Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
BMI 29.75. To je nadváha už při horní straně. Ano, je to dost. Už bys minimálně neměla dál přibírat, protože s velkou pravděpodobností už neporostes do výšky. Poraď se s dětskou doktorkou, hlavně se nepouštej sama do nějakých diet.
Neviděla jsem to PS… takže hodně budou taky svaly ( a ne tuk ). Porad se detskou a hlavně s trenérem… ne tady.
Totální hovadina se řídit podle BMI. Závodně tančí, tudíž je zde vysoká pravděpodobnost osvalení a svaly jsou těžší než tuk. Takže podle BMI může být horní hranice, ale pokud by šla na Inbody měření, tak by poměr svalů a tuku nemusel být vůbec tak hrozný.
@Gg496 Doplň ještě míry. Pokud máš v pase 80 cm a více, tak se ti ukládá vnitřní tuk a to není dobré.
V 15 letech 82 kg je fakt dost. ![]()
Mám při podobné výšce o 10kg méně a jsem nespokojená, řeším to…po porodu jsem měla o 9kg méně, ale kvůli zdravotním potížím jsem nakynula
řeším to a s dětmi hodně sportujume, aby měly zdravý základ a všestrannost…
Po mamce jste zdědila především predispozice. Určitě máte nadváhu, důležité je, jak se sama cítíte, zda vás to nějak neomezuje. Pokud jíte zdravě a vyváženě, minimalizujete sladké a bílou mouku a vyhovuje vám, jaká jste, tak to neřešte.
Všichni tu píší, že pokud ti to vyhovuje, nemáš řešit.. Ale už jen proto, že se zde ptáš, tak ti váha evidentně nevyhovuje. Já měřím 162cm, takže jsem menší opravdu o kousek jen a mám o víc jak 20kg méně a to jsem už dospělá, po dítěti. Mám postavu s širšími boky i většími prsy, ale i tak je přes 80kg opravdu příliš. Jestliže máš dostatek pohybu, tak uprav stravu, ideálně po poradě s dětskou lékařkou či výživovým poradcem, ať neuděláš nějaké stravovací chyby, které mohou být nezdravé. Většinou funguje nepít sladké pití, zařaď čistou vodu, vodu s citrónem a mátou, vynechat sladkosti a chipsy, omezit smažené a bílou mouku v pečivu nahradit celozrnnou, žitnou. Přidej k tančení ještě třeba rychlejší procházky a měla by se ti váha hnout dolů. Držím palce ![]()
@Gg496 píše: Více
Tady te nikdo nezna a kazdy je naprosto jiny. Zeptej se rodicu/trenera/doktorky. To bude relevantnejsi nazor.
Chvalim za tanec.
Mám stejnou výšku a přes 80 jsem nešla ani v jednom těhotenství a 77kg je pro mě stopka a ani na této váze se necítím dobře…dcera dělá závodně taneční sport a některé holky tam jsou hodně silné a v těch kostýmech to nevypadá dobře a nejsou tak pružné a ohebné…
@Gg496 píše: Více
BMI je orientační ukazatel. Úplně bych se jím nařídila. Záleží na poměru tuků a svalů. Ale zase tanec, i když závodní, až tolik tvorbu svalové hmoty podporovat nebude, pokud nemáš geneticky dané být hodně osvalená. U tebe, když vezmu v úvahu týdenní pohybovou aktivitu, tak mě napadne, že ti třeba může haluzit štítná žláza, protože za mě není běžné, pokud od rána do večera nefutruješ McDonald's a sušenky nebo naopak nejíš, nebo nejsi v psychické nepohodě, aby ses při takovém výdeji energie musela zabývat nadváhou. Zkusila ses o tom pobavit s mamkou nebo třeba s lékařkou?
Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!
V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.
Dobrý den,
Potřebuji poradit. Za chvíli mi je 15, měřím 166cm a vážím 82kg. Nevím jestli to je u mého věku normální, nebo jestli bych se měla pokusit zhubnout.
Mám postavu po mamce, tedy velké stehna, věští prsa, větší zadek a trošku i bříško jde vidět.
Je to tedy normální váha?
PS: Závodně tančím cca 12h tréninku týdně, takže pohybu mám dost
Předem moc děkuji za odpovědi
Příspěvek upraven 04.07.24 v 11:11