Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
zuzouš píše:
Ahoj, budu asi trochu provokatér![]()
Posledních několik dní spí 20.30h- cca 9h, po obědě ke 3h. Prý s tím, jak se děti začnou víc hýbat, spí trošku víc, např.když začnou lézt nebo chodit, i když veru ještě chodit nezačla, tak nevim..ale stejně se to všechno ještě tolikrát změní, spavce si musíme co nejvíc užít, nespavce zase nějak přežít
Ahojky, Tobík spí dopoledne 1-2,5 hoď (to spí doma v postýlce) a odpoledne spí v kočárku na zahradě a dá tak většinou hodinku, ono záleží jestli se dítě po spánku budí v dobré náladě nebo s pláčem, pokuď se mi vzbudí a řve tak mu dám dudlík a ještě usne, takže když ti spinká jen půl hoďky a je v pohodě tak ji to asi stačí, ono ta délka toho spánku se stejnak pořád mění…
po půlhodinkách je fakt málo, mě malá (13 měs) spí v noci celou noc od těch 7 do 7 ráno a dopoledne ty 2,5 až 3 hodiny a odpoledne těch 45minut až hodina. ale zjistila jsem že jí musím dávat před spaním mlíko takže dopoledne jsem zrušila svačinky a má jen mlíko a po tom fakt líp usíná i déle spí a taky musí mít před spaním čistou plínu, jak tohle neudělám vzbudí se brzo ani ne po hodině.