Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera si asi ve čtyřech letech strašně oblíbila kostlivce - skládala ho v nějakým časopise, spala s ním a lebku vozila v kočárku. To taky nebylo nic moc, ale přešlo to. Taky jsem se kolikrát lekla, když jsem jí šla v noci pohladit - vedle ní kostra. Ale přešlo jí to.
Neporadím..ale asi s tím nic neuděláš
naštěstí se mi nic takovýho nestalo..já si nerozumím leda s hlučnýma hračkama, co pořád ječí nějakou hudbu, a dětem se to samozřejmě mooc líbí, dkyž něco hlasitě hraje ![]()
@hanka.br. píše:
Dcera si asi ve čtyřech letech strašně oblíbila kostlivce - skládala ho v nějakým časopise, spala s ním a lebku vozila v kočárku. To taky nebylo nic moc, ale přešlo to. Taky jsem se kolikrát lekla, když jsem jí šla v noci pohladit - vedle ní kostra. Ale přešlo jí to.
@hanka.br. píše:
@hanka.br. píše:
Tohle se mi nestalo, zatím nemáme doma nic odpudivého, varnu slizu a červů jsem zatrhla hned, protože to by asi nebyla zase moje oblíbená hračka. ![]()
Číhající schovaní hadi mě pobavili.
Tak buď jedině počkat, až nadšení z hadů vyprchá, koupit mu sadu jiných zajímavých zvířátek, kterých se nebudeš lekat a nebo jim třeba uvázat na krk barevné mašličky, aby bylo hned jasné, že jsou umělí ![]()
Popř začít jedním, kterého schováš s tím, že se asi někam odplazil a postupně je takhle nenápadně „odplazit“ všechny
A jako náhradu pořídit nějakého veselého plyšového hada, který nebude vypadat jako reálná krajta ![]()
Koupila bych vice vzrusujici, ale mene desivou alternativu, pak na ne zapomene
@hanka.br. Tak to je ještě lepší jak ti hadi:-) Lebku vozila v kočárku… ![]()
@ospalámyš píše:
Tohle se mi nestalo, zatím nemáme doma nic odpudivého, varnu slizu a červů jsem zatrhla hned, protože to by asi nebyla zase moje oblíbená hračka.![]()
Číhající schovaní hadi mě pobavili.
Popř začít jedním, kterého schováš s tím, že se asi někam odplazil a postupně je takhle nenápadně „odplazit“ všechnyTak buď jedině počkat, až nadšení z hadů vyprchá, koupit mu sadu jiných zajímavých zvířátek, kterých se nebudeš lekat a nebo jim třeba uvázat na krk barevné mašličky, aby bylo hned jasné, že jsou umělí
A jako náhradu pořídit nějakého veselého plyšového hada, který nebude vypadat jako reálná krajta
Dcera má plyšové My little pony, na pohled jsou hezcí, ale při zmáčknutí vydávají zvuk jako samopal
Tahá je všude s sebou, je kumšt nacpat je potichu do batohu ![]()
Ahoj, chci si trochu postěžovat. Syn (2) před časem dostal od bratrance sadu třech hadů. Jsou fakt pěkný, povedený, propracovaný, velikostně, tvarově, barevně odpovídají realitě, no jako živí. Má je rád, často si s nima hraje. Dokonce si hada bere i do postýlky a usíná s ním, tulí se k němu jako k plyšákovi (brr).
A můj problém - každou sem tam někde narazím na hada. Na zahradě v trávě, v bazénku, na záhonku, v koši s prádlem, na židli, prostě všude. Pokaždé se příšerně leknu. Takové to zatrnutí, než člověku stihne dojít, že se nic neděje. Hady zrovna nemiluju, ale fobik nejsem, živého hada bych klidně pohadila (pokud by mu někdo podržel hlavu, aby mě nemohl rafnout). Kolikát je mi z toho úleku až slabo. Lekám se takhle už asi dva měsíce, a zatím jsem si nezvykla a zaskočí mě to spolehlivě pokaždé.
Synovi jsem domlouvala, ať si ty potvory uklízí. Jenže jak je všude tahá, tak je různě zapomíná a já je nacházím. Nedělá to naschvál, neví, že se lekám. Ani pohled na syna v postýlce s hadem na peřince mi není moc příjemný. Pokaždý mám chuť je vyházet do popelnice, ale zatím se snažím vytrvat.
Zajímalo by mě, jestli se vám taky stalo, že jste si s některou hračkou vašich dětí nějak zásadně neporozuměly.
P. S.
Pro ilustraci jsem chtěla některý z exemplářů vyfotit, ale žádného jsem nenašla. Patrně už na mě zase někde číhají…
Prosím, prosím, anonymně. Tohle kdyby se přes tchýni nebo švagrovou doneslo k manželovi vtipálkovi, tak mam hada apod. pod polštářem každý večer
. Dík