Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Tohle je těžké… podle toho co píšeš o sebe „jakžtakž“ pečuješ… otázkou je jestli to bylo jinak před dítětem, myšleno jestli jsi o sebe pečovala před tím více…? ![]()
Taky mám dítě, takže naprosto chápu, že nanášet rtěnku na doma je totální nesmysl.
To po tobě ten tvuj snad ani nemůže chtít
Nicméně základní líčení by mělo asi proběhnout každý den, a to i na doma. Nahodit alespoň řasenku, pěkně učesat a proč si nekoupit i nějaký fešný tepláky na doma? Nemusíš nosit ty vytahaný, kterým nevadí, že je dítě opatlá či poblindí. To může i udělat i těm fešným, však se to vypere. Pokud to tak manžel rád, tak ať ti je koupí…
Pevná podprda a těsnější tričko vzhled hned vypíchne do výšin ![]()
Ovšem pečovat o sebe také znamená mít ČAS SAMA PRO SEBE! Takže pokud ti to manžel doporučuje tak jdiiii… zajdi si jednou měsíčně na masáž, na kosmetiku prostě na něco kde budeš relaxovat a co máš ráda (pokud jsi do teď nic takového nepodstoupila tak to mít ráda teprve budeš)
Dopřej si to… manžel si to žádá tak ať to zaplatí.
A fakt doporučuji kosmetiku… já měla šíííleně problematickou pleť. Ale fakt brutálně, to snad ani nelze popsat. Styděla jsem se mezi lidi. Začala jsem si každé tři až čtyři týdny dopřávat kosmetiku. A pomohlo… pleť je vyléčená, ale kosmetika mě začala tak bavit a je to takové moje pravidelné rozmazlení, že si ji skutečně dopřávám takto pravidelně už bezmála dva roky. A nehodlám se toho vzdát ![]()
Neexistují osklivi lide, jen ty co si neumi pomoc. Vyfot mi několik tvych kusu obleceni co nosis, kalhoty, sukně, svetry, mikiny, trika a ja ti povim jak to nosit. A klidne hod i fotku postavy at vim s cim pracuji. Ona je tlusta zena a tlusta zena. Nekdo ma vetsi boky, nekdo bricho, ale vse se da dobre obleknout.
1. najděte si dobrého kadeřníka, který bude umět ostříhat vaše vlasy tak, aby vypadaly dobře. pečujte o ně s profesionlními přípravky, ne s drogerkovými. Osobně momentálně jedu ve Wella - jak co se týče kadeřníka, tak přípravků. Dají se koupit přes internet i pro běžnou populaci.
Stejně tak může pomoci začít chodit jednou měsíčně na kosmetiku a třeba na manikůru a pedikůru. Když muž chce, abyste o sebe pečovala, tak ať vám k tomu dá prostor a pokud nemáte vlastní výdělek, tak holt i finance.
Obecně takové procedury - tedy jednou za čtvrt roku kadeřník, pokud budete mít nějakou barvu podobnou přírodní, jednou měsíčně kosmetika a jednou za dva tři týdny nehty a masáž nohou je něco, při čem zrelaxujete - což je ta klíčová část péče o sebe, že. Není třeba mít na rukách divoké gelové kreace, stačí dobře upravené nehty a opečované ruce a nohy.
2. stejně tak součástí sebepéče je dostatečný prostor pro sebe sama a aktivity, které vás těší a baví. Případně prostor pro vás dva, kde děláte věci, co vás těší a baví a jste bez dětí a jen jako partenři -neřešíte provoz domácnosti, neřešíte děti, neřešíte starosti - jste spolu a produkujte pozitivní společné zážitky. Vlastně tohle by měl být první bod, je to daleko důležitější, než účes a nehty.
3. jak to máte se sportem a postavou?
4. co se týče pupínků a šupinatého obličeje - zajděte si na kožní a na endokrinologii, případně začněte používat jen velmi nedráždivou kosmetiku, zejména pečující.
Třeba pupínky okolo pusy mi dělá pasta s fluoerem.
Na suchou, přecitlivějou s šupinatou pleť používám na odlíčení micelární vodu, kterou ovšem po použití oplachuju a ještě obličej dočišťuju pěnou Baleo z DM. Pak mažu hyaurolovné sérmu (saloos DM), které krásně zklidňuje a mandlový krém od weledy - pořád DM. Když zrovna se něco vyraší - trpín sebroitickou dermatitidou, tak jedna používám nějaké antimykotikum a místo lehkého mandlového na noc krému Havlíkův přírodní zázrak.
Když ta pleť je špatná, používám make-up od Vichy, když je klidná, tak l'oreal. Řasenky potřebuju ozkoušet, které mi dráždí a nedráždí oči - od benefitu to zatím vždycky bylo v cajku.
Klasické rtěnky mi dělaly pupínky okolo pusy, ale od té doby, co jsem vysadila tu fluorovou pastu, tak snesu i běžné značky, ony ty přírodní prostě nedrží a nemají dostatečné množství odstínů.
Co myslel tím že o sebe „nepečujete“ těžko říct - je potřeba se ho na to zeptat, ale tipuju, že šlo o něco přímočarého - tedy oblečení, líčení a upravený účes a případně postava.
Díky za názory a rady. Manžel mi to řekl při docela důvěrném rozhovoru na téma, co bychom si přáli na tom druhém změnit, takže nemyslím, že měl úmysl mě zranit. Váhu asi nemyslel, ačkoliv je pravda, že to je problém, ale o tom víme a makáme na tom, abych se po porodu nějak zformovala (já makám a on hlídá škvrně). To by mi asi znovu nepredhazoval. Stejně tak oblečení - není to sláva ale stále chválí mě, že zbytečně nerozhazuju, nemáme moc peněz.
Souhlasím asi s tím, že toho nemusím dělat víc, ale naučit se dělat to správně.
ASi zkusím zajít na kosmetiku (doma teď používám Yves Rocher, na citlivou pleť a je to asi nejlepší, co jsem zatím měla…) a na pedikůru (manikůra je v pohodě, tu mi chválí a já jsem s ní taky spokojená). Jak to tady tak čtu, tak to asi bude hodně propojené s moji psychikou, to máte pravdu. Mám stále pocit, že jsem celá mastná lesklá, zarudlá a k tomu opocená.
A manžel hlavně vidí, jak s tím bojuju a jsem z toho nešťastná.
Věnujete nějakou speciální péči takovému tomu bílému chmíří na obličeji /těle? Manža mi ze srandy říká broskvička, ale jde poznat že mu to vadí. Tohle zrovna mě nikdy nepřišlo, ale klidně to nějak vylepším, jen nevím moc jak.
Omlouvám se, fotky sem dávat nechci, ale vážně to není čistě nízké sebevědomí, ačkoliv do toho má co mluvit.
Nech si poradit od kadeřníka, co s vlasy, případně změnu účesu, možná bys měla zajít někam na kosmetiku a zjistit, jestli nepoužíváš špatnou kosmetiku, vizážistka Ti může poradit s líčením a s oblečením.
Taky záleží na tom, jak jsi vnitřně nastavená, jak se cítíš, jak jsi spokojená, protože to člověk vyzařuje i ven. Usmíváš se?