Neštovice - naočkovat starší dítě, aby nenakazilo mladší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
5.1.10 12:45

Investice do očkování nemusí být vždycky investicí do zdraví a očkovat proti běžným dětským nemocem je podle mě zbytečné zatěžování organismu, já bych starší dítě kvůli mladšímu neočkovala z důvodů, které už uvedly holky. Zrovna plané neštovice jsou podle mého názoru míň nebezpečné než očkovací látka (myšleno celkové složení vakcíny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.1.10 14:37

Neočkovala bych.
Je vyšší pravděpodobnost, že dojde ke komplikacím při očkování, než závěžné komplikace při neštovicích.
Neštovice jsou běžná dětská nemoc, jejich prodělání prospěje imunitnímu systému.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.1.10 19:57

Ahoj. Já jsem byla skoro rozhodnutá, že pokud Anežka neštovice nedostane, než půjde do školy, nechám ji očkovat. Prodělala si je na začátku prázdnin, naštěstí bez horeček, pupínků pár, ale zrovna ty dva nejvíc viditelné (na čele) po sobě zanechaly jizvičky. Nejnepříprejmnější bylo být měsíc zavřené doma, navíc já těhotná. Vím, že sama jsem neštovice prodělala, a několik doktorů nezávisle na sobě mi potvrdilo, že můžu zůstat klidná, že mám v sobě protilátky, a ty by mělo miminko získat i na několik prvních měsíců života (nezávisle na tom, zda budu kojit či ne). Jako učitelka jsem se obešla bez absence v práci, na dovolenou jsme se nechystali, takže jsem nakonec ráda, že to má Anežka za sebou a bez očkování. Ovšem dopředu nikdo neví, jakou bude mít dítě reakci na očkování nebo jak u něj proběhne onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
28.2.10 09:50

A existuje nějaká veřejná studie,která jasně ukazuje na škodlivost očkovací látky??
Při HEXE taky nikdo z vás neřešil,zda-li uškodí očkování proti 6ti nemocem,místo třeba 5ti.
Já,opravdu laicky,vnímám,že každý vpich je pro dítě náročný,ale pokud jsou neštovice součástí jedné vakcíny,tak mi to opravdu jako velké zlo nepřipadá :roll:

Já to ted taky řešila se svou doktorkou,myslím,že není velkou příznivkyní zbytečných věcí,ale k očkování proti planým neštovicím mi neřekla nic špatného. Jen,že aktuální vlna neštovic má u dětí docela ošklivý průběh :roll:
Já myslím,že většina maminek nad očkováním neuvažuje,spíše z hlediska ceny,podle mě,kdyby to očkování bylo zadarmo,tak málokdo řeší,jak je nebezpečné…

Sama ještě nejsem rozhodnutá,zda dám či nedám,ale nebaví mě věčné odsuzování těch,které chtějí pro své dítě udělat to nejlepší,a každý na to můj svůj názor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek