Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, zajímalo by mě, s jakými netypickými příznaky boreliozy jste se setkali? Vím, že ve většině případech se na to ani v nemocnici nepřijde, protože tam dělají testy jenom na ty základní typy. Slyšela jsem, že někdy napadá i nervový systém a může způsobovat deprese, apod. Myslíte, že by mohla způsobovat i ochabování svalů?
Děkuji za názory.
Mohla i nemusela. Spíš bych se zaměřila na samotné vyšetření než dedukovat, coby kdyby. Čím dříve, tím lépe.
@Martina1991 píše:
Ahoj, zajímalo by mě, s jakými netypickými příznaky boreliozy jste se setkali? Vím, že ve většině případech se na to ani v nemocnici nepřijde, protože tam dělají testy jenom na ty základní typy. Slyšela jsem, že někdy napadá i nervový systém a může způsobovat deprese, apod. Myslíte, že by mohla způsobovat i ochabování svalů?
Děkuji za názory.
borelioza může naprosto cokoliv ( s nadsázkou) ale musí to být správně diagnostikováno
@Martina1991 - Může. U mne se projevila ochabováním svalů na nohou a únavou.
Nevím, jak moc je to typické nebo ne, ale manžel byl velmi unavený a brněly ho rty.
@Oter a objevili ti ji klasickými krevními testy v nemocnici?
@Martina1991 - Já si krevní testy vydupala u obvodní, ale potvrdily delší výskyt v těle. Přeléčilo se to pak antibiotiky, ale polyneuropatie mi zůstala.