Nespokojenost s váhou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Gg496
4.7.24 11:06

Nespokojenost s váhou

Dobrý den,
Potřebuji poradit. Za chvíli mi je 15, měřím 166cm a vážím 82kg. Nevím jestli to je u mého věku normální, nebo jestli bych se měla pokusit zhubnout.
Mám postavu po mamce, tedy velké stehna, věští prsa, větší zadek a trošku i bříško jde vidět.
Je to tedy normální váha?
PS: Závodně tančím cca 12h tréninku týdně, takže pohybu mám dost
Předem moc děkuji za odpovědi

Příspěvek upraven 04.07.24 v 11:11

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1843
4.7.24 11:10

Hele neřeš, jestli je tahle váha ok, ale jak se cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
4.7.24 11:12

BMI 29.75. To je nadváha už při horní straně. Ano, je to dost. Už bys minimálně neměla dál přibírat, protože s velkou pravděpodobností už neporostes do výšky. Poraď se s dětskou doktorkou, hlavně se nepouštej sama do nějakých diet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
4.7.24 11:13

Neviděla jsem to PS… takže hodně budou taky svaly ( a ne tuk ). Porad se detskou a hlavně s trenérem… ne tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.24 11:14

Totální hovadina se řídit podle BMI. Závodně tančí, tudíž je zde vysoká pravděpodobnost osvalení a svaly jsou těžší než tuk. Takže podle BMI může být horní hranice, ale pokud by šla na Inbody měření, tak by poměr svalů a tuku nemusel být vůbec tak hrozný.

• Citovat
  • Upravit
35612
4.7.24 11:25

Tak to by musela byt hodně osvalená aby dosáhla takové váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
4.7.24 11:36

@Gg496 Doplň ještě míry. Pokud máš v pase 80 cm a více, tak se ti ukládá vnitřní tuk a to není dobré.

V 15 letech 82 kg je fakt dost. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
4.7.24 12:07

Mám při podobné výšce o 10kg méně a jsem nespokojená, řeším to…po porodu jsem měla o 9kg méně, ale kvůli zdravotním potížím jsem nakynula :roll: řeším to a s dětmi hodně sportujume, aby měly zdravý základ a všestrannost…

• Citovat
  • Upravit
2284
4.7.24 13:48

Po mamce jste zdědila především predispozice. Určitě máte nadváhu, důležité je, jak se sama cítíte, zda vás to nějak neomezuje. Pokud jíte zdravě a vyváženě, minimalizujete sladké a bílou mouku a vyhovuje vám, jaká jste, tak to neřešte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
5.7.24 13:26

Všichni tu píší, že pokud ti to vyhovuje, nemáš řešit.. Ale už jen proto, že se zde ptáš, tak ti váha evidentně nevyhovuje. Já měřím 162cm, takže jsem menší opravdu o kousek jen a mám o víc jak 20kg méně a to jsem už dospělá, po dítěti. Mám postavu s širšími boky i většími prsy, ale i tak je přes 80kg opravdu příliš. Jestliže máš dostatek pohybu, tak uprav stravu, ideálně po poradě s dětskou lékařkou či výživovým poradcem, ať neuděláš nějaké stravovací chyby, které mohou být nezdravé. Většinou funguje nepít sladké pití, zařaď čistou vodu, vodu s citrónem a mátou, vynechat sladkosti a chipsy, omezit smažené a bílou mouku v pečivu nahradit celozrnnou, žitnou. Přidej k tančení ještě třeba rychlejší procházky a měla by se ti váha hnout dolů. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
8.7.24 13:58
@Gg496 píše: Více

Tady te nikdo nezna a kazdy je naprosto jiny. Zeptej se rodicu/trenera/doktorky. To bude relevantnejsi nazor.

Chvalim za tanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.7.25 17:44

Bič a dvur

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.25 18:52

Mám stejnou výšku a přes 80 jsem nešla ani v jednom těhotenství a 77kg je pro mě stopka a ani na této váze se necítím dobře…dcera dělá závodně taneční sport a některé holky tam jsou hodně silné a v těch kostýmech to nevypadá dobře a nejsou tak pružné a ohebné…

• Citovat
  • Upravit
526
5.7.25 22:25
@Gg496 píše: Více

BMI je orientační ukazatel. Úplně bych se jím nařídila. Záleží na poměru tuků a svalů. Ale zase tanec, i když závodní, až tolik tvorbu svalové hmoty podporovat nebude, pokud nemáš geneticky dané být hodně osvalená. U tebe, když vezmu v úvahu týdenní pohybovou aktivitu, tak mě napadne, že ti třeba může haluzit štítná žláza, protože za mě není běžné, pokud od rána do večera nefutruješ McDonald's a sušenky nebo naopak nejíš, nebo nejsi v psychické nepohodě, aby ses při takovém výdeji energie musela zabývat nadváhou. Zkusila ses o tom pobavit s mamkou nebo třeba s lékařkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Bazar pro děti a mámy na eMiminu

Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!

V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák