Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chci se zeptat kdy zaberou ATB nebo proč se mi k celkovému stavu přidávají další věci? Než se mi nasadily ATB Duomox 1000 po 8 hod, tak jsem měla velké bolesti v krku (nemám krční mandle), bolest těla, únavu a teplotu max. 37,3. CRP první den nemoci 23, za dva dny 68, covid prý negativní z testu od doktorky z nosu, proto jsem dostala ATB když se CRP zvedlo.
Nasadila jsem první tabletu v pátek večer, od té doby se přidal dusivý kašel, rýma - nejprve vše průhledné, poté jsem začala občas s pomocí Erdomedu vykašlávat žluto zelené hleny. Včera mi bylo mnohem lépe, jen jsem se trochu motala kvůli tlaku. Dnes naopak se cítim mnohem hůř, jako první den bez léků, vše mě bolí, nemám chuť k jídlu, rýma se spustila v plné palbě takže nic necítím.. myslela jsem si, že mi bude po ATB líp jako vždycky a ne naopak hůř.. možná mám ale v sobě kombinaci viru a bakterie, je možné že to dělá toto?
Jsem z toho všeho nějaká hotová, dva roky jsem nebyla nemocná, tak si to teď zase asi pořádně vyberu.
PS: nevím jestli to může souviset, ale mám už tak týden zácpu, přisuzují to minimu pohybu, málo tekutinám a jídlu.. tak jsem si chtěla pomoct sušenými meruňkami ale naopak jsem měla prujem, normální stolice ze mě ne a ne vyjít
nějaké rady?
Mas normalni virozu nebo covid a do toho ti je blbe po atb a jeste tvuj imunitni system dostava zabrat ze dvou stran, od te virozy a od atb.
Syn se také po ATB kdysi zhoršil - po čtyřech dnech jsme šli k lékaři a změnil ATB. On k tomu tedy měl snad všecny nežádoucí účinky z letáku.
Tak po dnešním testu z lekarny mam tedy covid.. pro velky úspěch počtvrté
k tomu jsem prestala mit čich a chut, takze parada. Covid jsem mela 3× a nikdy jsem neztratila čich ani chut, ted jsem z toho nejaka vyrizena a mam strach, aby se mi to vrátilo, kdyz jsem slysela zkusenosti lidi, kterým se to nevrátilo i v rámci měsíců a roku
mam hodne ucpaný nos, porad smrkam, kycham a kaslu, ale jak neco sním a nevim co jim tak se vysmrkam a vzadu jakoby citim trochu tu vuni jídla, ale velmi malo. Jinak kdyz si vylozene k necemu privonim - parfem a ocet jsem zkousela taky, tak ani tuk ![]()