Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zakladatelko,
myslím si, že chuť chtít změnu je pro začátek dobrý start.
Od toho se můžeme odrazit. ![]()
Moje sebevědomí nidky nebylo kdoví jaké. Spíš bylo hooodně nízké. Ale. Snažím se o změnu. Tlustá jsem a ani cvičení ani zdravá strava mi nepomohlo (v mém případě potřebuji více jíst, ale když není hlad, tak se nedonutím
). Líčit se asi neumím, rozhodně to nedělám.
Oblékám se pohodlně a boty taky mám raději pohodlné. ALE. Naučila jsem se mít na sobě něco ráda. Zvyšuji si vzdělání a snažím se jít za svým snem. Přestala jsem si připouštět, že jsem tlustá. Kila tu jsou, dolu nejdou, tak je prostě mám a jsou jen moje. ![]()
Moje rada? Jednou mi ji dala jedna holka. Jsem ji za to vděčná. Snad ti pomůže. ![]()
Každý den se postav před zrcadlo a dlouze se prohlížej. Najdi na sobě nějakou část těla, která se ti líbí (u mě to byly oči). Řekni si, že i když nejsi pěkná, tak přece tu část (oči) pěkné máš. A další dny se koukej na ty části těla, které máš ráda a přidej si další (u mě rty). Pak si opakuj, že přece máš už dvě pěkné věci na sobě, které máš ráda a lidi si toho taky všimnou a budou se jim líbit, pak se jim budeš líbit i ty, protože se ti bude pomaličku zvedat sebevědomí. U mě too zabralo a okolí si všimlo, že jsem jiná. A přitom jsem to byla pořád já, ošklivá já, která se ani klukům nelíbila.
Potom se mi líbily i mé vlasy…Po dětech jsem hooodně přibrala a jsem tlustá. Nejde to dolů. ALE. Aspoň mám konečně prsa.
Líbí se mi moje prsa, že i když mám po 3 dětech a přes 30, tak jsou celkem pevná.
Jasně, že se sobě nelíbím jako celek. Ale některé mé části jsou pěkné a já si to užívám. Pořád mám na čem pracovat, aby mé sebevědomí stoupalo. Jde to pomalu, ale jde. Už mi ani moc nevadí nakupování oblečení.
Moc ti přeji, aby se ti podařilo získat trochu sebevědomí a aby ses sama sobě zalíbila.
Potom to půjde všechno samo. Budeš se cítit lépe, budeš se oblékat do lepších (novějších) hadříků a zase se budeš cítit lépe, když ti to bude slušet. ![]()
@admenL píše:
Odkud prosím jsi. taky by se mi něco podobného hodilo, jenže ne každá stylistka je dobrá
tahle paní je v Kyjově. My jsme tam postupně nakonec byli celá rodina, i chlapi… (teda děda né). ![]()
@Anonymní píše: …
Chyba v postavě u mě určitě není nedostatkem pohybu, hybu se celkem dost, včera třeba hodinu do kopců na kole plus 5 hodin soustavné fyzické práce, kdy jsem byla komplet zpocena a zadychana. …
tohle ale děláš špatně, i když takhle blbě se huntuje opravdu velké množství lidí. Je fajn, že se hýbeš, ale fakt si něco přečti o důležitosti té tepové frekvence. V podstatě by ses měla hýbat tak, abys byla schopná u toho mluvit v rozvinutých větách. A to pochybuju, že při tomhle dáš. Pak totiž nespaluješ tuky, ale cukry, a mozek si o ně potom řekne. A pak zákonitě následuje to, že si něco sladkého dáš.
Ahojte holky, obnovuju toto téma po dlouhém přemýšlení, mnoha pokusech a letech zoufalství. Včera mě dorazila otázka manžela, který se mě zeptal, proč o sebe víc nepečuju, a já mu odpověděla, že vlastně nevím jak
Mamka to nikdy moc neřešila a moc mě toho nenaučila (na obličej používala aplu a indulonu
)… na koleji (kde jsem bydlela s jinýma holkama) jsem v koupelně trávila nejvíc času já, ale výsledek je vždycky nepatrný nebo žádný (stále to vypadá, že mám mastné krepaté a rozcuchané vlasy, pupínky a šupiny na obličeji, rozmazané líčení, kruhy v podpaží a zarůstající chloupky všude možně
). Takže ženy, co děláte, abyste vypadali upraveně, čistě, decentně (ne jen hezky namalovaně a hubeně). Nechci, aby to dopadlo tak, že když se mi to nedaří, tak přidám víc makeupu a šminek, abych to přebila. Působí to na mě moc prvoplánovitě a lacině.
Omlouvám se, pokud to někoho bude pobuřovat, ale já to mám takhle - a nejspíš to nestačí.
1× denně sprcha (sprchový gel, intimní mýdlo)
1× denně tělové mléko
2× denně čistění zubu + ústní voda (občas večer, ale nerada mezizubní kartáček)
2× denně čištění pleti (odličovač očí, čistící gel, hydratační krém)
1-2× týdně maska na obličej
občas peeling na obličej
2-3× týdně mytí vlasů + kondicioner
trhání obočí dle potřeby (asi obden)
holení - nohy, podpaží třísla (obden)
pak denně antiperspirant, řasenka, tužka na oči a na obočí, balzám na rty, někdy makeup a pudr. Co jsem na MD, tak vlasy většinou v culíku, ale když jdu ven, tak se snažím to vyžehlit, navlnit nebo aspoň zaplést do zajímavého účesu (vydrží to nemastné a nezacuchané tak 2 hodiny).
Máte nějaké tajné tipy? Co děláte? Například co bílé chloupky na rukou, na tvářích? Nebo jak pečujete o chodidla? Děláte nějaké zábaly např na ruce (prý je to dobré proti vráskující pokožce rukou). Děláte to všechno samy doma, nebo je nezbytné na něco chodit k odborníkovi do salónu? Já mam tendenci starat se o to, co je vidět, např nehty na rukou se snažím mít vždy hezké, na nohou je to naopak katastrofa.. ![]()
Díky za každou radu, neodsuzující komentáře a porozumění
Jinak - nesnažím se být dokonalá, jen upravená a efektivně využít čas, který se do toho snažím dávat.
Je to pro mě intimní téma, takže anonym, prosím.
Ahoj, z pohledu muže myslím, že o sebe pečuješ naprosto přiměřeně a nijak se nyvymykáš normálu. Možná by bylo dobré poradit se s nějakou odbornicí na pleť, s někým o výběru vhodných barev a dost možná to individuum, které ti to takhle řeklo, myslelo spíše třeba lepší oblékání. Často ženy zapomenou na to, že i doma mohou být krásné a že i tepláky s tričkem se dají nosit hrdě a tak, aby muž jen lapal podechu.
A taky je dost možné, že tě to individuum jen chtělo ranit… Stává se…
@Anonymní píše:musela bych Te videt abych Ti poradila.
Ahojte holky, obnovuju toto téma po dlouhém přemýšlení, mnoha pokusech a letech zoufalství. Včera mě dorazila otázka manžela, který se mě zeptal, proč o sebe víc nepečuju, a já mu odpověděla, že vlastně nevím jakMamka to nikdy moc neřešila a moc mě toho nenaučila (na obličej používala aplu a indulonu
)… na koleji (kde jsem bydlela s jinýma holkama) jsem v koupelně trávila nejvíc času já, ale výsledek je vždycky nepatrný nebo žádný (stále to vypadá, že mám mastné krepaté a rozcuchané vlasy, pupínky a šupiny na obličeji, rozmazané líčení, kruhy v podpaží a zarůstající chloupky všude možně
![]()
). Takže ženy, co děláte, abyste vypadali upraveně, čistě, decentně (ne jen hezky namalovaně a hubeně). Nechci, aby to dopadlo tak, že když se mi to nedaří, tak přidám víc makeupu a šminek, abych to přebila. Působí to na mě moc prvoplánovitě a lacině.
Omlouvám se, pokud to někoho bude pobuřovat, ale já to mám takhle - a nejspíš to nestačí.
1× denně sprcha (sprchový gel, intimní mýdlo)
1× denně tělové mléko
2× denně čistění zubu + ústní voda (občas večer, ale nerada mezizubní kartáček)
2× denně čištění pleti (odličovač očí, čistící gel, hydratační krém)
1-2× týdně maska na obličej
občas peeling na obličej
2-3× týdně mytí vlasů + kondicioner
trhání obočí dle potřeby (asi obden)
holení - nohy, podpaží třísla (obden)pak denně antiperspirant, řasenka, tužka na oči a na obočí, balzám na rty, někdy makeup a pudr. Co jsem na MD, tak vlasy většinou v culíku, ale když jdu ven, tak se snažím to vyžehlit, navlnit nebo aspoň zaplést do zajímavého účesu (vydrží to nemastné a nezacuchané tak 2 hodiny).
Máte nějaké tajné tipy? Co děláte? Například co bílé chloupky na rukou, na tvářích? Nebo jak pečujete o chodidla? Děláte nějaké zábaly např na ruce (prý je to dobré proti vráskující pokožce rukou). Děláte to všechno samy doma, nebo je nezbytné na něco chodit k odborníkovi do salónu? Já mam tendenci starat se o to, co je vidět, např nehty na rukou se snažím mít vždy hezké, na nohou je to naopak katastrofa..
Díky za každou radu, neodsuzující komentáře a porozuměníJinak - nesnažím se být dokonalá, jen upravená a efektivně využít čas, který se do toho snažím dávat.
Je to pro mě intimní téma, takže anonym, prosím.
Dělám toho zlomek, co ty a nikdy jsem neslyšela, že bych byla neupravená. Mám od přírody suchou pokožku, ale mažu si pravidelně jen ruce a obličej. Vlasy mám taky suché, ale pěkné a kvalitní.
Pupínky v obličeji máš hodně? Co se vykašlat na peeling, ten to může jeh zhoršovat.
Já si dělám doma manikúru, pedikúru (v létě min. 1× měsíčně nezbytné ořezání suché kůže), vlasy si nebarvím, stříhám doma - 1-2× za rok kadeřnice. Běžně se nelíčím, jen když někam jdeme - o to větší pochvalu sklidím ![]()
Jak o sebe pečuje muž? Není jen přehnaně náročný?
Co se týče kvality pleti a vlasů, zamyslela bych nad vnitřní péčí - jídlo a tak, možná vy to chtělo nějakou očistu a pleť i vlasy budou pěkné.
Tak pokud máš nějaký hormonální problém, nepomůže ti proti pupínkům vůbec nic… Jinak já se přiznám, že mně se pleť jako taková začla zlepšovat poté, co jsem se začala mýt antibakteriálním mýdlem. Myju se jím celá, i obličej. Ony ty mycí gely, micelární vody a kdo ví co ještě, jsou pěkná svinstva…
Ja toho teda vic nedelam, tedy pokud se nepocita zdrava strava a sport. Mozna to co delas, delas jen spatne. Teda pokud mas opravdu krepate vlasy a pupinky/supiny v obliceji ![]()
Pokud máš na pleti šupinky, vyhoď čistící gel. Byl to kdysi i můj problém, takže jsem se začala odlicovat mlékem (Cien z Lidlu v bílém obalu s ruzovou pumpickou) a do týdne bylo po problemu. To by ti asi každá kosmetička potvrdila.
Masku nebo peeling na obličeji jsem neměla snad rok, večer se jen namazu hypoalergenním krémem a slus. Přes den používám jen tónovací krém, tužku na oči a řasenku.
Krepate vlasy musíš hydratovat, osvědčila se mi maska od matrixu, nebo ten balzám Wonder. Nehty na nohou lakují 1× za 14 dní a pretiram bezbarvým lakem, vydrží to všechno. Nehty na rukou neřeším, mám je čisté a pěkné, lakovat netreba
Depiluju se cukrovou pastou jednou za 14 dní, takovou dobu to vydrží hladké, u toho si barvím vlasy.
Takže dělám velké prd. A jelikož mám srovnání, tak od doby, co jsem otěhotněla a teď kojim, mám vlasy, pleť i nehty luxusní, takže to jsou hormony, potažmo strava, výživa. Dneska nenamalovana vypadám líp než před lety po zkraslovacich procedurách.
Nemyslel tvůj chlap váhu?
No jak to ctu, nedovedu si představit jak muzes byt po tech vsech procedurach neupravena. Pecujes o sebe podle mne dostatecne. Pokud mas problematicke vlasy a plet, chce to odborníky, kteri ti poradi, doporuci kosmetiku, vycisti plet, udelaji uces snadny na udrzbu.
Na ty supinky na pleti mne napada teda peeling, ja kupuju vzdy z avonu a plet je po nem krasne hladka.
Rekla bych, ze se spis podceňujes, tipla bych, ze jses pekna zenska ![]()
Zajímalo by mne v prvé řadě, co myslel tím „nepečuji“ - jestli to, že nedbám na hygienu (což očividně není Tvůj případ) nebo že na něj nepůsobím „žensky“. To druhé lze řešit oblečením, účesem od kadeřnice, šminkami… Sama na MD řeším nezbytné hygienické úkony typu čištění zubů, mytí vlasů, mazání krémem, ale běžně chodím v teplákách a tričku, ve kterém se dá dobře kojit. Takže když jsem si jednou v parném létě na sebe doma vzala šaty, i když jsem byla nenamalovaná, manžel z toho byl hyn… ![]()
A nemyslel spíše oblečení, hezké boty, šperky? Protože o sebe mi prijde dbas dost. Supiny a pupinky se mi na pleti střídají podle fáze cyklu, s tím toho moc nenadelas. Na druhou stranu používám jen bb krém a většinou pleť sjednotí a supiny moc nezvyrazni.
Míra péče o zjev záleží dle naturelu - mně třeba nebaví starat se o vlasy, tak je nosím krátké.
A ráda bych zdůraznila, že péčí o sebe lze brát i jako celkový stav těla a duše, tzn. fyzická a duševní aktivita dle tvé chuti a vloh toho taky hodně zvládne, to pak prostě vyzřuješ něco zevnitř, a o ten povrch se pak můžeš zajímat o něco míň, když tě to ani nebaví ![]()