Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jinak teda znam vic tehuli v podobne situaci, ono to neni uplne v povedomi snazilek, ale snad by se mohl u dospelejch zen delat nejakej screemning na protilatky a pripadne nabizet ockovani.
Děvčata moc to tady neumím, pokusím se odpovědět najednou a všem
Každopádně moc děkuji za jakkoliv názor radu a pomoc vše je pro mě dost užitečné.. Očkovací průkaz mám u sebe a tam nic není ptala jsem se na to u obvodního sestry a říkala, že se dřív do očkováku psali jen záznamy o očkování a vše jako jsou neštovice a dětské nemoci se psali do karty… Očkování v těhu už mi prý stejně nikdo neudělá takže další možnost zamítnuta, proto jsem se raději ptala jestli mi někdo tady neporadí, už jsem zkoušela psát jinam a to jsou takové rychlé názory a konec žádné vysvětlení nic… tady fakt super moc děkuji… V podstatě jste mi to vysvětlili tak jak jsem si to myslela, ale potřebovala jsem jistotu zítra jdeme k dětskému a uvidíme co mi řekne a když y se to rozjelo u mě tak už budu muset i já. Opravdu všem moc děkuji
Jo a mamča si myslí taky že jsem neštovice neměla tak budu muset doufat, že se spletla a jen si to nepamatujem
Neštovice v dětství prodělalo údajně 90% lidí (ale možná jste byli extrémně izolovaná rodina s desinfekční zónou před dveřmi bytu
)
navíc je možnost, že jsi získala nějakou imunitu přes placentu, když tě čekala tvoje máma, která neštovice již prodělala, tudíž i kdybys je sama neprodělala, imunní být můžeš ![]()
nicméně dcera neštovice zrovna má, jsem v 17.tt, měla bych být imunní, ale nervy prostě pracují i tak ![]()
on se člověk bojí v těhotenství snad i babky s rýmou na protější zastávce ![]()