Neštovice, nebo borelióza?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
199
30.6.16 16:54

Neštovice, nebo borelióza?

Prosím o radu. Starší syn měl před 17 dny Neštovice. Malá měla před měsícem klíště. Dnes má teplotu, protivná, spava, stěžuje si, že ji bolí v puse, asi mysli v krku. No a já teď trnu, jestli začínají Neštovice, ale pupínky nemá, anebo borelióza, nebo encefalitida, z toho klíštěte. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
30.6.16 17:20

Může mít herpangínu, ted běžná a častá věc.. Teploty, zarudlý krk, puchýře v puse a na mandlích, možná i čepy, unavenost, schvácenost, nechuť k jídlu.. Na to by ATB být neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
30.6.16 17:22

Těžko říct, možné jsou jak neštovice, tak angína…U toho kliste jsem cetla, že se první priznaky podobají spise chripce a to obvykle po týdnu až 14 dnech, takže myslim, že po mesici už e dlouhá doba. uvidis, co se z toho vyvine…Pro jistotu je možné ji nechat nabrat krev u dr. a doktorka zjistí, zda neni nakažená od klistete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
30.6.16 17:25

Díky. Ráno asi zajdem k dr. Kéž by se osypala a bylo by jasno. Do pusy mne podívat nenecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
30.6.16 17:44
@Domino111 píše:
Prosím o radu. Starší syn měl před 17 dny Neštovice. Malá měla před měsícem klíště. Dnes má teplotu, protivná, spava, stěžuje si, že ji bolí v puse, asi mysli v krku. No a já teď trnu, jestli začínají Neštovice, ale pupínky nemá, anebo borelióza, nebo encefalitida, z toho klíštěte. Co myslíte?

tak ty nestovice jsou prakticky jiste, maximalne muze mit chudak jeste tak nestovice a k tomu jeste neco dalsiho. Klistovka je ale relativne vzacna, proti treba vyskytu letnich angin, urcite bych nepanikarila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
30.6.16 18:08
@Pudloslava píše:
tak ty nestovice jsou prakticky jiste, maximalne muze mit chudak jeste tak nestovice a k tomu jeste neco dalsiho. Klistovka je ale relativne vzacna, proti treba vyskytu letnich angin, urcite bych nepanikarila.

Jo, tak to měla dcera, neštovice a herpangínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.6.16 19:17

U nás teď šíleným způsobem řádí angíny, neštovice a ruka-noha… jsou u nás i děti, co mají pomalu všechno najednou. Inkubačku na neštovice máte jak vyšitou, pokud ji bolí v krku, může být i angína. K borelióze bych se nepřikláněla. Syn ji měl, ty projevy jsou sice pokaždé trochu jiné, ale z výčtu tvých nemocí je to opravdu nejméně pravděpodobné. Tady bych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
1.7.16 23:16

Máme Neštovice!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie