Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda má někdo z vás zkušenost s neurologem prof. Komárkem z Motola. ![]()
Mám dříve narozeného syna a chodíme právě k profesoru Komárkovi.
Na rovinu přiznávám, že jsem s ním nespokojená. Položím mu deset otázek a on mi odpoví na jednu a to ještě tak, že mám pocit, jako bych ho obtěžovala. Závěry dělá dle jedné zkoušky. Podle mě zvládá syn to co v jeho korigovaném věku má, ale dle profesora je o cca dva měsíce pozadu. Pediatrička s fyzioterapeutkou jsou spokojené, říkají, že je malý šikovný, tak nevím, proč on stále hledá někde problém. Z každé jeho návštěvy odcházím zklamaná a pomalu se slzami v očích. Malého za všechno chválíme, jsme s manželem rádi za každou novou věc, kterou se naučí a od profesora jako bychom vždy dostali facku.
Malý je zdravý a zatím to nevypadá, že by měl mít z předčasného porodu nějaké následky. Bude mu rok.
Přemýšlím nad tím, že se zeptám v rizikové poradně, zda je třeba stále navštěvovat neurologa. Přijde mi to zbytečné. Nic nového se tam stejně nedozvíme. A jen tak mezi námi, návštěva rizikové poradny mi přijde také zbytečná. Nic se tam neděje, jen si s doktorem popovídáme a to je vše. ![]()
Kontroly jsou po cca třech měsících. Kdyby se mně nebo manželovi zdálo, že je s malým něco v nepořádku, zašli bychom k pediatričce a nechali se po konzultaci s ní poslat na vyšetření.
![]()
Všem předem děkuji za odpovědi. ![]()
Spíš se v rizikové zeptejte, jestli by vám nemodhli doporučit jiného neurologa, třeba si prostě jen nesednete.
Jinak kontroly doporučuju pravidelně dodržovat, moje dcera taky všechny neuro kontroly měla naprosto v pořádku, až v 18m najednou měla výsledek horší a byla odeslána na další vyšetření. My ji doma kladívkem oklepat neumíme, takže nebýt neurologa, na nic by se ještě nějakou dobu nepřišlo. Takhle už víme diagnózu a můžeme s ní pracovat. U těch nedonošených dětí se opravdu může leccos objevit až v pozdějším věku…tím nechci strašit, jen to teď vidím i z toho druhého pohledu, než je jen „zbytečná“ návštěva neurologie ![]()