Neumím vyjít s penězi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lucinka_Kla píše:
To jsou vše sračky. Samá želatina, GM škrob, guar guma, xanthan. Humus nad humus a nesmírně rychlý cukry totál nevhodný pro dítě. Raději koupit tvaroh a smetanu, přepočítat si bíloviny na věk a váhu mimina a podle toho naředit. Sladit medem, max. javorovým sirupem. Ušetříš peníze i zdraví dítěte. Ale sama občas pribiňáky dám, hlavně když mám fofr. Nedávám je více méně moc často ze zdrav. důvodů.Jinak ale šetřit jak zde některé chytračky píší tím, že budu rodinu krmit zahuštěnýma polívkama ala tuk a mouka, to je teda maso![]()
. Šetřit se dá, ale člověk musí trochu zapojit mozek, aby děcka necpal jedama.
Tvaroh je tezky, med alergen.
Polevky se daji zahustit i jinak nez mouka a tuk, mouka voda…To bys mohla vedet pani chytracko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
Tvaroh je tezky, med alergen.
Polevky se daji zahustit i jinak nez mouka a tuk, mouka voda…To bys mohla vedet pani chytracko.
Ach bože, ty seš zase chytrá. Já reagovala na příspěvky, které zde naváděly (ala sophina) k vaření zahuštěných polévek (mouka+tuk). Já samozřejmě vím, že zahušťovat se dá i zdravě. Med se nedoporučuje do roka, pak už ok, pokud nemáte dispozice a tvaroh ředím právě proto, že sám o sobě je těžký. Kristova noho, vždyť jsem to přímo psala!
Ale tohle jsi asi slyšet nechtěla, že? Ty sis prostě jen potřebovala zaútočit, poléčit nějaký ten mindráček, atd. Viď
?
Přeju, ať se brzy cítíš líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinka_Kla píše:
Ach bože, ty seš zase chytrá. Já reagovala na příspěvky, které zde naváděly (ala sophina) k vaření zahuštěných polévek (mouka+tuk). Já samozřejmě vím, že zahušťovat se dá i zdravě. Med se nedoporučuje do roka, pak už ok, pokud nemáte dispozice a tvaroh ředím právě proto, že sám o sobě je těžký. Kristova noho, vždyť jsem to přímo psala!Ale tohle jsi asi slyšet nechtěla, že? Ty sis prostě jen potřebovala zaútočit, poléčit nějaký ten mindráček, atd. Viď?
![]()
Přeju, ať se brzy cítíš líp.
Za to ty jsi chytra.Med se nedoporucuje dlouho je to silny Alergen ( ja mam na nej alergii) Ja si mindracky nelecim narozdil od tebe protoze tahle diskuze je jiz zapadla ai dva mesice
. Mimochodem a tvaroh v kombinaci se smetanou nebo smetanovym jogurtem taky nebude moc zdravej
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kyticka2010 hele my jsme zatim dva ( +jedno v brise ) a nevyjdu s 6000 na mesic pouze na jidlo.. a opravdu si nedokazu predstavit ze bych mela nakupovat za 3000. A to si planuju jidelnicek na mesic dopredu a taky nam jedno jidlo vydrzi dva dny.. takze asi tak :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jasmina27 píše:
Ty blaho tak za 4500 bychom asi tezko vyzily.to ani nejde…
Hele da se to.Ale zalezi co kupujes.
My treba si potrpime hodne na zeleninu a ovoce takze to me tak na ten tyden stoji 500 az 700…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to si ste uplne stejni jak ma kamoska.ta tez jen zeleninu ja zas se nenajim jinak nez masa ![]()
- Citovat
- Upravit
@jasmina27 píše:
Tak to si ste uplne stejni jak ma kamoska.ta tez jen zeleninu ja zas se nenajim jinak nez masa
Ale taky jime maso atd ale nejvetsi spotreba je ovoce a zelenina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak ušetřit
Obávám se že 4500 je extrémně málo na vyžití. Já mám cca 40 tisíc a spousta mých kolegů nevýjde ani s tím..
- Citovat
- Upravit
Teda ja nevim…asi mame strevni chripku…ale 4500jen na jidlo a drogerii neutratim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda ja nevim…asi mame strevni chripku…ale 4500jen na jidlo a drogerii neutratim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se zatím s jídlem a drogoškou vejdeme dva dospělí a tři předškoláci do 6000,– měsíčně, max. 7000,–, když jsou výjímečnější výdaje. Vařím každý den, rohlíky u nás tedy nechybí, protože sladké buchty nám jen tvrdnou, nikdo o to nestojí. Nekupuju gothaj ani šunkový, opravdu na rohlíku máme kvalitní uzené z masny ( tedy aspoň doufám), sýry, atd… Velkou položku u nás dělají ovoce a zelenina, ať je léto nebo zima, prostě toho musí být pořád dost. Jablka nám vydrží celou zimu naše, brambory nakupujeme v pytlích na podzim, takže i teď máme vynikající ze sklepa - cena 4,– /kg. Jinak maso nekupuju balené, chodíme přímo na jatka, prostě velký nákup a mrazák naplnit, jak to jde. Ostatní položky jako mléko, těstoviny, rýže, atd., to vše nakupuji v akcích a jak se člověk poučil, levnější neznamená, že to skutečně levěji vyjde. Jak už tu někdo psal, je rýže, ze které se navaří pytlík, který manžela naprosto nasytí a pak je rýže, kdy pytlíky sní dva… Nekupuji moc polotovary, prostě doma to vyjde levněji. Drogerie u nás činí malou položku, možná hodně záleží i na tom, aby to člověk neházel do jednoho pytle s potravinami. WC papír, jar, věci do myčky, to vše se dá také koupit v akcích, prostě jeden měsíc je to peněžní darda, když ta akce je, ale pak zase půl roku se nemusím starat, jestli to doma je nebo ne. Jinak se taky učím šetřit, ještě je spousta věcí, kde by se nechalo, ale zase nechci uklouznout, a všude ve všem vidět jen slevy a akce, no v dnešní době celkem zapeklité ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lyrica píše:
Myslim že to je jen provokace.
No to je teď asi jedno když je původní diskuse rok stará ![]()
Příspěvek upraven 04.06.13 v 07:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mike2 píše:
Obávám se že 4500 je extrémně málo na vyžití. Já mám cca 40 tisíc a spousta mých kolegů nevýjde ani s tím..
Je tam dnes v 02.53 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit