Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mě by teda zajímalo, koho se zakladatelka bojí ![]()
„Chci anonym, jelikož mám strach, aby si to tu nepřečetli konkrétní lidé.“
Jinak nevím, jestli za to může to město, ale mám spíš pocit, že zakladatelka je nezralá a nepodařilo se jí přestřihnout pupeční šňůru… Jako by byl pro ni ten její vztah nedostačující… Přijde mi, že tak nějak neumí převzít zodpovědnost sama za sebe ![]()
@KristenRoy píše:
Dobře, tohle beru. Ale zakladatelka psala, ze nemá nejmenší chuť si ve městě něco hledat, chce se proste cítit zase dobře. Myslím, ze důležité je, ze ví, co chce aspoň. Ono někdy to není jen o tom, ze člověk fňuká. Myslím, že někdy je to mnohem víc vážný, každý člověk je jinak citlivý. Každý to nese jinak. To co píšeš je pravda, ale myslím, že zapomínáš brát v potaz individualitu každého z nás. Každý to proste nedá.
Je to o přístupu, je to mladá holka a očividně nic nevydrží - upřímně? Bydlet ve městě fakt není katastrofa, podle mě je nezralá a na něco byla zvyklá, jako brečet na denní bázi, že žije ve městě? Já v 25 žila v New Yorku, tam bych chápala, že bych brečela steskem po rodné hroudě, ale toto? Ok, může být přecitlivělá nebo extrémně vázaná na ves, ať se teda rozhodne, co chce víc - přítele ve městě nebo se vrátit (asi bez něj?) zpátky domů, asi tam bude zas fňukat po něm, ale to se časem srovná. Nevím, jestli je plus být neadaptabilní, ale určitě jsou lidi, co si nedokáží život ve městě představit a ani v něm žít, takže jediné řešení pro ni je, se na tu dědinu vrátit. Protože brečet kvůli tomuto mi opravdu nepřijde normální, jsou v životě mnohem těžší situace na zpracovaní než žití ve velkým městě.
@Prosimklid píše:
Tak jako ona je vesnice a vesnice. Já znám na Vysočině několik dědin, kde je sotva zastávka autobusu, jinak v té vsi není ani hospoda, natož obchod nebo pošta. Samozřejmě tam rovněž není lékař, úřad, školka aj. A pak jsou vesnice, kde je vše výše uvedené, takže není důvod někoho hejtovat, pokud mu naskočí na mysl výspa, kde nic není. A nemusí to být Vysočina, za Kroměřížem je taky oblast, kde jsou vsi o pár domcích při cestě a pak už nic, až za dalších x km je třeba větší vesnice. Takže to, že žijete na vesnici, kde je x tisíc obyvatel a je tam základka, kino, několik obchodů, úřad, pošta, fitko atd. fakt není obraz KAŽDÉ vesnice.
ale autorka nepise do jake vesnice jde
a myslim, ze i v tech zapadlych vesnicich existuje topeni na eletriku, lide jezdi za praci do blizkeho mesta… ![]()
@Sisika9 píše:
MUzete mi někdo napsat okres, v kterém není k pronájmu ani koupi žádná nemovitost? To by mě teda fakt zajímalo. Ono skoro vždy jde u bydlení o kompromis poloha vs funkčnost vs financemožná nebrečet na město a podívat se na to reálně. Na vlastní dokonalý domeček na dokonalém pozemečku jsi se asi měla lépe učit
Pokud ten byt je v Praze, tak kdyby ho prodali, tak mají na domek i s pozemkem někde na dědině.
@Prosimklid píše:
Tak jako ona je vesnice a vesnice. Já znám na Vysočině několik dědin, kde je sotva zastávka autobusu, jinak v té vsi není ani hospoda, natož obchod nebo pošta. Samozřejmě tam rovněž není lékař, úřad, školka aj. A pak jsou vesnice, kde je vše výše uvedené, takže není důvod někoho hejtovat, pokud mu naskočí na mysl výspa, kde nic není. A nemusí to být Vysočina, za Kroměřížem je taky oblast, kde jsou vsi o pár domcích při cestě a pak už nic, až za dalších x km je třeba větší vesnice. Takže to, že žijete na vesnici, kde je x tisíc obyvatel a je tam základka, kino, několik obchodů, úřad, pošta, fitko atd. fakt není obraz KAŽDÉ vesnice.
Jasně že jsou malý osady, kde nic není, ale ty dámy to tady podávají tak, že je to týká ÚPLNĚ KAŽDÉ vesnice. Tak sorry, že je máme za poněkud omezený. A v jedné věci tě opravím, i na vesnici se čtyřista obyvateli najdeš všechno výše uvedený. Páč lidi na vesnicích nejsou líný, oni si tam vybavenost pořídí a starají se o to. Víš v kolika vesnicích je fitko obecní a zadara?
@markytka3 však já taky nevytahuju zakladatelku, ale tady ty posměšky směrem k někomu, kdo si pod vsí vybaví i velmi málo občansky vybavenou ves a na to se právě chytne někdo, kdo v té „svojí“ vesnici má naprosto všechno.
@Janli a copak to rozporuju? Ale můžu tě ubezpečit, že pokud je ve vsi asi tak dvacet domků, pomalu ani náves tam není, natož nějaký obecní dům nebo sokolovna, tak tam fakt nikde fitko nebude, ledaže by si ho někdo udělal dobrovolně ve svým domku. Takže je asi jasný, že nemluvím o vsi se 400 obyvateli.
@Prosimklid píše:
@markytka3 však já taky nevytahuju zakladatelku, ale tady ty posměšky směrem k někomu, kdo si pod vsí vybaví i velmi málo občansky vybavenou ves a na to se právě chytne někdo, kdo v té „svojí“ vesnici má naprosto všechno.
A proč si vybaví zrovna tohle, když 90% vesnic je na tom úplně jinak? Protože vesnici viděli naposledy když v televizi koukali na F. L.Věka…… Tak se laskavě nediv, že se vůči podobnýmu uvažování vymezujeme.
@Janli píše:
@Kelsey a všichni si myslí, že topíme uhlím a dřevem, protože plyn a elektřina k nám ještě nedorazila…..
Nemyslí, ale kolik to topení dneska stojí. Elektřina třeba akumulačky jsou na nic, je tam stejně zima, pomalu jakoby se netopilo vůbec. A přitom je to drahé. Plyn je superdrahý. Takže pak staří sedí v jedné místnosti u kamen na uhlí nebo dříví a nadávají. Máme takové příbuzné na vesnici.
Slečna chce prostě všechno a hned, ideálně tak aby se nenadrela. Přišla si sem pro poplácání po rameni, jak se má špatně. Radu nehledá, bohužel. Ze se damy vzrusujete ![]()
@Prosimklid píše:
@Janli a copak to rozporuju? Ale můžu tě ubezpečit, že pokud je ve vsi asi tak dvacet domků, pomalu ani náves tam není, natož nějaký obecní dům nebo sokolovna, tak tam fakt nikde fitko nebude, ledaže by si ho někdo udělal dobrovolně ve svým domku. Takže je asi jasný, že nemluvím o vsi se 400 obyvateli.
Ne, ty píšeš o vesnici s několika tisíci obyvatel. Tak ti ty počty opravuju.
@Prosimklid píše:
ja teda mela za to, ze dotazy, cim se tam bude zivit, jsou mireny na zakladatelku, nebo jsi jineho mineni? vzhledem k tomu, ze sama pise, ze tam ma plno znamych, sirsi rodinu, nebude se jednat o visku z 10ti domy… nebo rada, ze se ma s pritelem rozejit a vratit se dom
kdyz i jemu se tam libi? to jsou fakt rady a dotazy nad zlato… ![]()
@Da12 píše:
Nemyslí, ale kolik to topení dneska stojí. Elektřina třeba akumulačky jsou na nic, je tam stejně zima, pomalu jakoby se netopilo vůbec. A přitom je to drahé. Plyn je superdrahý. Takže pak staří sedí v jedné místnosti u kamen na uhlí nebo dříví a nadávají. Máme takové příbuzné na vesnici.
Každý má jiné preference, v tom je život krásný. Nemůžou všichni bydlet ve městě a nebo jenom na vesnici. Nejde říct,
co je lepší. Problém příspěvku je ta nedočkavost. Všechno má svůj čas a nemůžeš mít všechno hned. Zajímal by mě zakladatelky věk. Místo, aby byla vděčná, že teď bydlí zadarmo a můžou (díky tomu škaredému městu) šetřit, tak je to zase špatně. Ono to dneska vážně není levné a málokdo v mém okolí bydlí podle představ. Ten kdo ano, ten se hodně nadřel, dědil, nebo bude splácet hypo až do 70. Někteří zdědili, hodně se nadřeli a ještě k tomu zadlužení až po uši, to je teprve výhra. Můžete jít třeba zpátky k rodičům do tvého dětského pokojíku (nebude soukromí), nebo si najdi nějakého vesničana s pořádným barákem, třeba pak budeš šťastnější, než se svým partnerem, díky kterému bydlíš ve městě zadarmo. Na zamyšlení co? Já věřím, že když budete tvrdě makat, tak toho dosáhnete, ale musíš se přestat hroutit a trochu si odříct. Nejsou pozemky? Tak kupte už hotový dům. Nebo se přestěhujte o kus dál. Jak dlouho hledáte?
@Janli píše:
Jasně že jsou malý osady, kde nic není, ale ty dámy to tady podávají tak, že je to týká ÚPLNĚ KAŽDÉ vesnice. Tak sorry, že je máme za poněkud omezený. A v jedné věci tě opravím, i na vesnici se čtyřista obyvateli najdeš všechno výše uvedený. Páč lidi na vesnicích nejsou líný, oni si tam vybavenost pořídí a starají se o to. Víš v kolika vesnicích je fitko obecní a zadara?
to proste jim nevysvetlis, tady hodne uzivatelek ma minimalni prehled a hodne uzke obzory… viz. hned prispevek pod uvodnim, ze se ma s pritelem rozejit
wtf. ![]()