Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky.
Chtěla bych se zeptat. Byli jsme s třítýdenním miminkem na neurologii a tam nám doktor dělal vyšetření poklepáním kladívkem do kolene a řekl nám že má citlivější reflex a že by ho neměl mít.
Nestalo se některé to stejné? Potřebovala bych vysvětlit co to znamená a jestli si mám dělat starosti. Moc děkuji
Proč jsi se nezeptala rovnou lékaře, když jsi tam byla? Nebo třeba ti to ze zprávy vysvětlí dětský lékař.
@Paní.Norrisová
Protože nás dětská doktorka poslala k panu doktorovi bez objednání a on na nás neměl čas. A než jsem se stihla na cokoliv zeptat, už nás hnal pryč..
@123B123
Tak stejně pak neseš zprávu k dětské, tak ti to může vysvětlit ona a můžeš se zeptat jí. Ta ti to řekne určitě.
Taky jsem kolikrát u lékaře, který spěchá, ale zeptám se, co ten nález znamená a co z toho vyplývá, vždyť je to jeho práce.
Pochybuju, že tě jen tak vyhodí z ordinace, kdyby jsi se zeptala. Možná by to řekl rychle, ale určitě by ti neřekl, ať si přečteš zprávu a jdeš už pryč.
@Paní.Norrisová píše:
@123B123
Taky jsem kolikrát u lékaře, který spěchá, ale zeptám se, co ten nález znamená a co z toho vyplývá, vždyť je to jeho práce.
Pochybuju, že tě jen tak vyhodí z ordinace, kdyby jsi se zeptala. Možná by to řekl rychle, ale určitě by ti neřekl, ať si přečteš zprávu a jdeš už pryč.
Každého to hned nenapadne se zeptat, ne každý je v takovou chvíli pohotový. A proč by se nezeptala tady, vždyť na emiminu se pohybuje více lidí, kteří by mohli vysvětlit co to znamená.
@meduzza
Dekuju moc. Je to moje první miminko a ještě se všechno učím. A než jsem malého oblékla (ten do toho plakal) tak už jsme stáli na chodbě a doktor tam měl další lidi..
A k dětské doktorce jdeme až za 14 dní a já jsem z toho trochu nervózní, tak jsem doufala že s tím tady někdo má třeba zkušenosti a trochu mě uklidní.
@meduzza píše:
Každého to hned nenapadne se zeptat, ne každý je v takovou chvíli pohotový. A proč by se nezeptala tady, vždyť na emiminu se pohybuje více lidí, kteří by mohli vysvětlit co to znamená.
Mně zase přijde normální, že když odcházím od lékaře, tak vím, co mám já nebo moje dítě za diagnózu a co to znamená. A to, i když je spěch.
@Paní.Norrisová
Chci vás poprosit, aby jste tu nerozjížděla takovéhle urážející debaty.
Slušně jsem se zeptala a pokud nevíte odpověď, tak nevím proč mě tu urážíte.
Proto tu tahle stránka je, aby se maminky mohli zeptat.
Děkuji za pochopení
@123B123 píše:
@Paní.Norrisová
Chci vás poprosit, aby jste tu nerozjížděla takovéhle urážející debaty.
Slušně jsem se zeptala a pokud nevíte odpověď, tak nevím proč mě tu urážíte.
Proto tu tahle stránka je, aby se maminky mohli zeptat.
Děkuji za pochopení
Kde přesně tě urážím? ![]()
Ba naopak jsem ti dala radu, ať to řešíš s dětskou doktorkou, až jí tam poneseš zprávu. Řekla bych, že kdyby to bylo vážné, tak ti dají doporučení už na těch kyčlích.
@Paní.Norrisová
Přišlo mi to tak. Tak se omlouvám. Vím že jsem se měla zeptat, ale bohužel to nevyšlo a teď se bojím.
No nám to řekl pan doktor na neurologii, ale poslal nás na sono hlavičky a tam je všechno v pořádku. Tak teď právě nevím co ty nožičky můžou znamenat. Aby pak Honzik neměl problémy chodit, nebo tak něco. Hned vidím ty nejhorší scénáře.
@123B123
Promiň, jestli jsem si tam někam dosadila kyčle, asi jsem přemýšlela trochu nad něčím jiným. Každopádně princip je stejný.
Hele, nejhorší scénáře si určitě nepředstavuj nebo se zblázníš. Vím, že je to tvoje miminko, máš strach, ale kdyby to bylo vážné, tak ti tam doktor dá hned nějaká doporučení a navrhne další postup léčby.
Neboj, určitě to bude v pořádku a nechci té strašit, ale přijdou opravdu horší věci než jen tohle.
![]()