Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
chtela bych se zeptat/poradit ohledne jedne veci. Nase rocni dcera uz nejakou dobu krasne leze, sedi, stoji oprena o nabytek i volne v prostoru, umi papa i pacipaci, udela par krucku s takovym tim choditkem jak se tlaci pred sebou, co je ale „problem“, ze nic z toho nechce ukazat na kontrole u pediatra. Tam proste jen sedi a nic. Rikam mu, co vse umi, ale uz na rocni prohlidce mi pripadalo, jako by mi neveril a porad se me ptal, jestli to opravdu dela a pak si jen tak breptnul pod fousy, aby to nebyl neurologicky problem… Absolutne nechápu a tak jsem se chtela zeptat vas, jestli mate nektera taky takove tvrdohlave ditko? Dekuju ![]()
Kdyz jsme pak cekali v cekarne tak si mi dcera stoupala na kline a zvatlala…Vse ok..
Taky to papa a pacipaci dela jen kdyz se ji chce, i kdyz to umi a za kazde ji chvalime..
@Klanel píše:
Ahoj maminky,
chtela bych se zeptat/poradit ohledne jedne veci. Nase rocni dcera uz nejakou dobu krasne leze, sedi, stoji oprena o nabytek i volne v prostoru, umi papa i pacipaci, udela par krucku s takovym tim choditkem jak se tlaci pred sebou, co je ale „problem“, ze nic z toho nechce ukazat na kontrole u pediatra. Tam proste jen sedi a nic. Rikam mu, co vse umi, ale uz na rocni prohlidce mi pripadalo, jako by mi neveril a porad se me ptal, jestli to opravdu dela a pak si jen tak breptnul pod fousy, aby to nebyl neurologicky problem… Absolutne nechápu a tak jsem se chtela zeptat vas, jestli mate nektera taky takove tvrdohlave ditko? Dekuju
Kdyz jsme pak cekali v cekarne tak si mi dcera stoupala na kline a zvatlala…Vse ok..
Taky to papa a pacipaci dela jen kdyz se ji chce, i kdyz to umi a za kazde ji chvalime..
No a? Každý dítě není rozená hérečka.
A je to i lepší. Na světě musí být rovnováha. Jak by to vypadalo, kdyby se každej naparoval, co už umí a jak je dobrej? Kdo by těm extravertům dělal publikum? Nás se doktorka jenom ptala, co už umí a „nezkoušela“. Toho zkoušení si užije ve škole ještě dost.
U nás se lékařka taky jen ptá, nechce po dítku aby to předvedlo. Ne každé dítě je ochotné něco předvádět na požádání a už vůbec ne lékaři kterého vidí jen při preventivních prohlídkách
Nebo vyměň doktora. Třeba to není její typ. Nebo některý na některý holčičky neplatěj chlapi, ale jenom ženský. (To jako fakt, dcera jedné naší známé asi tak do 3 let nesnášela chlapy).
Pokud víte, že dítě dělá to, co má, pak bych v tom neviděla problém. Pan doktor se s tím bude muset nějak srovnat
.
@ekobiomatka Nebo má dobrého kámoše - neurologa a přihrává mu klienty. ![]()
@Pipet píše:
Ti moji u dr. maximálně ukázali, jak umí řvát
moje se k tomu řvaní ještě z toho řvaní poblila ![]()
Snad dela, co ma
Doma umi vse, na co se doktor pta. On chce vse videt.. kdyz zacinala lehavat na bříšku, zvedat hlavicku, klekat ci sedet,… vse chtel videt, tak ji tam horko-tezko premlouvam.. Vsak taky na te rocni prohlasil, ze ji mam natocit
, kdyz ona je mrska a jak vezmu do ruky mobil, hned si seda a jeste se „mi vysmeje“ ![]()
Nemyslim, ze by byl problem v jeho osobe, ona celkove je neduveriva k cizim lidem, na lidi, ktere nevida pravidelne se ani neusmeje a „propaluje“ je pohledem ![]()
Dekuju za uklidnění ![]()
Pan doktor asi predtym delal v cirkusu
kdyz ma pocit ze tve ditko je cvicena opice.. Pediatry uz jsme menili 3× z duvodu stehovani, ale nestalo se mi, ze by mi neco neverili.. proc by jste lhala? To by jste uskodila jedine ditku.
Ono doktori jsou take jen lidi. Na dvoulete prohlidce mi rekla psycholozka, ze dcera by mela pouzivat budouci a minuly cas.
Příspěvek upraven 22.09.16 v 21:02
@Klanel Doktorka mi nikdy deti nedrezurovala. Starsi tam vetsinou akorat sedel, tlemil se od ucha k uchu a dělal vzornyho chlapečka, mladsi spousti jiz pri vstupu do ordinace hystericky rev. Nikdy z nich nedělala cvičením opcčí, nikdy se neptala na debility typu jestli umí paci paci, kolik slov rikaji, zda umi basnicku… Zajímal ji jen motoricky vývoj, zda sedí, lezou, obchází, a stačilo ji moje cestne pionyrske. ![]()
Syn ma 13 mesicu a umi to stejne co tvoje holčička a na pozadani to neukáže ani me
dela to jen a pouze, kdyz se mu chce a kdyz si myslí, že ho nikdo nevidi. Doktorka se nas na roční jen ptala, nic vidět nechtěla ![]()
No on se fakt vyptava a ja mu to nijak nevycitam, posuzuje holt celkove psychomotoricky vyvoj, ale tim ze mu tam nikdy nic neukazala, tak uz trochu vahal
Ale i on sam rika, ze je palicata, coz asi bude pekelne ![]()
Ono uprimne taky si pripadam divne, ze vykladam kdesi cosi a ono se ukaze prdlajs
Ale samozrejme si nevymyslim, na to jsem moc velky posera, prave proto, abych neco nezanedbala
Nase doktorka nikdy nic ukazat nechtela, ani se poradne neptala co umi. A mas normalni dite. Spis neznam moc deti, ktery by se predvadely jako opicky ![]()