Nespavost po noční směně

20
6.11.23 17:28

Nespavost po noční směně

Zdravím, dělám noční 25 let. Poslední dobou se přidalo hodně stresu a podobně. Po noční jdu spát v 8, ale po 3 hodinách se vzbudim a už nezaberu, nejdéle ve 14 musím vstát, dětí a tak, večer před noční si už nelehnu.Jsem unavený, vyčerpaný, je mi blbě, potřeboval bych se vyspat. Dělám na 3 směny a noční máme 6 noční po sobě. Jak se vzbudim honí se mi myšlenky a už nezaberu. Zkusil jsem všechno možné, má někdo podobný problém a co pomohlo. Změnit práci nemohu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65243
6.11.23 17:34
@chlapeček píše:
Zdravím, dělám noční 25 let. Poslední dobou se přidalo hodně stresu a podobně. Po noční jdu spát v 8, ale po 3 hodinách se vzbudim a už nezaberu, nejdéle ve 14 musím vstát, dětí a tak, večer před noční si už nelehnu.Jsem unavený, vyčerpaný, je mi blbě, potřeboval bych se vyspat. Dělám na 3 směny a noční máme 6 noční po sobě. Jak se vzbudim honí se mi myšlenky a už nezaberu. Zkusil jsem všechno možné, má někdo podobný problém a co pomohlo. Změnit práci nemohu :zed:

já kdysi pracovala na noční a prostě jsem přes den nedokázala spát. Znovu jsem si to ověřila jako noční dozor na škole v přírodě. Tam asi nebude žádná jiná možnost, než tu práci změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
6.11.23 18:06
@chlapeček píše:
Zdravím, dělám noční 25 let. Poslední dobou se přidalo hodně stresu a podobně. Po noční jdu spát v 8, ale po 3 hodinách se vzbudim a už nezaberu, nejdéle ve 14 musím vstát, dětí a tak, večer před noční si už nelehnu.Jsem unavený, vyčerpaný, je mi blbě, potřeboval bych se vyspat. Dělám na 3 směny a noční máme 6 noční po sobě. Jak se vzbudim honí se mi myšlenky a už nezaberu. Zkusil jsem všechno možné, má někdo podobný problém a co pomohlo. Změnit práci nemohu :zed:

Ale můžeš každej může vím že peníze jsou důležité ale věř mi donutí tě to stejně jako to donutilo mě po 12 letech je to blbé vím ale at máš velké vydaje jaké máš buď to přetrpíš a budeš jako oživlá mrtvola a stejně se vysypeš po čase nebo to utneš dokud je ještě čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
6.11.23 18:12
@chlapeček píše:

U nás někteří chlapi taky po dlouhých letech končí s nocnima smenama. Z ničeho nic jim tělo řekne dost. Tělo stárne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
6.11.23 18:12

Díky brigádám při vyplácení a majetkovém vyrovnání po rozvodu jsem najela na zcela jiný systém. Noční jsem sice neměla, ale vracela jsem se většinou hlavně o víkendy domů k půlnoci a druhý den vstávala v šest. Víkendy a večery šlo jít na vedlejšák a odsloužit víc hodin v týdnu. Samozřejmě jsem nebyla schopná hned usnout. Bohužel i poté, co jsem chtěla skončit a být byl můj, tam o mě stáli. No bylo mi čerstvě padesát, sil bylo dost, ale myslím, že to dobře nebylo. To ponocování. Za ty roky jsem si úplně rozházela den a noc. Takže chronický nespavec. Přes den se potřebuju natáhnout, to spím hodinu dvě. Ale v noci, darmo mluvit. Mám vyspáno za dvě tři hodiny. Dřív jsem prostě vstala a něco dělala. Teď jsem už na to líná. Koukám na TV, čtu, vezmu si mobil. Nejsem schopná brzo vstávat, vstávala jsem brzo většinu pracovních dní a ráno udělala doma plno práce. Takové ty rady o spánkové hygieně na mě neplatí už vůbec, jako usínat za tmy, jíst tři hodiny před usnutim, nejlíp se mi usíná u televize a s plným žaludkem, taky to je na mě znát. Jsem schopná usnout až ve tři, ve čtyři. Jindy zaberu brzo večer a sovím od jedné, od dvou. Slyším každý šust, ale když řádí venku bouřka, spím jako dřevo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
6.11.23 18:37

@EEKK Zkoušela sis pouštět nějaké simulace bouřky před a během spánku? Je toho plný YouTube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
6.11.23 18:38

6 nočních po sobě je v 3S provozu legálních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
6.11.23 18:51

Já měla nespavost po Covidu, vím jak ti je…zkoušel jsi CBD, CBN, CBG? Nebo nějaký L - tryptofan, 5 HTP apod.? Nejde s někým vyměnit směna? Třeba noční za odpolední? Ze zdravotních důvodů? Ale souhlasím s komentem výše - tělo už je vyčerpané, stárne. Píšeš, že bylo i více stresu - co zkusit třezalku? Pokud nemůžeš změnit práci, tak už pak jedině chemie, léky - Mirzaten nebo zkusit Tritico…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
6.11.23 20:17
@Ivan PPZ píše:
6 nočních po sobě je v 3S provozu legálních?

Po dohodě s odbory je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
6.11.23 20:45
@chlapeček píše:
Po dohodě s odbory je

Nene, nocni muzes delat klidne porad, plati, ze se musi dodrzet cas odpocinku, ve 24 hodinach, tedy v jednom dni..a to je u osmihodinove smeny osm hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
6.11.23 22:25

@mrazik6
Něco takového existuje? Ty jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
6.11.23 22:38
@EEKK píše:
@mrazik6
Něco takového existuje? Ty jo…

No jasne, my casto pousteli treba relaxacni hudbu…muzes so vybrat, co se ti libi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
6.11.23 22:42

Taky jsem dělala noční a 12. Tělo celé převrácené. Musela jsem změnit zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
7.11.23 08:21

@EEKK Třeba tady: https://www.youtube.com/watch?…
Je toho opravdu mraky. Mě uspává jemná lofi hudba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
7.11.23 20:45

Teda…paráda…v takové chalupě se musí spát…koukat přes střechu na hvězdy…no to je něco. Zase jsem chytřejší… díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí