Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@stinga píše: Více
Hlavně, že myslivci pravidelně na zimu přikrmují po tunách.
@Tichošlápek píše: Více
tak dobře, nejsem odborník na srnky, ale prostě ten myslivec prosil, ať lidé nic zvířatům v lese nepřinášejí, že jim to neprospívá
@Bytsamsebou píše: Více
ale oni vědí, CO a KOLIK jim mají dávat
@Bytsamsebou píše: Více
jo, ale až dostane koliku, tak si na pohotovost nezajede
Já to trošku obrátím - existuje jedna tradice, kterou nedržíme a dá se říct, že ji dětem i tak trochu zakazuju - nekrájíme jablíčko, abychom viděli hvězdičku. Já vím, že tam ve většině případů je, ale… mám z toho mrazení v zádech a vždy si vzpomenu na Erbenovu Kytici
Slyšela jsem i příběhy, kdy se objevil křížek a celý Štědrý den / večer tím byl zbytečně poznamenaný.
@Michelle_M to taky neděláme, přesně z toho důvodu. A loni byl řev u pouštění lodiček, protože nejmladšímu se potopila.
@stinga píše: Více
Chodím denně do lesů a mám přátele mezi myslivci a Lesy ČR
.
@Michelle_M a my se zrovna letos chystáme to poprvé udelat. Dcera to slyšela ve skole a chce vsechny ty tradice z ucebnice vyzkoušet. Vždyť je to pověra, ne skutečnost. Stejně tak to vysvětlím detem, kdyz nebude v jabku hvězda, kdyz se potopí lodička nebo papuce dopadne jiným směrem… je to zábava, hra, ne předpověď budoucnosti. Na světě existuje tolik pověr, porekadel, ze kdyby měly byt vsechny pravdive, tak uz lidstvo vyhynulo. Nektere povery a pranostiky sice maji realny zaklad, ale vzhledem k technologickému a medicinskemu pokroku uz ani ty neplatí.
Děláme vajecnak. Již koncem listopadu a cely advent ho pak po troskách popijime. Je to skvělá tradice ![]()
Nemáme žádné tradice, býváme na ŠD všichni u tchyně, je nás tam hodně, celé odpoledne smažíme řízky
. Jedině snad aby se nevstávalo od stolu, ale co jsou děti, tak se tomu stejně nevyhneme. Po večeři chodíme na dvůr prskat prskavky. To jsou všechny naše zvyky
.
Po večeři krájíme jablíčka, ale vůbec neděláme vědu z toho, že tam není ukázková hvězdička. Pak máme ty velké oplatky, které si u stolu před večeří všichni namažeme roztopeným medem a sníme.
Jinak přes den buď nejíme vůbec nebo jen velmi střídmě, první velké jídlo je večeře.
Dneska jsme si došli pro betlémské světlo, asi to zařadíme jako každoroční tradici. Dětem se moc líbil velký betlém v kostele. A pak bojovka, jestli nám svíčka cestou domů nezhasne. ![]()