veškerá vyšetření a pokud je vše v pořádku, vzít si neschopenku na rekonvalescenci. Učitelka v MŠ je myslím opravdu náročné povolání, není to nějaké sezení v kanceláři…Neuspěchej to!
Tak holky, včera mi PL na nějaký čas napsala neschopenku na virozu, kterou mám aktuálně od dětí, ale dlouhodobou musim řešit s neurologem. Za ní je to stav na dlouhodobou neschopenku, klidně na žádost o invalidní důchod, který nechci, ale… s neuro jsem dnes mluvila po telefonu a řekl mi, že tyto stavy s MR nijak nesouvisí, že mohu přijít, udělá mi akorát EEG mozku související s těmi bolestmi hlavy, ale jinak mi nemá jak pomoc
takže tak