Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevím jestli tě to uklidní, ale syn od 4m už přes den nespí. Max v kočáře když ho hooodně uvozím. Doma by to fakt nehrozilo. Takže zkus v kočáře aspon..
@Grejs a neni třeba přetažená? náš malej když ho dám spát o chvíli dýl než jindy tak taky pláče, mne si oči, dudlík plive a dokud nedám prso na uklidnění tak neusne.. jinak my vstáváme kolem 9, v 11 usíná v kočáru na 25min, v poledne oběd a hned po něm ho dávám do postýlky, občas usne třeba až za půl hodiny, ale je v postýlce, vypráví si a až to na něj přijde tak usne a spí tak 2,5-3hod, vstane kolem tý půl čtvrtý a ještě kolem 17.30 usíná na půl hodinky (ne teda pokaždý) a pak kolem sedmý jde zas..
Zkus si přečíst knihu Každé dítě může dobře spát, dá se stáhnout na ulozto. Jinak souhlasím s @peťulís, malá když už je přetažená, usíná taky pěkně blbě a spí i míň. Co v kočárku, neusne?
@Grejs Podle mě je přetažená zkus jí ráno po tom, co se vzbudí dát za hodinu a pul možná i trochu dřív spát a je dost možný, že to pujde
@Grejs píše:
Mala kocarek moc nemusi. Knizku mam prectenou, snazim se ji davat spat porad stejne a nic
.
malá mi špatně přes den spala když měla malý dávky mlíka. Zvedla jsem a zase to bylo dobrý. Hlady nebrečela, akorát prostě špatně spala.
@Grejs píše:
Mala kocarek moc nemusi. Knizku mam prectenou, snazim se ji davat spat porad stejne a nic
.
a intervaly dodržuješ? To třeba ani po půl hodince neusne? ![]()
Nase mala ma neco pres 5mesicu…a presne jak rikas-spi tak 2×-3× po 20minutkach..ale u nas je to horsi..usina az kolem 22h vecer a vstavame kolem 8-9h… ![]()
@Grejs píše:
@petrul dodrzuju intervaly. Vcera jsem ji dala do pelechu ve 12:15 a usla az ve 14:30
a to celou dobu brečela? Já tu knížku nečetla, jen jsem si zjistila ty intervaly a to u nás stačilo. Nevím, jak tam popisují sitauce, kdy dítě spát nechce ani po tak dlouhé době
Možná bych ji vytáhla dřív a zkusila dát spát zase později
A jak baští? Nemůže mít třeba hlad?
@petrul to taky občas dělám, když se právě rozčiluje v postýlce a nepomůže ani prso na uklidnění, tak ho vyndám, dám na deku, chvíli si hrajem, po 20min ho zkusim dát znova a už usne.. naštěstí to je u nás fakt výjimečně
Ahoj, já hlídám našemu mimi spaní po 2hod. Jakmile vidím signály, že se ji chce spát-drbe se za uchem nebo zíve, dávám do postýlky. Strašně moc nám taky pomohla hudba-uspávánky. Naše uspávání je o 90% lepší ![]()
@Grejs ahoj, no nám je 7 měsíců a taky toho moc nenaspí, jak kdy. Někdy spí hodinu dopoledne a hodinu odpoledne, někdy taky jen po půl hodinách. Někdy si mne očíčka, dám do postýlky a lehnu se vedle na postel, většinou usnu já první, po půl hodině se vzbudím, malej se tam mele a je živej, odejdu a za 10 minut je zázrakem tuhej
Když ti doma brečí, zkus ten kočár, venku většinou usnou pěkně. Nebo zabavit doma a utahat, u nás nejvíc zabírá válení sudů na posteli nebo řádění ve vaně, to je pak úplně hotovej
![]()
Mě ještě napadlo co jí zavinout? Buď do nějaký zavinovačky nebo tetra pleny? Třeba potřebuje těsnost na spinkání ![]()
Nejsem si jistá, jestli se to nedělá jen u nejmenších miminek
. Ale zkusit to můžeš. A co ta hudba? Nám to strašně pomohlo
@peťulís píše:
Mě ještě napadlo co jí zavinout? Buď do nějaký zavinovačky nebo tetra pleny? Třeba potřebuje těsnost na spinkání
Nevim, jestli te to potesi, ale maly mi delaval to same cca do 7mi mesicu, ted je mu 11m a spi dvakrat po dvou hodinach, prislo to samo.
@prdelka17 já myslim že některý dětičky to vyžadují i po tom půl roce - pár maminek to psalo že je musí zavinovat, ale asi záleží na mimču, náš to neměl rád ani po narození…