Neschopenka po revizi

8.12.15 12:05

Neschopenka po revizi

Ahoj holky… chtěla bych se poradit. Nedávno jsem otěhotněla, začala se těšit jako blázen, ale ve třetím měsíci jsem potratila. Proč se ale ptám… jsem už dva týdny doma, bez větších komplikací (jenom jsem teď na kontrole u dr dostala antibiotika protože se mu nezdály občasný silnější křeče v podbřišku), jenomže moje psychika je totálně v háji. Když jsem doma, je mi docela dobře, můžu si kdykoliv poplakat, kdykoliv lehnout (dr přikládá moji hroznou únavu krevní ztrátě při potratu)… jde mi o to že mám jít za pár dní do práce a mám z toho hrůzu. Nesnesu tolik lidí - byli jsme teď během mých vycházek venku a vrátila jsem se domů s pláčem a celej den jsem se pak cítila hrozně, úzkost, panika a tak. Dr mě nechá doma, ale já se cítím blbě, že se s tím nesrovnávám tak rychle jak ostatní lidi, že už bych přece měla jít do práce pomoct kolegům - teď je práce úplně nejvíc. Ale už se mi o návratu do práce zdají i noční můry :roll: nevim jestli je lepší se přemoct a doufat že to bude OK, nebo přestat řešit co si o mně kdo pomyslí a jít do práce až se na to budu cítit (třeba po novym roce…).

Příspěvek upraven 11.12.15 v 17:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5420
8.12.15 12:10

Já byla doma jen 4dny a to proto, že to byl víkend..Měla jsem ale teda hladký průběh revize, bez komplikací..Mě třeba práce pomohla v odreagování, doma to na mě padalo..Zkus psychologa a vypovídat se :kytka: Ať je líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
8.12.15 12:23

@Lili Humberto
Já být tebou, tak se přemůžu a v té práci to alespoň zkusím, je třeba se dostat pokud možno zase do normálního života… Když by to opravdu nešlo, tak vyhledej psychologa. Bude lépe, neboj. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.15 12:25

Já právě k psychologovi chodila docela dlouho, poslední roky jsem v pohodě, takže to nebylo potřeba. Teď jsem mu volala, ale má volno až po novým roce, tak musím počkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
8.12.15 12:26

@Lili Humberto Moc mi mrzi tvoje ztrata :-( Mas narok byt doma cele 6 ti nedeli. Kazdy to snasi jinak. Mam vyzkouseno, ze jsem byla doma mesic, dva tydny i tech 6. Dva tydny bylo malo. A taky poprve to bolelo nejvic a to jsem byla proste doma, brecela, proste hormony jsou v tele jeste dlouho a kam spechat. At je brzy dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
8.12.15 12:41

@Lili Humberto ahoj, prožila jsem 5 revizí - poslední 2 byli týden za sebou a přesně jak píšeš, velká ztráta krve atd atd. Byla jsem doma přes 2 měsíce - neměla jsem sílu vstát a normálně fungovat. Tělo prostě dalo stopku. Chlap mě musel vodit, jak jsem byla slabá. Za mě nepospíchej. Psychicky by Ti práce asi pomohla, ale pokud to nezvládneš fyzicky, tak je lepší vyčkat. Zažila jsem revize kdy jsem šla do práce prakticky hned, ale po té opakované to nešlo. Dostala jsi železo? Zkus jíst potraviny bohaté na železo a bílkoviny a držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.15 12:44
@Ginuš píše:
@Lili Humberto ahoj, prožila jsem 5 revizí - poslední 2 byli týden za sebou a přesně jak píšeš, velká ztráta krve atd atd. Byla jsem doma přes 2 měsíce - neměla jsem sílu vstát a normálně fungovat. Tělo prostě dalo stopku. Chlap mě musel vodit, jak jsem byla slabá. Za mě nepospíchej. Psychicky by Ti práce asi pomohla, ale pokud to nezvládneš fyzicky, tak je lepší vyčkat. Zažila jsem revize kdy jsem šla do práce prakticky hned, ale po té opakované to nešlo. Dostala jsi železo? Zkus jíst potraviny bohaté na železo a bílkoviny a držím palce…

Ježíš, to je mi líto :( to je fakt hrozný. Já se právě bojím, že psychicky by mi nepomohla, nemáme moc dobrej kolektiv, zato hodně práce a tlaku, takže je to stres i normálně. Jindy mi to nevadí a samotná práce mě baví, ale teď mi to přijde moc na mou chatrnou psychickou rovnováhu.
Edit: železo jsem nedostala, ale našla jsem si na netu co mám jíst, tak se snažím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
8.12.15 12:51
@Lili Humberto píše:
Ježíš, to je mi líto :( to je fakt hrozný. Já se právě bojím, že psychicky by mi nepomohla, nemáme moc dobrej kolektiv, zato hodně práce a tlaku, takže je to stres i normálně. Jindy mi to nevadí a samotná práce mě baví, ale teď mi to přijde moc na mou chatrnou psychickou rovnováhu.
Edit: železo jsem nedostala, ale našla jsem si na netu co mám jíst, tak se snažím.

Děkuji, tak uvidíš jak se budeš cítit - já jsem v práci taky byla ve stresu, na vyšší pozici a prostě jsem se zakousla do práce a nepřemýšlela. S kolektivem je to asi bohužel všude stejné :roll: u nás drbárna a nepřející lidi. No a abych Ti vlila trochu optimismu - teď jsem těhotná a ve 23tt - takže doufám, že tentokrát se mě miminko nepustí. Musíme bojovat :hug:. Kdyby jsi se cítila špatně, zajdi k dr, myslím psychiatrovi - každý tohle zvládá jinak :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
8.12.15 13:20

Muj doktor nechaval na me kdy se do prace vratim ja potratila v 19 t a doma jsem byla 6 tydnu a bylo to akorat. Drive by mne nikdo nedostal…nedala bych to. Preju hodne sil a brzo nove zdrave miminko :mavam: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.20 09:07

Ahoj holky,

v pátek jsem byla na revizi po ZT a v nemocnici mi napsali neschopenku s adresou pobytu nemocnice, přitom jsme byli domluvení na moji přechodnou adresu. Všimla jsem si toho až doma. Mám zavolat o změnu své gynekoložce nebo stačí obvodní doktorka? A jak je to z vycházkami?

Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
1146
18.5.20 09:29

Ahoj, ono záleží u koho tu neschopenku máš, tomu zavolej ať ti změní adresu. A vycházky máš napsané na nemocenském lístků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.20 09:54

Holky, jdu na revizi ve středu po ZT, psychicky jsem ok, už jen aby to bylo pryč. Mám počítat s tím, že mi dají na ty dva dny (čt, pá) neschopenku?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty