Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Sára 1 tak opravdu zalezi asi co prodavas, jak to nafotis atd. Zkus jsem jeden cvicne dat a mi ti to rozeberem ![]()
@saadet Pravda je, je lidi slyší hodně na značku. Já když prodávala věci po sobě, tak šlo nejvíc na odbyt Orsay, diesel…Ostatní co značku ani neměli, ale byli v top stavu, tak to nechtěli
@vejilka tak na jednu stranu je to logicke. Kdyz ma clovek s nejakou znackou zkusenost, ze je kvalitni da ji prednost pred noname. A nemusi to nutne byt jen o penezich. Treba ted co je dcera vetsi mam celkem rada tchibo, maji pomerne kvalitni veci a drahe nejsou ![]()
@Sára 1 Mám pocit, že lidi mají tolik věcí, že už dávno ztratily svou cenu. Každý by chtěl něco značkového a skoro zadarmo. Ale jsou značky, které se prostě prodají, protože je zájem. Třeba právě Superfity nebo ty Lamaze hračky.
A taky je myslím dobré prodávat toho víc najednou, protože kvůli jedněm kalhotám a triku se mi nechce s nikým domlouvat, nebo platit poštovné.
@Elenloth píše:
@Sára 1 Mám pocit, že lidi mají tolik věcí, že už dávno ztratily svou cenu. Každý by chtěl něco značkového a skoro zadarmo. Ale jsou značky, které se prostě prodají, protože je zájem. Třeba právě Superfity nebo ty Lamaze hračky.
A taky je myslím dobré prodávat toho víc najednou, protože kvůli jedněm kalhotám a triku se mi nechce s nikým domlouvat, nebo platit poštovné.
Pravda, i když na druhou stranu je i plno inzerátů, kde mi to rozum nebere. Maminky chtějí za obnošené věci skoro stejné peníze, jako za nové. Některé prodávají i trika s flekem, žmolíkem a diví se, že obchod nejde. Pravda je, že bazary jsou přesycené. Já tedy nekoukám ani tak na značku, jako na stav zboží a cenu.Syn ještě do školky nechodí, tak má převážně plno věcí na zahradu.Ale má i díky bazaru zimní kvalitní bundy značkové za třeba 200 plus poštovné, což je super. Mám ráda nákupy na bazarech jak pro mě, tak pro syna.Ale občas jsou fakt ty ceny přeceněné
@saadet píše:
@vejilka tak na jednu stranu je to logicke. Kdyz ma clovek s nejakou znackou zkusenost, ze je kvalitni da ji prednost pred noname. A nemusi to nutne byt jen o penezich. Treba ted co je dcera vetsi mam celkem rada tchibo, maji pomerne kvalitni veci a drahe nejsou
To máš pravdu, já pro sebe třeba kupuji na bazarech taky. A nejvíc hledám tu jednu značku kterou znám a vím, že mi velikost bude sedět, jelikož kupuji už léta.
Já už mám taky přes půl roku několik inzerátů a prodala jsem z toho asi jen dvě věci. A to jsem přitom všechno přefotila, snížila ceny…
![]()
Zdravím, @Sára 1,
určitě rozhoduje fotka a cena. To je na prvním místě. Rozhoduje taky období - pomůže tedy vystavit šály před začátkem, zimní bundy v říjnu atd. Za mě je velká úspora nafotit vše v jeden slunečný den, protože pak všechno zboží vypadá lépe. ![]()
Doporučuju k pročtení tyto články (shrnuli jsme do nich, co nejvíc v Bazaru frčí):
Případně poradí bazarová patronka @Káťa19, co se jí osvědčuje.
Držím palce při prodeji, ![]()
Monika
@saadet píše:
@Sára 1 tak opravdu zalezi asi co prodavas, jakhttps://www.emimino.cz/diskuse/neumim-prodavat-303727/strankovani/2/?anchor=postId43620944# to nafotis atd. Zkus jsem jeden cvicne dat a mi ti to rozeberem
Ahoj ![]()
tak adminka Moni už mě předběhla
, ale co je jednoznačně nejdůležitější:
Trh oblečení je bohužel přesycen a z mé zkušenosti někdy trvá déle, než si někdo inzerátu všimne. pokud sháním např. pyžámko, tak hned pokukuji po více kusech, aby se mi vyplatilo poštovné. Určitě doporučuji inzerovat co nejvíce věcí najednou. Někdy se více vyplatí udělat balíček dle velikostí. Někdy to chce prostě chvilku času a trpělivost.
Určitě přidej foto, pomůžeme ![]()
Katka
Z mojí vlastní zkušenosti, značky HM, Lindex, Next apod. se prodávají dobře…
Tak i o značce to bude. ![]()
Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!
V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.