Neumím vyjít s penězi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6193
20.6.12 13:43

Holky, bohužel zrovna dneska řeším to samé, nevycházíme s penězy :( Nevycházíme a já jsem z toho špatná, prodávám věci, které jsou mi malé nekouřím, ale stejně nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
20.6.12 13:47
@kattkka píše:
Chce to nakupovat na tyden. Napsat jidelnicek.
My nakupujem na tyden jinak to nejde jestlize chodis kazdy den do obchodu tak tam necha clovek vzdycky vic. Hodne udelaji akce. I kdyz ja tedy chodim akorat do lidlu stech velkych obchodu. Jinak nakupuju ve zdrave vyzive-ted jsem objednavala veci na dva mesice aby se to vyplatilo. Akce hlidam i nehlidam utratim 5-6 tisic vcetne drogerky. Maso mame casto. Suroviny pouzivam kvalitni jedny testoviny vychazi na (30-50 kc)ale mame je na dvakrat 2 dospeli a jedno dite.
Jo ale pokud jedu 3× do tydne do Brna tak utratim vic pac si reknu to musim jeste koupit i prestoze se bez toho obejdem a hned je za tyden 500kc navic.
Takze nejlepe napsat seznam a nechodit furt do obchodu.

Jenomže, já nekupuji to co doopravdy nepotřebuji takže neutratím víc, pokud chodím nakupovat každý den, protože kupuji jen to co se sní, když jsem jezdila nakupovat na celý týden už ve čtvrtek nebylo doma nic, protože čím víc toho v lednici bylo tím víc jsme do té lednice chodili a vyjedli to co bylo do neděle třeba už ve čtvrtek a tím myslím, jogurty, ovoce, sladkosti atd. takže né u každého funguje nakupovat na celý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.6.12 13:50
@palapa píše:
Ja vim, ale ja tu sypkou neumim uvarit

ja se ji taky ucim porad jednou se mi povede jednou ne.
Babicka ju vari 1:1 a trosku daji vody navic ale ne jak pisou na ryzi a maji ji vybornou. A vec dalsi jestlize koupis krabici ryze za 13kc(myslim ze je to ta co se stahovala z prodeje onehda) tak kdyz jsem ji kupovala driv tak za 13kc se snedli 3 pytliky ryze. Nez to Vitana stacili pytliky dva a jeste zbylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.6.12 13:52

@kozisek Pilos, obsah tuku 3,7%, jsem líná se jít podívat do lednice, jsou to jakési krémové či co, zkrátka plnotučný jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
20.6.12 13:53
@dagmariana píše:
Holky, bohužel zrovna dneska řeším to samé, nevycházíme s penězy :( Nevycházíme a já jsem z toho špatná, prodávám věci, které jsou mi malé nekouřím, ale stejně nemám.

Jo přesně tak já také po dítěti prodávám to co je jí malé, ale zase za to koupím od jiné maminky větší oblečení takže za to neutratím, také nekouřím a nepiji alkohol, piji vodu z kohoutku dělám si čaj a já už nevím, kde ušetřit, ted přemýšlím, kde si přivydělat při mateřské, jenže manžel je řidič a má nepravidelnou pracovní dobu takže ani jeden den nevím, kdy příjde domů, takže nemůžu jít nikam si sednout třeba do pokladny atd. a práce z domova nenašla jsem nic seriózního, takže jestli o něčem víte prosím sem s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
20.6.12 13:53

@kyticka2010 To je pravda. Každá rodina je jiná. Tak si ten seznam na týden prostě napiš a choď kupovat denně jen část. :nevim: My jezdíme tak 2× týdně jen pro potraviny, 1× měsíčně veliký nákup (2tis). A popravdě, netuším, na kolik to vychází, protože kromě poplatků z účtu kam chodí výplata a rodičák platíme všechno ostatní kreditkou a tu pak až další měsíc. Ale schválně si to zkusim pohlídat, kolik to hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.6.12 13:54

A jeste levne vyjdou pomazanky. My buchty nemusime kdyz uz tak ke kave.
Pecivo kupujem tmave kaiserky apod. Jedna kaiserka vyjde na 3,50 jak kde ale staci mi jedna rohliky za 1,90 snim dva a pul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
20.6.12 13:56

Taky řešíme stejný problém. Někdy přemýšlím na čem se ještě dá víc ušetřit, ale moc u mě toho nenapadá :-(. A to vařím na 2-3dny. Tak díky za dobré rady, snad se mi podaří ještě nějak snížit výdaje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
20.6.12 13:58

Já tedy nakupuji po výplatě jeden větší nákup takových těch věcí co mají doma být - mouky, cukry, mléko, prášky do pečiva, máslo, máslo i na pečení do mrazáku, pár kousků masa, brambory.. To je tak 700kč - zas nekupuji blbiny. Pak si rozpočítám ne denní rozpočet ale týdenní. Dám si to do peněženky a víc prostě neutratím protože je nemám. Kupuji z toho suroviny na vaření tak obden a třeba i jogurty a tak.. Další peníze si dávám do peněženky až zas v neděli večer. A pokud už fakt nic nemám tak vařím z toho co je doma a spotřebujeme „zbytky“ surovin.. Funguje to. Nikdy nečekám na výplatu jak na smilování protože mám přesně rozdělené peníze předem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
20.6.12 14:00
@Gladys píše:
@kozisek Pilos, obsah tuku 3,7%, jsem líná se jít podívat do lednice, jsou to jakési krémové či co, zkrátka plnotučný jogurt.

Když jsem tam byla naposledy, tak jsem nějaké kupovala, no zítra to zkouknu, chci jet pro střihací strojek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.6.12 14:00

Ahoj. A mně se zas osvědčilo nechodit na týdenní nákupy, kupovat průběžně (ne denně), co potřebujem. Pak jdu jen podle seznamu, případně rozumně kupuju co je v akcích. Jídelníček dělám spíš podle toho, co je zrovna v akci (největší práci mi dá vymyslet, co, takže tohle mi to často usnadní :P ). Stejně v týdnu musím nakoupit zeleninu, páč ta nám teda týden nevydrží, nemáme to kde skladovat, aby se nekazila. Chleba si peču, rohlíky a housky kupuju výjimečně. Nakupuju hodně v Lidlu, jogurty ve velkém balení, jedna porce pak vyjde na pár korun. A vzhledem k tomu, že jogurty jíme denně (i víc jak 1×), tak je to hodně znát. Jogurty nekupuju podle značky, ale podle složení a výrobce (Hollandia je nejen ten jogurt, který to má v názvu ;) ).

Maso vařím 3-4 týdně, máme rádi čočku (vařím dohromady s fazolemi a hrachem), Kupuju sezonní ovoce a zeleninu, teď míváme hodně často květák na x způsobů. Hodně zapékám (těstoviny, brambory). Vodu pijem kohoutkovou, filtrovanou, holkám kupuju sirupy, ale snažím se jimi šetřit, ať si nezvykají moc na sladké.

Ono taky záleží na tom, kde nakupuješ, máslo za 29Kč jsem už dlouho nekoupila, v akci se dá koupit kolem dvacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
20.6.12 14:01

@kyticka2010 No když sníte zásoby jogurtů a dobrot během týdne, tak holt do neděle smůla. Samozřejmě za předpokladu, že jsi nekoupila na týden ty jogurty dva. Další varianta je třeba dělat dětem šlehaný tvaroh s ovocem, pokud je nechceš o ty jogurty ochodit. No a pokud je problém jen ve vyjezených jogurtech, tak je kupuj 2× týdně. Já nevím, já v tom zas takový problém nevidím všem oznámit, že to jídlo v lenici je na týden a pokud se sní dřív, tak holt se bude o chlebu s máslem. Co Makro? Nemáš možnost nakoupit drogérku tam? I když mě ta drogerie příjde celkem malá položka. Btw pleny, ubrousky atd se dají pořídit dost výhodně v rámci těch různých programů baby bonusů atp.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.6.12 14:03

Pečivo si peču svoje. Jogurty kupuju teď nejčastěji ty v Lidlu velké balení - jenom jeden se vyrábí v čr, tak ten.
Dneska jsme k obědu měli květákové placičky s bramborem a okurkou (květák 20, 2 vajíčka, strouhanka, sůl, pepř a kmín, brambory nové v kauflandu kilo za 9 Kč, okurka z Lidlu za 8 Kč). Dělám je v troubě, tak jsou vhodné i pro prcka.
K snídani jsme měli lívance s marmeládou. Minulý týden to byly palačinky s tvarohem a borůvkami co jsem koupila někde v akci.
Hodně věcí (jogurt, smetana, tvaroh) kupuju firemní - hlavně korrekt z globusu. Čtu složení, ale to u všech potravin.
A ještě milujeme barevné i normální těstoviny v Lidlu - v zeleném obalu - jsou kvalitní a za dobrou cenu. Pak tam taky mají kvalitní protlak 0,5 litru asi za 12 Kč.

Příspěvek upraven 20.06.12 v 14:06

• Citovat
  • Upravit
sophinka
20.6.12 14:04
@tterka píše:
Sophinko, prosím tě, pošly receptík na domácí rohlíky. Já se o ně už několikrát pokoušela a nikdy to nebylo ono :,(
A ty gumáky co u nás prodávají se nedají jíst… :zed:

jé tak večer nebo ráo, jo? teď jsem v práci a z hlavy ho nevím

• Citovat
  • Upravit
918
20.6.12 14:05

S tou ryzi je to pravda. Navic kdyz jsem poprve vyzkousela tu sypkou uz mi v saccich nechutnala.
Ja tec delam dusenoj. Orestuju cibulku, vsypu hrnek ryze, malinko orestuju a vliju vody. Na hrnek ryze davam hrnek a pul vody. Varim dokud se voda nevsakne. Je to strasne jednoduche a zvladam to i ja, naprosty kucharsky antitalent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat