Neumím vyjít s penězi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
246
20.6.12 12:58

Neumím vyjít s penězi

Ahoj tak po zaplacení všech výdajů mi měsíčně zbyde na jídlo a drogerii 4500 Kč a pro mě je problém vyjít a musím si půjčovat každý měsíc od rodičů jsme 3 dva dospělí a dítě denně bych měla mít na nákup 150Kč a já prostě neumím nakoupit za tuto částku, tak abych vyšla. Tak například dnes jsem koupila vepřové maso na oběd a zelí dohromady 90Kč, 2 jogurty 15Kč, máslo 29Kč, brambory 25Kč, rohlíky 8 ks 16Kč a to jsem ošidila rodinu o ovoce a pamlsky a tak to mám každý den tak mi prosím napište jak to děláte vy, kteří také máte tuto částku když musím pro rodinu uvařit a všechno se sní a to dělám ještě manželovi svačiny do práce od babiček nic nedostáváme velké nákupy nedělám, protože čím více nakoupím tím toho více sníme a poté nezbyde. Prosím spíše o příkladný týdenní nákup pro 3 osoby a toho co přes týden vaříte, aby jste se vešly do této nebo nižší částky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
20.6.12 13:06

Jídelníček na celý týden, brambory kupuji ve větším množství (jsou levnější) dělám hodně omáčky a husté polévky. peču buchty, rohlíky už dávno nekupuji, když máme chuť tak je upeču.

• Citovat
  • Upravit
31594
20.6.12 13:07

Taky mi to jde hodně špatně, ale základní poznatek - rohlíky jsou dražší jak obyč chleba. Hodně teď nakupuju v Lidlu, jogurty plnotučné za 4,5, výrábí Hollandie :mrgreen: Takže v podstatě normální jogurt, jen je v netraktivním balení, které na nás nečučí z každý reklamy 8)

Ale jinak bych se 4,5tis na jídlo a drogérku měsíčně nevyšla ani náhodou, jsme 2 dospělí, 2 děti, manžel si kupuje obědy sám a myslím, že pod 7tis bychom se dostali maximálně tak v době střevní chřipky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
20.6.12 13:07

https://www.emimino.cz/…jidle-15560/

https://www.emimino.cz/…etrit-94791/

a to jsou jenom dve… na emiminu je takovych diskuzi uz hodne, staci pohledat… :palec:

• Citovat
  • Upravit
6926
20.6.12 13:09
@Gladys píše:
Hodně teď nakupuju v Lidlu, jogurty plnotučné za 4,5, výrábí Hollandie :mrgreen: Takže v podstatě normální jogurt, jen je v netraktivním balení, které na nás nečučí z každý reklamy 8)

Gladys fakt jo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
@Gladys píše:
Taky mi to jde hodně špatně, ale základní poznatek - rohlíky jsou dražší jak obyč chleba. Hodně teď nakupuju v Lidlu, jogurty plnotučné za 4,5, výrábí Hollandie :mrgreen: Takže v podstatě normální jogurt, jen je v netraktivním balení, které na nás nečučí z každý reklamy 8)Ale jinak bych se 4,5tis na jídlo a drogérku měsíčně nevyšla ani náhodou, jsme 2 dospělí, 2 děti, manžel si kupuje obědy sám a myslím, že pod 7tis bychom se dostali maximálně tak v době střevní chřipky :roll:
:mrgreen: jak ušetřit :mrgreen:??? střevní chřipkou :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní

xy

Mám daleko víc peněz, ale šetříme takže nějaké rady :)

Pečivo peču doma, buchty, chleby, rohlíky…

Maso není třeba denně ;) Pokud šetříš, dobré jsou husté polévky.
Nejlepší je nakupovat v akcích, když budeš chodit nakupovat denně tak nikdy neušetříš. Kostku másla asi nesníte za den viď? Brambory za 25kč byly 2kg- to je cca na 2 dny. Vař hodně těstoviny, jsou levnější. Jogurty opět kupuj v akcích, nebo kupuj velké balení. Za 15kč koupíš velký půl kilový když je v akci. Je to jako 4 malé, přidáš jen ovoce.

Zelí a maso za 90kč je přece taky na dva dny? :think:

• Citovat
  • Upravit
26833
20.6.12 13:11

Tak my máme na jídlo a drogerii (= i pleny a UM) 3000,– a vychází nám to. Klidně bysme si mohli dát na to víc, ale není potřeba. Nevím, kolik je tvému dítku, našemu jsou 2m a máme příkrm jen na noc. Snad každý den, až na vyjímky, máme nové jídlo. Já např. kupuju hodně v akcích - maso, mléko, brambory, těstoviny, pizzu… Kuře kupuju chlazené, rozpůlím a když ho peču, tak dělám jen půlku, protože celé nesníme. Přítel má teplé jídlo v práci, já dělám hodně polévky, kuřecí vývar mám v zásobě v mrazáku (když jsem vařila psům celý kuře :mrgreen: ) a vždycky přidám vývar do vody, nějaká ta zelenina a trošku těstovin, polévka vydrží na více dnů. Hodně děláme špagety, sladká jídla, řízky. Omáčky přítel moc nejí, tak já si třeba udělám hrnec guláše nebo nějaké omáčky a jemu zapeču těstoviny, máme každej celej tejden co jíst a jsme spokojený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
20.6.12 13:12

Mám ten samý problém. Taky nejsem schopna vyjít. Začala jsem si zapisovat výdaje (tak jak to dělá moje babička a já se ji vždycky smála, proč to dělá :lol: ) schovávám si všechny učty. A pak zpětně kontroluju, co jsem neměla kupovat :)

Rohlíky nekupujeme vubec, druhý den už nejsou dobré. Kupuju v albertu chleba šumavu, hned si ho tam nakrájím. Stojí 23 kč a vydží minimálně pul tydne.
Brambory taky kupuju ve velké, 2 kg stojí myslím 30 kč. - nevařím je každý den, takže mi vydrží i 14 dní
A snažím se nekupovat moc věcí u kterých není červeným napsáno akce :lol:
Chci se ještě naučit naplánovat jídelníček na tyden dopředu a nakupovat podle toho.

Je to těžké no, vždycky jsem nechápala důchodce co stáli před 7h před albertem a čekali až otevřou na akce. Myslím, že už k ním nemám daleko, ale v dnešní době to jinak nejde :(

Příspěvek upraven 20.06.12 v 13:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
20.6.12 13:15

@Davdan
Nejsem Gladys, ale fakt jo :-). A třeba zrovna Lidl má i dobrý ovocný smetanový - dělá je Olma a jsou za cca 7,50 a maj slušný složení. Jinak Hollandia dělá jogurty pro více řetězců (Bifido Albert Q v Albertu, Clever v Bille). Někdo tvrdí, že ty dělaný pro řetězce nejsou tak kvalitní, já rozdíl nevidím a pokud věřím tomu, co je psáno na obalu tak jsou složením OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
20.6.12 13:17

Tak zrovna teď v létě je ideální na oběd květák. Stojí pár kaček a je celkem v oblibě, si myslím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.6.12 13:17
@Davdan píše:
Gladys fakt jo???

jojo, je to z boku na kelímku. Ale tak je to se spoustou výrobků, vyrábí je jedna značka, pak část produktu prodá nějaké „řetězcové“ značce, ta to zabalí do svých obalů a prodává levněji,

Což mě přivádí k tomu, že levnější značky různých super a hypermarketů jsou kolikrát celkem dobrý způsob jak ušetřit, celkem se dá například značka euroshoper, neatraktivní obal, ale obsah kolikrát naprosto v pohodě (ze své zkušenosti třeba plínky, marmelády..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
20.6.12 13:18

No dítku je 11 měsíců a když nekoupím maso tak zase koupím ovoce a zeleninu, abych malé něco uvařila a pokud nekupuji třeba máslo což se nekupuje každý den tak zase musím koupit třeba jar na nádobí, sáčky do koše, nebo šampon, pleny a prostě vždy něco a nikdy se prostě do té částky 4500Kč měsíčně nevejdu. Chleba nekupuji ani nepeču, protože manžel má nemocnou slinivku a chleba nesmí zvyšuje mu kyselost a tak fakt obdivuji všechny maminky, které se do této částky vejdou, protože při dnešních cenách to je tedy fuška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
20.6.12 13:20

Holky a dáváte tyhle levnější značky i malým dětem (okolo roka)?
Já doted dceři kupovala jenom activie, mléčnou rýži od kunínu, nebo pribinák, vždy v akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
20.6.12 13:22

@kyticka2010 Hele já se do té částky taky nevejdu. A manžel to nemůže pochopit. Když mu řeknu at si zkusí jit nakoupit on, že je celkem nereálné při dnešních cenách takhle ušetřit, vzteká se, že na to nemá čas. A to opravdu nakupuju jenom v akcích! málokdy koupím něco za plnou cenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat