Neumím vyjít s penězi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sophinka píše:jak ušetřit
??? střevní chřipkou
Sophinko přečti si první stránku diskuse… mě nezblbneš… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:
Sophinko přečti si první stránku diskuse… mě nezlbneš…
cituji gladys z první strany
![]()
Taky mi to jde hodně špatně, ale základní poznatek – rohlíky jsou dražší jak obyč chleba. Hodně teď nakupuju v Lidlu, jogurty plnotučné za 4,5, výrábí Hollandie Takže v podstatě normální jogurt, jen je v netraktivním balení, které na nás nečučí z každý reklamy
Ale jinak bych se 4,5tis na jídlo a drogérku měsíčně nevyšla ani náhodou, jsme 2 dospělí, 2 děti, manžel si kupuje obědy sám a myslím, že pod 7tis bychom se dostalimaximálně tak v době střevní chřipky
- Citovat
- Upravit
Jj stervni chripku vymyslela gladys. A ja to mužu jen potvrdit, meli jsme ji s muzem asi tyden pred vanocema. 3 dny jsme nepozreli vubec nic, i cista voda sla okamzite ven a pak jsme jeste 14 dni byli na sucharech. To se setrilo jedna radost ![]()
ale uz bych do toho teda znova nesla. Radsi budu na ucte v -, nez tohle vickrat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veverik píše:
Holky a dáváte tyhle levnější značky i malým dětem (okolo roka)?
Já doted dceři kupovala jenom activie, mléčnou rýži od kunínu, nebo pribinák, vždy v akci.
To jsou vše sračky. Samá želatina, GM škrob, guar guma, xanthan. Humus nad humus a nesmírně rychlý cukry totál nevhodný pro dítě. Raději koupit tvaroh a smetanu, přepočítat si bíloviny na věk a váhu mimina a podle toho naředit. Sladit medem, max. javorovým sirupem. Ušetříš peníze i zdraví dítěte. Ale sama občas pribiňáky dám, hlavně když mám fofr. Nedávám je více méně moc často ze zdrav. důvodů.
Jinak ale šetřit jak zde některé chytračky píší tím, že budu rodinu krmit zahuštěnýma polívkama ala tuk a mouka, to je teda maso
. Šetřit se dá, ale člověk musí trochu zapojit mozek, aby děcka necpal jedama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak konkrétně ten javorový syrup je pořádně drahej, tady stojí 180 Kč, pravda, že se přidává po lžičkách, ale i tak - při naší pětičlenný rodině si ho kupovat nemůžeme. Jedla jsem lívance politý javorovým syrupem, bylo to výborný, ale je tak drahej, že pak to levný jídlo je naopak drahota, když na lívance padne půl flašky syrupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj javorovy sirup je pekne drahy, taky jsem na nej koukala.
Zkusila jsem koupit ty jogurty z alberta co pro ne vyrabi hollandie, me chutnaji, ale dcera je nechce ani zkusit. Zscala mi ted bojkotovat veskere mlecne vyrobky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinka_Kla píše:
Jinak ale šetřit jak zde některé chytračky píší tím, že budu rodinu krmit zahuštěnýma polívkama ala tuk a mouka, to je teda maso![]()
. Šetřit se dá, ale člověk musí trochu zapojit mozek, aby děcka necpal jedama.
Než bych někoho nazvala chytračkou, tak bych si nejdřív příspěvky přečetla pořádně. Protože ať hledám, jak hledám, tak tady nikde není o zahušťování polévky tukem a moukou ani slovo. Pokud umíš aspoň trochu vařit, tak bys měla vědět, že polévka se dá zahustit i bez záklechtky (voda, mouka) nebo jíšky (tuk, mouka). Chce to jen trochu zapojit mozek. ![]()
A ještě teda prosím o osvětu - krom toho, že jíška určitě zvyšuje kalorickou hodnotu pokrmu, čím že je jedovatá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinka_Kla téda koukám že si hraješ na drsoňku v každé diskuzi. O tvém mozku mám své mínění. I o tobě
vždy se mi vybaví jistý opeřenec ![]()
- Citovat
- Upravit
@sophinka píše:
@Lucinka_Kla téda koukám že si hraješ na drsoňku v každé diskuzi. O tvém mozku mám své mínění. I o toběvždy se mi vybaví jistý opeřenec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strace píše:
A ještě teda prosím o osvětu - krom toho, že jíška určitě zvyšuje kalorickou hodnotu pokrmu, čím že je jedovatá?
tak to by mě taky zajímalo, zahušťuju záklechtkou nebo jíškou celý život, stejně tak moje mamka, babička a prababička a teda divím se, že nejsme ještě vážně nemocné nebo dokonce otrávené
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinka_Kla píše:
To jsou vše sračky. Samá želatina, GM škrob, guar guma, xanthan. Humus nad humus a nesmírně rychlý cukry totál nevhodný pro dítě. Raději koupit tvaroh a smetanu, přepočítat si bíloviny na věk a váhu mimina a podle toho naředit. Sladit medem, max. javorovým sirupem. Ušetříš peníze i zdraví dítěte. Ale sama občas pribiňáky dám, hlavně když mám fofr. Nedávám je více méně moc často ze zdrav. důvodů.Jinak ale šetřit jak zde některé chytračky píší tím, že budu rodinu krmit zahuštěnýma polívkama ala tuk a mouka, to je teda maso![]()
. Šetřit se dá, ale člověk musí trochu zapojit mozek, aby děcka necpal jedama.
nečtu diskuzi celou ale zaujal mne tvůj příspěvek-guma guar i xantan jsou naprosto neškodné-jsou to přírodní látky. naopak tvaroh je tak těžký pro zažívání že by ho děti neměli do 3let o medu nemluvě-je to hodně silný alergen
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophinka píše:
@Lucinka_Kla téda koukám že si hraješ na drsoňku v každé diskuzi. O tvém mozku mám své mínění. I o toběvždy se mi vybaví jistý opeřenec
zatím jsem nereagovala, ale už mě to párkrát napadlo, když jsem narazila na příspěvky téhle paní nebo slečny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Já mám ráda husté polívky, nejčastěji dám víc brambor. Nakrájené na normální kousky, jaké tam chci a pak podle polívky třeba hned na začátku na malinké kousky, ty se rozvaří a polívku zahustí. Můj drahý nemá moc rád zeleninu, brokolicu a květák nechce doma ani vidět. Ale uvařila jsem polívku z brokolice, jen voda, brambor, brokolice, sul, trosku kmínu, rozmixovala na krém, přilila trošku smetany pro zjemnění. Rohlíky z předešlého dne, co už taky nechtěl, nakrájela na kostičky, šoupla do trouby pod gril a zapekla. Nalila do misky, nasypala hromádku „krutónků“ (sní je spíš než opečený rohlík
) a jak mu chutnala. Jen na barvu jsem řekla, že je hrachová
levná, dobrá a měli sme na dva dni. Akorát to nejde furt, po polívke mi rychleji vytráví než po masu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit