Nešťastná v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Holky jdu se spíše vybreptat než pro radu. Jsem chvilku v praci. Prodavacka v železářství. Mam dvě kolegyně. Vedouci a prodávající. Od začátku to je že si připadám na víc. Např. první den v práci přijdu, pozdravim a slušně se optam jak se chce, prostě jen tak, konverzaceA odpověď na mě NÁM JO, NÁM JO… Takhle to začalo. Já nervózní ze začátku tak bohužel jsem i hloupě zablbla na pokladně. Ale ne tak že bych vratila špatně. Ja se k tomu nakonec dostala dobře, jen mi to trvalo hloupě déle. A od toho se to se mnou veze. V železářství spousta zboží a ani jedna nebyla ochotná vysvetlit co a jak. Když se zeptám co je na zavlacka tak že mi to nevysvětlí protože nejsem z vesnice. To jen pro příklad. Po zkusebce jsem nakonec pořád tam. Ale začíná to být pěkné peklo. Když už neco tak vedoucí i před zakaznikem že už jsem tam hodně dlouho že už bych neco vedet mohla. Jsem tam čtyři měsíce na poloviční úvazek. Např. zákazník si přeje valecek na to nástavec a teleskopickou tyč. Já dodám ale vše zvlášť. Přiběhne vedoucí že to máme dohromady. Tak vnuti to dohromady i přesto že zákazníkovi vubec nevadí že jsem nabidla zvlášť. Ano cena rozdil 30 kč, hůř pro zakaznika pokud zvlášť, ale stejně to tomu zakaznikovi nevadilo. A ještě vedoucí že jsem k ničemu, jsem tu dlouho abych poradila lépe. Tak nevím.. Vždyť si to mohla vyridit se mnou a ne pres zakaznika. Připadám si tam jak tele. Chtějí abych zvladala zboží jaké které patří k jakemu zakaznikovi a pritom se chovají jako by mě ani neviděli. Vedoucí má nekdy dny že mě neodpovi ani na pozdrav. Tak jak můžu potom resit veci o kterych nemám ani paru s vedouci co není ochotná vubec nic vysvetlit.
Jdi jinam. Já pracovat s takovýma kráčmerama, tak se na to vykašlu. Je mi už skoro 40 a víš na co jsem přišla? Že v práci tráví člověk tolik let a tolik času, že je víc než záhodno dělat něco, co ti nebere nervy, protože jak ti něco dlouhodobě bere nervy, tak se to pak odrazí na špatném psychickém i fyzickém zdraví. Kdybych k takovýmhle „bů“ kolegyním měla jít jednou za týden, tak prosím, ale být s nimi denně několik hodin?
Myslím, že jako prodavačka zcela jistě najdeš práci i jinde.
Já začínala v jedné firmě ve 20 letech a tam samí padesátníci chlapi a taky nic pořádně nevysvětlili, nechali mě v tom koupat, měli blbé kecy a dělali machry a do toho ještě minimálně jednou denně utrousili, jak nějaká holka přede mnou, to byla machr. Jsem se na ně vykašlala, na mistry světa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky já vím že to i matlam v té práci, to uznavam, ale když jste někde kde za regalem si o vás šeptaji a vy o tom víte, pripadate si prostě jako tydyt. A jako tydyt se i chovate no. Protože prostě mě to znervoznuje. Vedoucí je sebevedoma a nevidí nikoho kolem než sebe. Celé městečko ví co je zač. Jaká je sebestretna a panovacna. Pozdraví jen někoho. Odsekava, je namyslena. Pomlouvají i pred zakaznikama s kolegynkou. Až je mi hanba za ně…
Já se takhle taky chovala jako mladá. Neozvala jsem se, prostě když už jsem nevydržela, odešla jsem. Ale teď bych to udělala jinak - ozvala bych se - řekla bych jim narovinu, že se mi nelíbí, jak se ke mě chovají, že mi nic pořádně nevysvětlí a chtějí po mě pak perfektní výkony a dělají ze mě blbce. Pokud by se chytli za nos a začli chovat normálně, tak bych tam zůstala, kdyby ne, pak teprv bych odešla.
Je to bohužel často tak - v práci, s příbuznými, ve vztazích - kdo na sobě nechá dříví štípat, toho si ostatní neváží a dělají si z něj srandu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jsi sem psala už krátce po nástupu, ne? Pamatuji si to železářství. Dám stejnou radu jako tehdy, vykašli se jim na to, lepší to tam opravdu nebude. Najdeš si lepší místo.
- Citovat
- Upravit
Tak nevím jestli máš na to koule, ale já bych jí rovnou na férovku řekla co mi vadí a proč dělám chyby, učebny z nebe nespadnul, že. A zeptala bych se jak to vidí dál a jaký má teda plán, zda ti chce tu práci otrávit a proč?? Takoví lidé bývají nespokojení a frustrovaní v osobním životě, bohužel. Je možné , že sama má své osobní trápení a přes tebe upouští páru, neměla by to dělat. Druhá možnost je koupit zákusky a pozvat kolegyně, že bys chtěla zlepšit atmosféru na pracovišti, trošku jí zalichotit, že se tak dobre vyzná v těch šroubkách a že bys to chtěla umět taky tak a byla byla bla. Možná že po dobrým to půjde líp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aknadar píše:S ní to po dobrém nejde. To je tak zlá a zákeřná ženská že s tím jsem se ještě nesetkala. Po dobrém to rozhodně nejde, protoze to jsem zkousela a po zlém tak to si neumim vubec predstavit. Já se ji vyhybam co to jde. Když to jde tak s ní nemluvim.
Tak nevím jestli máš na to koule, ale já bych jí rovnou na férovku řekla co mi vadí a proč dělám chyby, učebny z nebe nespadnul, že. A zeptala bych se jak to vidí dál a jaký má teda plán, zda ti chce tu práci otrávit a proč?? Takoví lidé bývají nespokojení a frustrovaní v osobním životě, bohužel. Je možné , že sama má své osobní trápení a přes tebe upouští páru, neměla by to dělat. Druhá možnost je koupit zákusky a pozvat kolegyně, že bys chtěla zlepšit atmosféru na pracovišti, trošku jí zalichotit, že se tak dobre vyzná v těch šroubkách a že bys to chtěla umět taky tak a byla byla bla. Možná že po dobrým to půjde líp
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
S ní to po dobrém nejde. To je tak zlá a zákeřná ženská že s tím jsem se ještě nesetkala. Po dobrém to rozhodně nejde, protoze to jsem zkousela a po zlém tak to si neumim vubec predstavit. Já se ji vyhybam co to jde. Když to jde tak s ní nemluvim.
Tak to zní jako rezignace
vyhýbáním to nespravíš. Pokud neuděláš nic, tak to nedáš, nedá se to dlouhodobě vydržet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
S ní to po dobrém nejde. To je tak zlá a zákeřná ženská že s tím jsem se ještě nesetkala. Po dobrém to rozhodně nejde, protoze to jsem zkousela a po zlém tak to si neumim vubec predstavit. Já se ji vyhybam co to jde. Když to jde tak s ní nemluvim.
Nemusíš po zlém, ale asertivně jí říct, co ti vadí. Ono je taky možné, že se jí všichni bojí a nikdo jí nedokáže oponovat a přitom je to právě to, co potřebuje, aby si dotyčného začla vážit. Znám osobně takové povahy. Člověk nepříjemný, povýšený, rozkazovačný..a já už jsem to po delší době nevydržela a vyjela na něj a on si mě od té doby váží. Pro mě třeba nepochopitelné, ale je to holt tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj názor je takový,pokud je tam nějaká sprominutím slepice, která prostě má určitou povahu, a prostě si ji nesedla, tak se tím nic nezmění..
Já td mám práci, která je za minimální, ale dvakrát jsem byla v čistě ženském kolektivu a zažila věci, jako mladá holka a hodně mě to teda utvrdilo v tom, že raději budu za minimální mzdu, v příjemném kolektivu, , než v nějaké slepičárně, kde ti dělají zle..a člvoěk do práce nechodí s radostí- nebo aspoň by neměl mít nechut… Asi málo lidí vyloženě práce baví, spíš, že musí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co zkusit se obrnit a chovat se jako že jsi nad věcí
když něco spletes a bude ti vyčítat tak řekni: no a? Vy jste jako nikdy neudělala chybu? Co to furt řešíte, dejte mi laskavě pokoj. A mít to také napsané v obličeji… Chovat se trochu jako fracek, že máš nějakou kritiku u zadku
třeba ji to přestane bavit. Nejspíš nejsi flegmatická povaha, tak budeš muset improvizovat. Vážně si myslím, že pokud tě práce baví, je Škoda ji kvůli tomu opouštět. Držím palce a dej vědět jak se to vyvíjí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aknadar píše:
Co zkusit se obrnit a chovat se jako že jsi nad věcíkdyž něco spletes a bude ti vyčítat tak řekni: no a? Vy jste jako nikdy neudělala chybu? Co to furt řešíte, dejte mi laskavě pokoj. A mít to také napsané v obličeji… Chovat se trochu jako fracek, že máš nějakou kritiku u zadku
třeba ji to přestane bavit. Nejspíš nejsi flegmatická povaha, tak budeš muset improvizovat. Vážně si myslím, že pokud tě práce baví, je Škoda ji kvůli tomu opouštět. Držím palce a dej vědět jak se to vyvíjí
Mám takový pocit, že zakladatelka ani neměla možnost zjistit, jestli jí ta práce vůbec baví, když jí to ani ty slípky pořádně nevysvětlí a ona kvůli tomu dělá kopance a ony jí to pak dávají sežrat a ničí jí i pracovní pohodu. Mám takový pocit z toho, že kdyby mohla (měla poblíž něco lepšího), tak už dá výpověď, ale že to zatím neudělala proto, že se jí hodí kvůli dětem pracovní doba a nic s podobnou prac. dobou v okolí nemá.. ![]()
A možná právě proto si na sobě nechává dříví štípat..kdyby mohla jít kdykoli jinam, mohly by jí být výlevy těchto pochybných individuí jedno..
Pokud tam zakladatelka chce tedy zůstat, musí se proti nim psych. obrnit. Tvoje rada je fajn. Já takhle třeba zkoušela si představit, že mám svoji osobní ochrannou, pro hnusné kecy neprůstřelnou kouli kolem sebe a uvnitř jsem jen já a klid a nepříjemná kolegyně tam ke mě dovnitř nemůže a její kydy se odráží od té koule zvenčí a padají na ní pak zpátky jako bumerang. Fakt to tehdy zabíralo. Hrozně jí začlo vytáčet, že mě nedokáže vytočit, až jí to přestalo bavit a měla jsem pokoj.
Ale než jsem na tuhle svoji „kouli“ přišla, opustila jsem kvůli špatným vztahům předchozí dvě zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aknadar píše:
Co zkusit se obrnit a chovat se jako že jsi nad věcíkdyž něco spletes a bude ti vyčítat tak řekni: no a? Vy jste jako nikdy neudělala chybu? Co to furt řešíte, dejte mi laskavě pokoj. A mít to také napsané v obličeji… Chovat se trochu jako fracek, že máš nějakou kritiku u zadku
třeba ji to přestane bavit. Nejspíš nejsi flegmatická povaha, tak budeš muset improvizovat. Vážně si myslím, že pokud tě práce baví, je Škoda ji kvůli tomu opouštět. Držím palce a dej vědět jak se to vyvíjí
Děkuji. Dám vědět. Včera jsem už asi vypadala dost namichnute. Vypisovala jsem podruhé zarucak tak jsem radeji chtěla aby me zkontrolovala kolegynka a pomohla. Pro případ. Povysene a neochotně pomohla. Tak až odešel zákazník docela jsem jí dala najevo, že prostě ptát se budu abych jim tam neco nepokazila a ony pak nemuselyne resit za regalem že jsem úplně k nicemu. A s podivem otocila k lepšímu. Dnes jsme fungovaly obstojně. Všechno proběhlo slušně, bez povyšování. Asi na tom něco bude. Když je člověk protivnej a tváří se naštvaně tak je to snad lepší než když jste slušní a vstřícní. U techle to tak asi je ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji. Dám vědět. Včera jsem už asi vypadala dost namichnute. Vypisovala jsem podruhé zarucak tak jsem radeji chtěla aby me zkontrolovala kolegynka a pomohla. Pro případ. Povysene a neochotně pomohla. Tak až odešel zákazník docela jsem jí dala najevo, že prostě ptát se budu abych jim tam neco nepokazila a ony pak nemuselyne resit za regalem že jsem úplně k nicemu. A s podivem otocila k lepšímu. Dnes jsme fungovaly obstojně. Všechno proběhlo slušně, bez povyšování. Asi na tom něco bude. Když je člověk protivnej a tváří se naštvaně tak je to snad lepší než když jste slušní a vstřícní. U techle to tak asi je
No vidíš, o tom to právě je!!! O tvém sebevědomí.
Tihle jednodušší lidé jsou jak děti v mateřské školce - jak je někdo slabší a moc hodnej, strefujou se do něj. Ty můžeš být klidná v tom, že jsi tam pravděpodobně víc mentálně na výši než celá kolegyně i se šéfovou dohromady. Protože jejich chování pasuje právě na ty jednoduché povahy. Když se tím necháš stresovat, tvoje trápení bude pokračovat, protože stres a malé sebevědomí jsou z člověka cítit, jsou vidět. Naopak, když začneš být sama sebou, klidně jim dáš najevo naštvanost jako dneska, tak s nimi dokážeš líp vyjít. Jsou už to takové povahy no..rozumu a inteligence pomálu. Vypadá to, že už přicházíš na to, jak se chovat, aby jsi tam tedy mohla vydržet (pokud tam vydržet chceš).
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit