Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj. Svagrova je po porodu tak jsem se ji nabídla, ze oslavu (její 30tiny) ji přichystam, aby odpocivala. Nechala mi volnou ruku. Upřímně jsem už z jednohubek, chlebicku, oblozenych talířů otravena, chtěla bych nějakou změnu, něco zajimavejsiho než na každé oslavě. Mate nějaké tipy? Napadlo me určitě Quacamole, grilované maso mít budeme spis mi jde o to co na stůl děkuji ![]()
U mě teď jede salát s kuskusem -rajce okurka bazalk.pesto mozarrela oliv olej sul a balzamik.ocet mňam!!!
Alsasky cibulovy kolac ( ten je moc dobrej, testo muzes koupit chlazene, pomazes to creme fraiche, na to lehce osmahlou cibuli a trosku slaniny, posypes parmazanem a das zapect), pizza nebo vlastne cokoli na grilu, ovocna bowle… ![]()
Příspěvek upraven 05.07.18 v 18:54
Domácí hamburger, sloní žrádlo a domácí bagetky , domácí syrové tyčinky, slany štrůdl
Já dělám z listového těsta bud šneky se šunkou a sýrem a nebo pizza zavin, že se daj ingredience na pizzu na listové těsto a zatočí se to jako strudl. Nebo udělat domácí pizzu a nakrájet na malé čtverečky na talíře
nebo uvařit vajíčka, ukrojit špičku, vyndat žloutek a místo něj dát do vajec nějakou pomazánku. Jinak dávám různé druhy salátů a pomazanek do misek, k tomu nakrájené pečivo a každý si dá na co má chuť. Pak sem dělala špízy z ovoce, na kostičky meloun, jablko, hroznové víno, prostě cokoli co se dá napíchnout na špejli a střídavě to napichat to, mělo úspěch hlavně u dětí, ale i dospělí si rádi dali zvlášť když bylo vedro a nikdo neměl chuť na tunu chlebíčků ![]()
pokud seš otrávená z chlebíčků, šneků z listového těsta a jednohubek což chápu, češi snad neumějí vyrobit nic jiného. zkus španělské tapas -některé jsou velmi lehké, některé jsou teda pracnější, ale budeš za hvězdu v každém případě k tomu různé dipy, quacamole je také výborné, k tomu nachos, ještě můžeš udělat salsu…atd
Holky, myslete na to, že to je oslava pro ženskou těsně po porodu - chudák si na vlastní oslavě nic nedá, aby dítěti nepraskly střeva ![]()
Tak já miluju sushi,takže bych připravila to,pak třeba nějaký lehký salát,miniburgry,mini tortily
Ale záleží co má ráda a co snese švagrová
A ty tapas co tu někdo zmínil,taky paráda (teda ne všechny ale většina paradni)
@Huk píše:
Holky, myslete na to, že to je oslava pro ženskou těsně po porodu - chudák si na vlastní oslavě nic nedá, aby dítěti nepraskly střeva
Tak nakrajej stary chleb a hezky ho naaranzuj
Ja treba mohla jist vsechno a dite bylo naprosto ok. Tak zjisti, co svagrova nemuze jist a podle toho uber ingredience. U nas vali nakrajena zelenina a k tomu dipy. Zakysanka, dip ze susenych rajcat, pesta. Nebo jen bile pecivo se namaci do olivoveho oleje s cesnekem a bylinkami. Ale to pro ni asi taky nebude.
@Kokoska17 píše:
Ahoj. Svagrova je po porodu tak jsem se ji nabídla, ze oslavu (její 30tiny) ji přichystam, aby odpocivala. Nechala mi volnou ruku. Upřímně jsem už z jednohubek, chlebicku, oblozenych talířů otravena, chtěla bych nějakou změnu, něco zajimavejsiho než na každé oslavě. Mate nějaké tipy? Napadlo me určitě Quacamole, grilované maso mít budeme spis mi jde o to co na stůl děkuji
Nakrájela byl okurku, papriku a jinou zeleninu na tyčkx a udělala dip z lučiny a zakysanky. Dochutila zelenou cibulkou a bylinkami a česnekem. Ve vedru se ti nikdo moc cpát chtít nebude
Meloun na malé kusy. Tzaziki.
@Huk píše:
Holky, myslete na to, že to je oslava pro ženskou těsně po porodu - chudák si na vlastní oslavě nic nedá, aby dítěti nepraskly střeva
Tak když musí těsně po porodu slavit…