Neumím vyjít s penězi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5532
20.6.12 13:23
@sophinka píše:
Jídelníček na celý týden, brambory kupuji ve větším množství (jsou levnější) dělám hodně omáčky a husté polévky. peču buchty, rohlíky už dávno nekupuji, když máme chuť tak je upeču.

Sophinko, prosím tě, pošly receptík na domácí rohlíky. Já se o ně už několikrát pokoušela a nikdy to nebylo ono :,(
A ty gumáky co u nás prodávají se nedají jíst… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
20.6.12 13:25

Nakupovat ve velkém, sledovat akce, vařit ve velkém, tj. navařit kotel jídla na několik dní, určitě nemusíte každý den maso, pokud ano, tak nastavovat - např. musaka, masové směsi se zeleninou - čína, tortily plněné zeleninou a trochou kuřecího, husté polévky na večeře místo rohlíků s něčím, které ani tolik nezasytí a za chvíli je hlad, luštěniny - hrach. kaše, fazole nebo čočka na kyselo, těch jídel je tolik a tolik, nemusí to být nutně šlichty, i levně se dá vařit dobře.

• Citovat
  • Upravit
9989
20.6.12 13:26

Tak jak píší holky, není ani nutné vařit každý den - stačí obden, ne? :-) Nedělat stále maso.. My máme tak dva dny v týdnu třeba dražší jídlo a pak zas levnější - ono s to vyprůměruje :palec: Někdy udělám třeba zapečené brambory (12kč brambory, 4 vejce, kouseček másla, sýr 20kč, někdo si tam dá třeba i brokolici 15kč) a někdy zase třba dražší lasagne (70kč těstoviny, 80kč mleté maso kilo, 30kč protlak, mléko, hladká mouka, máslo, 30kč sýr, mrkev, žampiony,.. ).. Prostě to prostřídat :kytka: Jsme zatím jen dva a máme tak ty 3tisíce na jídlo a drogerku a není problém. Místo rohlíků na svačiny peču ob den buchty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
20.6.12 13:28

Jo přesně tak, já mám taky takového manžela a když nakoupím to co jsem psala v záhlaví tak příjde domů a řekne mi jak to, že jsem utratila 200 Kč, když doma v lednici nic není tak jsem začala schovávat účtenky a vždy když tohle řekne tak mu ji " hodím na hlavu", ale když mu řeknu, že si to vyměníme at mi ukáže jak se to dělá tak mi taky řekne, že na to nemá čas, že já jsem na mateřské a on chodí do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
20.6.12 13:30
@tterka píše:
Sophinko, prosím tě, pošly receptík na domácí rohlíky. Já se o ně už několikrát pokoušela a nikdy to nebylo ono :,(
A ty gumáky co u nás prodávají se nedají jíst… :zed:

nejsem Sophinka, ale tyhle pece moje mamka a jsou naprosto luxusni, vzdy se po nich jenom zaprasi… ;) A to je dela uz z dvojnasobne davky…

http://hobby.idnes.cz/…y-domov.aspx?…

• Citovat
  • Upravit
6926
20.6.12 13:30
@kyticka2010 píše:
Jo přesně tak, já mám taky takového manžela a když nakoupím to co jsem psala v záhlaví tak příjde domů a řekne mi jak to, že jsem utratila 200 Kč, když doma v lednici nic není tak jsem začala schovávat účtenky a vždy když tohle řekne tak mu ji " hodím na hlavu", ale když mu řeknu, že si to vyměníme at mi ukáže jak se to dělá tak mi taky řekne, že na to nemá čas, že já jsem na mateřské a on chodí do práce.

Tak za tohle bych ho hnala. :cert: Tohle nesnáším. Já se asi na mateřské dloubu v nose nudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
20.6.12 13:31
@veverik píše:
Holky a dáváte tyhle levnější značky i malým dětem (okolo roka)?
Já doted dceři kupovala jenom activie, mléčnou rýži od kunínu, nebo pribinák, vždy v akci.

Tak zrovna activie je nic moc pro nejmenší (ale reklamu má dobrou), pribiňák bych prckovi taky nedala. Důležité je, co je obsahem kelímku, ne jakou má reklamu. Vůbec se nebojím kupovat no name značky nebo supermarketové značky, ale je potřeba si přečíst obsah.

• Citovat
  • Upravit
7576
20.6.12 13:33

Holky, tak můžu potvrdit. Jdu po složení a výrobci hodně pečlivě a třeba bílý jogurt Clever z Billy je složením super, stejně tak měkký tvaroh, acidofilní mléko a eidam 30% Korekt z Globusu. A ty ceny jsou skoro poloviční. Sice šetřit nijak nepotřebuju, ale z principu nevim, proč bych měla platit drahé výrobky v hezkém obalu z reklamy, když jiný obal neznačí jinou kvalitu.

Veverik: dávám dětem vše, co má kvalitní složení bez všech sajrajtů. Activia má dobré složení jen jedna, jinak je to kšunt. A třeba Pribinák bych nedala ani sobě :kytka: Složení mléčné rýže neznám, nekupuju sladké, krom Lipánku tu a tam.

Příspěvek upraven 20.06.12 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.6.12 13:33

Chce to nakupovat na tyden. Napsat jidelnicek.
My nakupujem na tyden jinak to nejde jestlize chodis kazdy den do obchodu tak tam necha clovek vzdycky vic. Hodne udelaji akce. I kdyz ja tedy chodim akorat do lidlu stech velkych obchodu. Jinak nakupuju ve zdrave vyzive-ted jsem objednavala veci na dva mesice aby se to vyplatilo. Akce hlidam i nehlidam utratim 5-6 tisic vcetne drogerky. Maso mame casto. Suroviny pouzivam kvalitni jedny testoviny vychazi na (30-50 kc)ale mame je na dvakrat 2 dospeli a jedno dite.
Jo ale pokud jedu 3× do tydne do Brna tak utratim vic pac si reknu to musim jeste koupit i prestoze se bez toho obejdem a hned je za tyden 500kc navic.
Takze nejlepe napsat seznam a nechodit furt do obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
20.6.12 13:34
@Almira-Alm píše:
Tak jak píší holky, není ani nutné vařit každý den - stačí obden, ne? :-) Nedělat stále maso.. My máme tak dva dny v týdnu třeba dražší jídlo a pak zas levnější - ono s to vyprůměruje :palec: Někdy udělám třeba zapečené brambory (12kč brambory, 4 vejce, kouseček másla, sýr 20kč, někdo si tam dá třeba i brokolici 15kč) a někdy zase třba dražší lasagne (70kč těstoviny, 80kč mleté maso kilo, 30kč protlak, mléko, hladká mouka, máslo, 30kč sýr, mrkev, žampiony,.. ).. Prostě to prostřídat :kytka: Jsme zatím jen dva a máme tak ty 3tisíce na jídlo a drogerku a není problém. Místo rohlíků na svačiny peču ob den buchty ;)

To jo já také nevařím každý den většinou obden, ale doopravdy nemám zásoby těstovin atd. a tak to musím vždy koupit, taky nemáme každý den maso tak 2× týdně, ale jak píši tak pokud nekoupím maso tak zase koupím pleny nebo drogerii ovoce většinou to nejlacinější sezonní nebo zeleninu a ono to je jako kdybych to maso kupovala každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.6.12 13:37

No je pravda že poslední dobu jídlo zdražilo neuvěřitelně. Přítel přesně jak píšeš nedokázal pochopit co s těmi penězi dělám, že přeci jedna taška nákupu nemůžu stát tisícovku. Tak jsem ho jednou vzala schválně sebou a když viděl na vlatní oči tak si to uvědomil :-). Ono se to vážně nezdá jenže to je rohlík tam, juice sem, těstoviny sem a hezky to naskáče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
20.6.12 13:37

A co varis, ze to kazdy den snite?? Koupis kilo plece a mas na dve jidla, staci maso na kmine s ryzi (ryze v Lidlu za 13,–) kupuji v pytlikach, maso na cibuli s bramborem, skubanky s maslem, zapecene testoviny, zapecene brqmbory, polivky huste, na co rohliky?? K snidani buchta a i veceri polivka. Opravdu chodit po akcich. Dobry, a levny recept, zapecena bramborova kase s mletym a se zelim. My jsme tri dospeli a dite a berou si jidlo jeste do pprace. Nakoupit na tyden, ale i cukrovinky, kdyz se to sni, tak nic nekupovat. Neni to tak tezke!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.6.12 13:40
@palapa píše:
A co varis, ze to kazdy den snite?? Koupis kilo plece a mas na dve jidla, staci maso na kmine s ryzi (ryze v Lidlu za 13,–) kupuji v pytlikach, maso na cibuli s bramborem, skubanky s maslem, zapecene testoviny, zapecene brqmbory, polivky huste, na co rohliky?? K snidani buchta a i veceri polivka. Opravdu chodit po akcich. Dobry, a levny recept, zapecena bramborova kase s mletym a se zelim. My jsme tri dospeli a dite a berou si jidlo jeste do pprace. Nakoupit na tyden, ale i cukrovinky, kdyz se to sni, tak nic nekupovat. Neni to tak tezke!!! ;)

Mimochodem ryze ve varnych saccich vyjde draz. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
20.6.12 13:40
@Gladys píše:
Taky mi to jde hodně špatně, ale základní poznatek - rohlíky jsou dražší jak obyč chleba. Hodně teď nakupuju v Lidlu, jogurty plnotučné za 4,5, výrábí Hollandie :mrgreen: Takže v podstatě normální jogurt, jen je v netraktivním balení, které na nás nečučí z každý reklamy 8)Ale jinak bych se 4,5tis na jídlo a drogérku měsíčně nevyšla ani náhodou, jsme 2 dospělí, 2 děti, manžel si kupuje obědy sám a myslím, že pod 7tis bychom se dostali maximálně tak v době střevní chřipky :roll:

Které to jsou??? myslím tím ty jogurty, už jsem o tom někde slyšela, ale jich mají také dost, tak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
20.6.12 13:43
@kattkka píše:
Mimochodem ryze ve varnych saccich vyjde draz. ;)

Ja vim, ale ja tu sypkou neumim uvarit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat