Vřídek po očkování TBC-propichovat?

902
19.12.09 19:00

Vřídek po očkování TBC-propichovat?

Ahojte, vím, že se tu už očkování proti TBC řešilo, ale nedá mi to se nezeptat. naše malá stále nemá jiné očkování než proti TBC. Vřídek na ramínku je stále nehezký, i když podle doktorky nic hrozného. Někdy je den, kdy je téměř plochý a už si říkám, že to bude dobrý, a pak to zase vyleze a vypadá to, že by to i prasklo, kdyby se to zmáčklo. A o to mi právě jde…mačkali jste to? Mně to doktorka nedoporučila, řekla, ať lihujeme, aby to zaschlo. Jenže my lihujeme už kolik měsíců a furt nic :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1280
19.12.09 19:11

Týjo vydrž,ono to trvá dlouho než se vřídek stáhne a vysuší :wink: A co se týče toho propichování, to rozhodně nedělej, ani to nějak nemačkej ,nech to být jen to lihujte,to chce čas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
19.12.09 19:12

Tak naše mudr doporučuje vytírat vršek vřídku a až se utrhne, obsah vymáčknout 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
19.12.09 19:16

No, a teď „babo“ raď! o doktor, to názor, co maminka, to názor! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.12.09 19:20

No a našemu prckovi ho na kalmetizační stanici babka propichovala a vymačkávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.12.09 19:23

A to že nemá ještě další očkování, z toho si nic nedělej. Není kam spěchat.
Můj prcek (14 měs.)taky ještě není očkovaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
19.12.09 19:34

nepropichovat .já jsem dávala obklady z řepíku nebo řapíku teď nevím.vyhnisalo mu to a prasklo samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
19.12.09 19:36

No a na tu kalmetizaci nás taky nikdo nepozval. Jsem z toho fakt jelen… :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
19.12.09 19:39

nám přišla pozvánka koukala jsem jak blázen vůbec jsem nevěděla že musíme na kontrolu ale byly jsem jen jednou a pak to hlídala naše dětská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.12.09 19:44

tak nám to doktorka propichovala. Když to měl velké jako čočku, tak jsme dostali framykoin, že máme mazat. Pořád se zvětšoval, tak nám ho nakonec 3× po týdnu propíchla (naše měla dovolenou, byli jsme u záskoku) a hojení bylo šílený. Říkám si, že kdyby to tehdy nechala na pokoji, tak by se to zahojilo možná i dřív. Na kalmetizaci jsme byli na 5,5 měsících. Pozvánka nám přišla snad měsíc dopředu. Tam už to měl tedy zhojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
19.12.09 19:56

No, já to u malé potírala lihem a mírně zmáčkla a prasklo to a docela dost hnisu vyteklo (po koupání, je to měkké), pak to bylo dobré. V porodnici jsme doslaly leták, ať s tím nic nedělat…
Matouš byl ve dvou letech na přeočkování a kalmetizační sestra, když se mu to nehojilo, přímo řekla - zmáčknout a pak kraje jako roztahovat, aby vyteklo všechno, ale jinak lepit, obsah je infekční…
jo, jo babo raď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
19.12.09 20:21

Tak já to asi nechám…bojim se do toho vrtat.Jen bych chtěla, aby ji už v lednu naočkovali!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
19.12.09 20:44

Taky přispěju, nepropichovat, nechat tak. Nám to samo prasklo. Co se kalmetizace týče, s prvním synem mě nepozvali musela jsem se dopídit sama, s druhým kupodivu ano, takže pokud už byste měli jít na kontrolu, řekni to vaši doktorce a ona poradí kam se obrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.12.09 20:47

Nám to vždy po koupání a utírání samo prasklo, tak jsem to vymačkávala a čistila. Jednou jsme kvůli tomu očkování vynechali , podruhé už si to vzala doktorka do parády a spolu se sestřičkou vymačkávali " kořen" (tak tomu říkali), byl to hrozný masakr ( té krve), horší než všechny injekce, :cert: ale od té doby se to úžasně zahojilo. Takže když se to celé vyrve :twisted: ( ježíš to je horor), tak se to lépe hojí a již nevrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
19.12.09 21:46

Maly byl ockovaný az v 7mi mesicich, protoze se mu ten vridek nehojil. Castokrat to po koupani prasklo a vyteklo, ale celkove se to nehojilo. Pomohla az nova dr na plicním, která mu to napichla a pak vymackla. Byl to asi ten „koren“, jak se o tom pise predchozim prispevku. Takovy dost tuhy hnis. A teprve pak byl pokoj. Aki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek