Neurogenní tetanie a boj s ní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27754
8.4.18 18:51

@-Evka- právě googl si to taky myslí, já chtěla spíš někoho kdo si tím prochází aby mi to potvrdil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.19 19:40

Prosím o pomoc vás, co už mate zkušenosti. Přečetla jsem poctivě všechny příspěvky, ale stale nevim, zdali by se mě tetanie mohla týkat. Nevím, jestli žádat dr. o vyšetření… Mívám svalovou slabost. Někdy to nepociťuji vůbec, a pak je zase horší období, kdy už se s tím rano vzbudím. Zhoršuje se to při sportu. Co se týče svalových záškubů, take mívám. Rychle mě brní nohy např. při špatném sedu a dlouho se toho nemůžu zbavit. Z ničeho nic mě brnělo okolo úst už několikrát. Po několik dní opakovaně me cukalo víčko. Cítím úzkost, nervozitu, jsem podrážděnější, sevřený hrudník. Vše zhoršuje chlad, zimní období. Nemám ale žádné ataky, zhoršené stavy vědomí, strach ze smrti, pocity, že zemřu, to ne..Jinak mám autoimunitni zánět štítné žlázy, ale dr. mi řekla, že štítná žl. svalovou slabost nezpůsobuje. V těhotenství jsem měla hyperkontraktilní dělohu, poslíčci od 2 trimestru neustále. Bylo to vyčerpávající a brala jsem magnesium. Jinak RS nemám. Byla jsem na lumbálni punkci a MRI a negativní, jen vysoké hladiny EBV. Myslite, že by to mohla být tetanie a mám si tedy zažádat vyšetřeni EMG, nebo je to je zbytečné? VERČA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.19 19:43

A ještě k té svalové slabosti, je to jako po chřipce, nebo přemíře kofeinu v kombinaci s velkým sportovnim vypětím. Dost mě to trápí. A kofein ten nemůžu vůbec. Ani kolu, klepou se mi pak ruce, buší mi srdce a nemůžu spát. VERČA

• Citovat
  • Upravit
27754
21.1.19 19:49
@Anonymní píše:
A ještě k té svalové slabosti, je to jako po chřipce, nebo přemíře kofeinu v kombinaci s velkým sportovnim vypětím. Dost mě to trápí. A kofein ten nemůžu vůbec. Ani kolu, klepou se mi pak ruce, buší mi srdce a nemůžu spát. VERČA

nech se poslat na neurologii nic jiného ti nezbude , jinak já štítnou nemám, a tetánii mám taky a mám dost podobné pocity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.1.19 20:04

Tetanie patří k symptomům úzkostných poruch. Takže se to řeší psychoterapií a případně antidepresivy s anxiolytickými účinky. Klíčová je ale ta psychoterapie - zejména pokud prostě nejste zatím schopní propojit emoce, pocity v těle a vědomí. To žádný prášek prostě nezvládne.

Podpůrná léčba jsou nejrůznější relaxační techniky, sport, suplementace minerálů. Ale primární zádrhel je v nesprávně spracovávané úzkosti a její příliš vysoké hladině. A to je výsostně psychoterapeutické téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.1.19 20:05
@Anonymní píše:
A ještě k té svalové slabosti, je to jako po chřipce, nebo přemíře kofeinu v kombinaci s velkým sportovnim vypětím. Dost mě to trápí. A kofein ten nemůžu vůbec. Ani kolu, klepou se mi pak ruce, buší mi srdce a nemůžu spát. VERČA

Důsledky hormonů jako je adrenalin či kortisol, které se vylučují při stresu/úzkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
21.1.19 20:09
@Ou píše:
Důsledky hormonů jako je adrenalin či kortisol, které se vylučují při stresu/úzkosti.

ale kortizol ani adrenalin se nemusí vylučovat jen v důsledku stresu takže tetanie nemusí být důsledek pouze psychického onemocnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 20:11

Mě byla tetanie diagnostikovana. A když se ohlédnu, začalo mi to v létě. A ataka mohla být tak jednou a od té doby to v kuse trvá. Navíc nemám žádné přehnané stavy jak se píše na internetu. Akorát brutálně bolesti hlavy. Řekla bych že je to spíš nepříjemné onemocnění. Nevim jaky druh tetanie mam, me neurolog rekl ze u me je to nervosvalove onemocneni. O psychice se ani nezmínil. Navíc ani psychické problémy nemám. Rikal, ze to muze byt dedicne, vrozene, nekdo je k tomu nachylny. Když nebudu brát v potaz nervozitu nebo podrazdenost která k tomu bohužel patří a s tím bojuju asi nejvíc a s tou hlavou. Některé věci, co píšete, mohou být příznaky tetanie ale taky nemusí. To vám nejlépe určí neurolog. Drzim vam palce at vám vše dobře dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15.8.20 22:01
@Parika
@Parika píše:
@sarinka83 Ahojki, no já beru jenom magnosolv a tak jsem teď v situaci, že brzo budu muset alespoň k psycholožce pro léky na ty moje stavy. Protože já jsem sobě ubližovala moc dlouho a je to jako závislost na cigaretách, jak tomu jednou člověk podlehne… loni čtyři dny před vánocema mi ukradli z bytu to nejcennější po mých prarodičích a co mělo moc velkou cenu a to mě srazilo na kolena a tak se mi ozývá moje minulost, ale díky moji rodině to zvládám jakš takš. při záchvatu mi škubou nohy a ruce, brní mi jazyk, nemůžu dýchat, mám zimnici a bušími rychle srdce a svírá mě. magnosolv mi ale moc nepomáhá, tak mi to dlouho trvá než se z toho dostanu a nezbývá než doufat v rychlý konec, protože se modlím ať mě zase nevezou 8o.

Mám stejný problém, magnosolv jsem užívala po záchvatu a vůbec nezabral ani magnerot. Potom teprve začalo peklo. Vůbec se nevstrebava v organismu. Nasadila jsem probalanc a skoro všechny příznaky odeznely. Každý jsme jiný, někdo potřebuje hořčík s vápníkem, někdo zase horcik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
16.8.20 10:14
@antonie0101 píše:
@ParikaMám stejný problém, magnosolv jsem užívala po záchvatu a vůbec nezabral ani magnerot. Potom teprve začalo peklo. Vůbec se nevstrebava v organismu. Nasadila jsem probalanc a skoro všechny příznaky odeznely. Každý jsme jiný, někdo potřebuje hořčík s vápníkem, někdo zase horcik

jdi s tou tvojí reklamou někam :pocitac:
@admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.21 09:45

Neurogenní tetanie a jak fungovat s dětmi

Ahojte, nedávno mi byla diagnostikována neurogenní tetanie. Moje příznaky jsou stresový třes rukou a hlavy, nekontrolované zášuby končetin, křeče. Deprese ani úzkosti nemám. Ale trápí mě, že jsem hrozně pomalá a chaotická, neumím zvládat v klidu náročnější situace s dětmi (sama ano). V takových stresových situacich přichází záchvat a panika jak to zvládnu. Typově je to vypravování dětí na určitý čas a kdy se na poslední chvíli něco stane a já musím jednat rychle. Cítím pak jakoby na mě někdo naložil hromadu balvanů a já s nimi měla rychle doběhnout do cíle. Začínám chaoticky přebíhat od jedné činnosti ke druhé, celá se třesu a křičím po dětech. :,( :oops: Nakonec to většinou nezvládnu. A poté bývám strašně unavená.
Hodně se mi to rozjelo po porodu mladšího dítěte a zhoršuje se to se špatným spánkem. Teď spávám fakt málo, děti se hodně budí.
Něco už bylo asi od puberty, hlavně třes, ale tehdy jsem to držela na uzdě díky hořčíku a dalo se funguvat. Teď beru hořčík také, ale fungovat se nedá a manžel už je ze mě nešťastný, jak to nezvládám.
Doktorka řekla, že se s tím musím naučit žít. Jak? Od 7 do 17 bývám s dětmi sama. Poraďte prosím.

• Citovat
  • Upravit
27754
10.8.21 09:55

Jak dlouho a jaký horčík bereš? Jinak naučit se s tím žít ono se to zmírní hořčíkem, chce to najít si nějaký koníček co tě uklidnuje když to jde odpočívat. Já třeba zakopávám když jdu dolů ze schodů tak si dávám větší pozor nebo se držím zdi, jsem unavená a jak píšeš těžko vypravím děti no tak holt se vypravujeme o půl hodiny dřív, pokud jsem hodně zmatená tak si vezmu dávku hořčíku navíc než jsem zvyklá pomůže to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.21 10:11

@ka2ka Ze schodů zakopávám taky! Odmala. Hořčík beru od puberty. V horších stavech zvyšuji dávku.
Dřívější vypravování vůbec nepomáhá, protože téměř vždy nastane těsně před odchodem něco, co neumím vyřešit v rozumném čase (pokakání, polití kakaem, hledání hračky, pes něco rozkouše a musím to vyluxovat ať to nesežere…a tisíc dalších scénářů). Neumím tomu nijak předejít.

Včera alergologie mladšího dítěte na 9.30, autobus nám měl jet 8.36, vstávala jsem před 7
hodinou…a museli jsme zrušit. Po 8. hodině starší dítě začalo zuřit, protože mělo oblíbené oblečení špinavé, pak začalo brečet i mladší, chtělo kojit, po kojení se chtělo kakat, podařilo se do nočníku, ale jak jsem spěchala, nechala nočník s bobkem v kuchyni a tam během oblékání dětí za breku přiběhl pes, který bobek tlapou rozmazal po podlaze, při uklizení jsem se zašpinila i já, takže převlíct…:mrgreen: A autobus ujel. :cert: A něco takového je POKAŽDÉ!
V září starší nastupuje do školy, budeme dojíždět a děsí mě to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.21 10:13

Mám magne + B6. Po Magnosolvu mám průjem. Při křečích mám i Mg sprej na lokální aplikaci.

• Citovat
  • Upravit
Altavista
10.8.21 10:22

To co popisuješ mi nezní jen jako tetanie, říkáš že zbytek nemáš. Já nevím o tom, že to spolu souvisí, protože u nás to tak opravdu není, ale ty očividně psychický problém máš a potřebuješ hlavně zklidnit sama sebe.

Mám zkušenosti teda jen s manželem, tetanie je hnus. Mně jdou slzy z očí, když vidím, že to šlo třeba přes obličej, nemůže mluvit, nevidí na jedno oko. Ale dokáže si zorganizovat své věci a zařídit. Každý máme svůj způsob chaotismu, ale to co popisuješ je apokalypsa.

Ono když ty sama jsi ve stresu, stresujes i svoji bandu. To vím i já jako zdravá, jakmile mi jedou nervy, vše se sype. Takže možná psychiatr a nějaké mírnější léky? Konzultovat, že máš tetanii. Pokud ti nezabraly věci jako Bachovy esence a tak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex