Nešťastná v nové práci

75
11.2.25 21:13

Nešťastná v nové práci

Ahoj,

chci znát Vaše zkušenosti a názor.
Před 4 měsíci jsem nastoupila do nové práce (po škole, takže má první práce).
Práce mě svým způsobem baví, ale zároveň jsem stále nervózní ze schůzek s klienty (jedná se o obchod, takže kontakt s klienty je hlavní obsah mé práce, odměňována jsem provizním systémem).
Peníze špatné nejsou, ale pořád nejsem nějak přesvědčena, že je tato práce pro mě, že jsem v ní dobrá - i když nadřízenými jsem chválena.
Mám pocit, že žiji akorát víkendy a jinak se těším každý den, až půjdu z práce domů…

Změnily byste práci nebo tomu daly ještě šanci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76737
11.2.25 21:16
@Minuska123 píše: Více

dala šanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
11.2.25 21:21

Ahoj asi takhle ja jsem člověk který prace hodne stridal skoro kazdy rok, většinou jsem skoncila ja s kdyz uz jsem nekde chtela byt tak jsem zase dostala padaka nebo firma skoncila. Pokud se jen bojis a jsi nejista tak bych tomu dala šanci, domu se tesit je taky normalni nebo na vikend, 4 mesice nejsou tolik kor u prvni prace. Pokud mas nechut kazdy den vztavat do práce nebo viš ze to nema budoucnost a viš co delat jineho tak pak bych na nic nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.2.25 21:22

Zkus tomu dát ještě šanci, za další 4 měsíce si třeba řekneš, jak už ti to jde, jak už nejsi nervózní a tak, né vždy to je tak rychlé to zajetí do něčeho nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
11.2.25 21:29

No jo, první práce. Většina lidí jak říkáš „žije“jen o víkendech. Prostě tak to v práci chodí, že od pondělí do pátku je to jiný režim než pohodička víkend. Dej tomu ještě šanci… Ono to možná není ani tak tou prací jako takovou, ale tím, že máš třeba vyšší očekávání a možná trochu růžové brýle, jak takový pracovní život vypadá, oproti životu studenta :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16305
11.2.25 21:32

To byly ještě super časy, kdy člověk doma aspoň vypnul. S detma pak jen tak nevypneš ani o víkendu :mrgreen: Rozhodně tomu dej ještě šanci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
11.2.25 21:33

Děkuji moc všem za podporu, dám tomu asi ještě šanci a jsem si vědoma toho, že značná část mého “problému” může být jen změnou po mnoha letech ze studia do pracovního režimu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
11.2.25 21:43

@Minuska123 Pokud nejsi spokojena, vycouvej z ni.. Dle tvého popisu, jsi prodejce zboží nebo služby a placena od provize. To smrdí a chápu tě, že nechceš pracovat v takovém byznysu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
11.2.25 22:08

@Viktorka33
Nejedná se o žádnou pofiderní firmu v tom problém není, i když chápu, že to tak mohlo vyznít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
11.2.25 22:49

Práce mě baví a přesto se na víkendy těším. Pokud nejsi spokojená, není problém poohlížet se po jiné práci, až najdeš zajímavější, můžeš odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
11.2.25 22:54
@Minuska123 píše: Více

Vím určitě, že práci, kterou popisuješ bych dělat nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.25 23:03

Dělala jsem při studiu dlouho brigádu - fabrika 12ky a po nějakém tom roce jsem byla tak psychicky a fyzicky vyřízená, že jsem nemohla ráno ani vstát, strašná nechuť. Teďka mám normální kancelářskou práci podle svého vzdělání a domu se těším a na víkendy pořád :D ale ráno vstávám normálně a tyto problémy už nemám. Tak záleží na tom, jak ty se cítíš.

• Citovat
  • Upravit
1823
11.2.25 23:52

Jedna věc je, jestli pro tu práci máš vzdělání, schopnosti a předpoklady. To je základ. Další věc je, zda potřebuješ delší dobu, aby sis zvyklá a zaběhla se. Nebo jestli si prostě chtít zvyknout nebudeš. No a ve finále, jestli ta práce je pro tebe vhodná.
Každopádně, utéct a vzdát to, to můžeš udělat vždycky.
V nové práci má asi obavy každý druhý. Přece jenom je to rozdíl. Studovat a pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68991
11.2.25 23:57

Na jednustranu ten skok od bezstarostného studenta k osmihodinové pracovní době je prostě drsný a nějakou dobu trvá, než si to sedne. Na druhou každý máme nějakou náturu a nějaké založení a dle toho bychom si měli práci hledat. Někdo je duší obchodník a dělá dobřejednat s lidmi, vyjednávat o ceně, nabízet, prodávat… a někdo je introvert, kterému je tohle velmi nekomfortní a moc se toho s tím udělat nedá. V takovém případě bych hledala práci bližší mé nátuře.
Při rodičáku jsem si přivydělávala jako analytik, zpracování dat, tabulky, různé analýzy, vztahy, hledání a pátrání a byla jsem v tom fakt dobrá. Časem se mě snažili tlačit právě do obchodu, prostě ty své analýzy posunout dál, zvednout telefon, zavolat, nabídnout… a ne, bylo mi to hodně proti srsti a po měsíci jsem věděla, že nemá smysl se přemáhat, tak jsem jim to řekla a vrátila se zase zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
12.2.25 00:04

A vydělává ti to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie