Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A co zaplatit si hospodyni, třeba jen 1× měsíčně a nebo na ten chaos jednorázově, obětovat to pětikilo a budeš se třeba cítit lépe? Co bys ještě chtěla stíhat, když pracuješ do 18., staráš se o dítě a ještě o seniora? Ještě za pochodu leštit stříbro ne?
Buď v klidu, ten bordel nemá nohy…
Zaměstnat manžela a pokud už jsou děti ve věku, kdy zvládnou něco udělat sami, tak zaměstnat taky.
Nejvíc mě nakopne, inspirovat se třeba u někoho doma a nebo když vidím, jak někdo uklízi
pak mi to jde nějak s úsměvem. A taky když uklízí jakoby „pro někoho“. Když vím, že to někdo ocení nebo to vyžaduje ![]()
Asi, nenormální, ale já úklidem odpočívám. Mám náročnou práci a to, že úklid je prostě nenátočný „na hlavu“ mě mimořádně klidňuje.
Nejvíc mě nakopne, když má přijít návštěva. S režimem, jaký popisuješ, ten úklid stíhat nejde. Pomoci by mohl manžel. Když to nejde, tak paní na úklid. Dělám to tak taky. Ale ty hromady prádla vypraného v koši na prádlo, ty mám pořád.
Mám stejný problém. Malý byt, hodně věcí. Když se dám do praní prádla, zasekám si tím půl místnosti (nemůžu sušit venku), pak to různě házím do koše na čisté prádlo a když tam takhle mám 4 pračky, už se mi to nechce žehlit a uklízet. Nejhorší je, že když to vyžehlím a uklidím, tak už mám v pračce nachystané další prádlo a v koupelně rozřazené minimálně další dvě pračky. Nekonečný příběh. Nebýt toho prádla, tak se tu i hneme a máme uklizeno, ale já taky nemám čas denně strávit dvě hodiny u žehlícího prkna… Uvažuju o větším bytě a najmutí si paní na žehlení.
Snažila bych si to, co nejvíce ulehčit, jestli to jde…myčku nádobí, sušičku, popř. jednou týdně paní na úklid…mít někoho na pomoc není v dnešní době nic neobvyklého a nemusíš se za to stydět (slýchávám takové názory: „mít paní na úklid bych se hanbou propadla, že se nedokážu sama postarat o domácnost…“).
Hlavně si z toho nedělej těžkou hlavu. Mám to podobně doma a myslím, že nejsme jediné. Ale copak chceš strávit život uklízením? Jestli to finančně zvládneš, řešila bych to tou paní na úklid. Není to žádná ostuda. A jsou i paní na žehlení, když to nedělá uklízečka.
Každého baví něco jiného
tak co???
![]()
když tě baví práce, tak si raději pracuj a uklízení si zaplať… vyjde na stejno ![]()
Máš takovou možnost?
Ale pokud říkáš, že máš doma chaos, ten si musíš dát dohromady sama…šuplíky Ti paní asi rovnat nebude
…ale pokud paní udělá běžný úklid, tak budeš mít čas na tohle…
Co myslíš…??? ![]()
![]()
Asi sama cítíš, že tvůj problém je někde jinde. Proč nemůžeš říct přímo, že toho máš přes hlavu (a to máš, objektivně i subjektivně) a že jsi na vše sama? Pak se i lépe hledá pomoc/řešení.
Me treba uklizeni domacnosti prestalo bavit ve chvili, kdy sel muj vztah s dnes jiz ex do pr… I kdyz jsem si nechtela priznat, ze mame nejaky problem…Tahli jsme to pak jeste pul roku ale ja se nezmohla na to ani jednou vyzehlit, nadobi ve drezu me taky vubec nevzrusovalo, vytirala jsem z povinnosti jednou tydne… Ted jsem sama a zvladam to vsechno mnohem lepe ![]()
Pani na uklid je ideal ovsem nekdy o nervy…chce to peclive vybrat a rozhodne si z ni nedelat kamaradku, nebo zjistis, ze mas chaos jeste vetsi az budes hledat jde co jak ulozila a prestala to delat jak chces ty
Taky dost narocny najit nekoho na koho se fakt muzes spolehnout. Zatim jsem poznala jednu jedinou z 8, ale prestehovali jsme se
No a tady bude uz tezke hledat takovou nahradnici ![]()
@uklidcb jj kdyz chlap neni doma, taky mi jde vsechno lip
Kdyz je doma mam k domacim pracem a vareni totalni odpor
![]()
Ahoj. Ztratila jsem motivaci v úklidu. Přestalo mne to bavit. Denně myju nádobí, týdně vyperu - máme prázdný dřez a prázdný koš na prádlo. Týdně vytřu a umyju wc. Ale prádlo už nedožehlím nedouklidím. Začalo to tak, že jsem si vymkla kotník a vyhodila rameno a měsíc byla v neschopnosti - manžel mi za tu dobu s ničím nepomohl. Po měsíci jsem si vzala týden dovo, abych to zvládla doma dat do poradku. Nepodařilo se mi to úplne. Prestala jsem to pak zkoušet. Nemáme doma vyloženě nepořádek - nemáme víc než normálně chuchvalce prachu, nemáme špinavé nádobí a prádlo, ani špinavou podlahu. Ale máme doma chaos. Nemůžu nic najít ihned až po chvíli pátrábí. Chaos mne ničí. Denně pracuji do 18 h mám na starosti dědu a dvě děti. Denně vařím. Nakupuji. Zkoušela jsem FL. Ale na začatek mi to přišlo náročné - měla jsem pocit, že to nedávám. Nic nedávám. Nestíhám.