Dvakrát jsem již potratila

16
30.11.15 10:59

Dvakrát jsem již potratila

Ahoj, potřebuji znát Váš názor a i zkušenosti. Už dvakrát jsem potratila a byla na kyretáži už to bude skoro 2 roky… a od té doby prostě nic. Nějak se nedaří. Nemáte s tím to někdo zkušenost? Co zkusit nezkusit a tak…zda je ještě nějaká šance?
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5812
30.11.15 11:18

@bozenkaa nevim jak ti poradit ale vím jan se cítíš ted me čeká druha revize jedna byla v červenci vdy nam přestalo byt v 9 tt srdíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
30.11.15 11:26

To je mi moc líto…i já vím jak se cítíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
30.11.15 11:31

Ja bych se objednala do nějakého centra asistovane reprodukce. Udělají ti a tvému partnerovi veškera vyšetření a budete vědět proc se nedaří a též proč jsi dvakrat potratila. Muze se jednat jen o banalitu, ale tez to muze byt vážnější problem. Nevim kolik vam je let, ale po dvou letech snažení neni na co čekat. Nám tedy moc pomohli a dnes mam 11 měsíčního syna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.15 11:35

A co vyšetření? alegrie na sperma, krevní testy, štítná žláza, genetika apod? asi by to chtělo inventuru těla, aby se vědělo kde to vázne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
30.11.15 11:42

@bozenkaa je mi to líto… Potratila jsem 4× - po druhém potratu jsem měla veškerá vyšetření a vše v pořádku. Po 4tém potratu jsem byla na umělém oplodnění s tím, že byla vyšetřena embrya - vyšetření PGS - kontrola chromozomů. Držím palce… Zkus CAR :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.11.15 11:52

Na vyšetření tě může poslat i gynekolog. Sám udělá odběry krve na mutace a spol a pak vás může poslat třeba na imunologii. Car bych volila až po těchto vyšetřeních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
30.11.15 12:20

Mě to naštěstí potkalo jen jednou, ale držím palce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda88
1.12.15 20:01

@bozenkaa V první řadě bych přiměla tvého gynekologa aby tě i s partnerem poslal na genetiku, hematologii a pokud se nic nenajde tak i imunologii. Tak držím palce. Dal ti doktor třeba utrogestan, když jsi byla těhotná? Můžeš mít třeba jen málo těhotenského hormonu. Pokud s tebou odmítá cokoliv dělat rozhodně změň lékaře! Bude to dobré, miminka se dočkáš! Někomu to má hned a někdo má cestu trnitější, a ty můžeš otěhotnět :hug:

• Citovat
  • Upravit
259
1.1.16 20:15

@bozenkaa, je mi to moc lito, vim jake to je…
Bohuzel zatim nemohu prispet nicim optimistickym -za posledni rok jsem potratila trikrat. V unoru 2015 - zamlkle tehotenstvi v 6tt (nasledne kyretaz), v cervenci 2015 biochemicke tehotenstvi a listopad 2015 zamlkle tehotenstvi v ranem stadiu - laparoskopie pro podezreni na mimodelozni. O dite se pokousime necele dva roky. Snazim se doufat, ze vsechno se jeste v dobre obrati a neztracet nadeji. Jiz chodime do CAR, ale zatim mame jen zakladni vysetreni - spermiogram a vysetreni z krve (hormonalni profil, pohlavni choroby, infekce). Spermiogram dost spatny, jinak vse ok. Meli jsme naplanovanou genetiku a imunologii, ale kvuli laparoskopii na zacatku prosince se vsechno muselo o dalsi mesice odsunout. Je to beh na dlouhou trat… Tak snad na jare se to nejak vyvrbi…Kazdopadne bych ti ale take doporucila do nejakeho CAR zajit at vite na cem jste. Treba to bude neco, co dokazou rychle a ucinne vyresit, nikdy nevis :)

Nam v CARu rekli na rovinu, ze s nasimi spermiemi to vypada jedine na ICSI, ze prirozene nikdy neotehotnime. No, uz trikrat se to prirozene povedlo, ale problem je zustat tehotna…Tak jsem z toho taky dost zoufala… Ma nekdo zkusenost s tim, ze potraty byly zpusobeny zpusobily spatnymi spermiemi??? Predem dekuju za odpoved. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda88
2.1.16 15:53

@Wildflower Ahoj mám za sebou také opakované potraty, 3, je to tedy z jiného důvodu, ale mezi těmi potraty se nám podařilo jedno zdravé miminko, jako když otěhotníš určitě tam je šance, že donosíš zdravé miminko, ale pokud ti lékaři nabízí ICSI tak neváhej a jdi do toho. Nebo je tam dlouhá čekací doba?
Jinak na zlepšení kvality spermií zkus manželovi i sobě naordinovat nosifol, jsou to v podstatě těhotenské vitamíny s kyselinou listovou. A pokud se chcete znovu pokoušet přirozeně určitě bych se snažila tělo tvé i manžela nějak podpořit. Přeju hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
259
2.1.16 20:42

Moc dekuju za povzbuzeni a radu @Linda88 :) Jsem moc rada, ze slysim i dobre zpravy!
Kyselinu listovou (Femibion) uz beru skoro cele ty dva roky..U manzela nezabralo nic - ani vitaminy, ani operace, ani hormonalni lecba..spermio je porad hodne spatny (hodne maly pocet + 97% morfologicky spatnych), asi tam je pricina jinde. No uvidime jeste jak vyjde ta genetika a imunologie, treba se neco objevi tam (ale doufam, ze ne). To ICSI nejspis zkusime, protoze se bojim, ze prirozene by to bylo jen dalsi zklamani. O cekaci dobe nic nevim, ale vsechno se to ted zdrzelo tim poslednim potratem :zed: Kdyz nevyjde ani to, tak jsem rozhodnuta dal zkouset a snad se jednoho dne spoji ta spravne spermie s tim spravnym vajickem.. Nadeje je to jedine, co zbyva :) Ale je to teda boj :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
2.1.16 20:47

Ahoj, je mi to moc líto. Já o svém trápení napsala denicky, kdyby sis chtěla pocist. V podstatě jsem na tom jako ty. Me čekání už nebavilo, adoptovali jsme si syna. Máme požádáno o druhé. Vlastnímu se nebranime. Zatím nepřichází…pokud nepřijde, nevadí mi to.
Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
2.1.16 20:48

@Wildflower ahoj, držím palce, ať se zadaří  :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
2.1.16 20:58

Dekuju holky za podporu :) Je to smutny tema, ale pomaha videt, ze clovek neni sam, kdyz v okoli jsou vsichni spokojeni a tehotni.
@Izzz, denicky si rada prectu, az budu mit chvilku :) Drzim ti palce, jak s adopci, tak i s vlastnim miminkem!

@Ginuš, dekuju :* Muzu se zeptat, jestli vam to PGS vysetreni pomohlo a v cem byl nakonec problem? Ja se divala a nas CAR dela pouze PGD metodu, coz jak chapu je neco jineho. Tak kdyz by to tam napoprve nevyslo, tak nejspis zvolim CAR, kde maji lepsi nabidku. Taky jsem premyslela o tom, ze vzhledem k opakovanym potratum by asi bylo nejake geneticke preimplantacni vysetreni vhodny. Uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty