Neúspěšné IVF/ICSI - špatný vývoj embryí

18.8.14 15:21

Neuspesne IVF/ICSI - spatny vyvoj embryi

Ahojky, najdou se tu holky, ktere maji zkusenosti s neuspesnym IVF, ICSI jako ja? :( Chtela bych slyset a podelit se o zkusenosti, o nejakou nadeji…
Mela jsem odebrano 9 vajicek, z toho 3 zrale, jedno se oplodnilo hned, dalsi dve o neco pozdeji. Bezproblemovy vyvoj do 3. dne, planovani ET na 5. den, v den ET mi vola doktor, ze jedno embryjko neprezilo, dalsi neprezije den a ze se ET posledniho embryjka odklada na 6. den a pravdepodobne nedojde vubec k ET. :,(
Ja mam PCOS, pritel hodne spatne spermio, moje prvni IVF. Bojim se, ze nebudeme moci mit vlastni mimi. Pojdme si popovidat… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
18.8.14 15:25

Ahoj, u mě vždy k transferu došlo, ale nikdy se neuchytilo, takže sice jiný problém, ale výsledek stejný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.14 15:27

A kolik uz jsi delala pokusu? Pokazde ti zmenili lecbu? @alenka84

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
18.8.14 15:28

@Modra svetluska - kolik IVF mas za sebou? Tohle se bohužel stat muze, co se stalo Tobe, ale další cyklus muze byt uspesny, cetla jsem uz tady, ze mel par kolem 10 vajíček a ICSI se neoplodnilo zadne a v dalším cyklu uz to bylo v poradku a narodilo se mimino. drzim palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
18.8.14 15:39
@Modra svetluska píše:
A kolik uz jsi delala pokusu? Pokazde ti zmenili lecbu? @alenka84

první dva pokusy jsem měla stejný protokol - nebyl důvod měnit. teď mám jiný, výseldek ještě nevím, jsem čerstvě po opu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
18.8.14 15:41

@Modra svetluska kamarádka přesně jak vy.. ona PCOS, on špatné spermio a taky u nich nedošlo k ET u prvního IVF, nebylo co zavádět. U druhého IVF měli ICSI a z celkem velkého počtu se jich vyvíjelo 4, 2 nejlepší zavedli ( nebyla to úplně špičková kvalita), ty druhé dvě nebyly dost kvalitní na zamražení - mají z tohoto pokusu holčičku. Po 3 letech další pokus, opět zbyla jen dvě nejlepší embrya, na zamražení nic - a mají dvojčátka. Taky se po prvním pokusu bála, že se nedočká a teď mají dětí víc než původně chtěli :D Nevzdávej se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
18.8.14 15:43

@Modra svetluska ahojik jsem na tom podobné, já třikrát Et, žádné mrazení,(mám 3 IvF, icsi),já vždy cca25 vajíček zralych, oplodní se vcechny a třetí den odpadavaji :nevim:,taky špatný sperm…je to boj :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
18.8.14 15:45

@Misulka 30 - to, ze vam 3 den embryjka odpadavaji byva problém ve spermiích :? ale to vam asi rekli, vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
18.8.14 15:51
] @margotkaa píše:
@Misulka 30 - to, ze vam 3 den embryjka odpadavaji byva problém ve spermiích :? ale to vam asi rekli, vid?

No neco naznačili, prosté ta Blba priroda :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
18.8.14 15:58

@Misulka 30 - spatne spermie byvaji catou pricinou „odpadnuti“ embryi a to spermiogram muze byt v poradku, ale spatna je DNA. Proste pari se oplodni i 15 vajíček, ale k zavedeni třeba zbydou 2… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
18.8.14 16:00
@margotkaa píše:
@Misulka 30 - spatne spermie byvaji catou pricinou „odpadnuti“ embryi během jejich vývoje a to spermiogram muze byt v poradku, ale spatna je DNA. Proste paru se oplodni i 15 vajíček, ale k zavedeni třeba zbydou 2… :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.14 16:43

Zitra jdu k doktorovi, aby mi rekl svuj nazor, ale slysela jsem o tom vicekrat, ze po 3. dni ty embrya zanikaji spis kvuli spermiim. To se jim nepodari vybrat ty nejlepsi i za pomoci PICSI? Hruza, nezbyva nic jineho nez zkouset a zkouset :( Jen aby to vubec klaplo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
18.8.14 17:16

No mně dneska říkali, že třetí den je obecně pro embrya kritický - že tam jich nejvíc odpadá (bez ohledu na příčinu), blbé je, když odpadnou všechny a není co transferovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
18.8.14 17:27

To ano, ale když ma někdo 15 embryi a do 5 dne zbyde jenom 1,2, nebo 3 embrya, chyba byva v spermii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.14 10:22

Jsme na tom podobně. Jsem po 4. IVF, ET byl ve čtvrtek. Nám se skvěle vyvíjí většina embryií do 4. dne. minule jsem měla asi čtyři krasné moruly, teď tři. A 5. den se všechno zastaví ve vývoji. U nás příčina nenalezena, trochu horší imuno, ale prý ne na takové úrovni, aby to bránilo i přirozenému početí.

Spermio má manžel celé čtyři roky OK, naprosto v normě. Minule jsme měli ICSI a měla jsem pozitivní test i krev (zaváděli se dvě třetí den), ale špinila jsem a pak to odešlo samo.

Protože víme, jak to dopadá, tak jsme opět zaváděli teď dvě třetí den - osmibuňku a sedmibuňku. A uvidíme.

Nám teda taky říkali doktoři, že cca do 3. dne jede vajíčko ze svých zásob a pak že vstupuje do role ta spermie. Na druhou stranu dělali manželovi všechny testy včetně fragmentace DNA a vše zcela OK. Embryolog se přiklání k názoru, že problém je na 90% někde ve vejcích.

Já naštěstí produkuju celkem dost vajíček, tenhle cyklus jsem měla mimo pořadí, tzv. minimálku a přišla nás asi jen na dvacet tisíc i s ICSI a PK (stejne teda všecno odešlo, ale dávám jim šanci), takže si budu moct dovolit to ještě chvíli zkoušet. A právě s tou minimální stimulací.

Držím palce, je to o nervy. Na tvém místě bych se vybodla na PK, ona taky těm hraničním embryím nemusí dělat dobře. Každý den je tahají z lednice, svítí na ně, čumí na ně, je tam pokles teploty a pak je vrazí zpátky. U nás právě embryolog jednoznačně doporučil ET 3. den, i když jsme ještě ten třetí den měli osm krásných embryí. Sešla se kvůli nám tam rada embryologů a lékařů a dumali a pak mi říkala doktorka, že se ten 4. den chytala za hlavu, když viděla, že se pořád krásně vyvíjí a 5. den jak byla ráda, že jsme je vložili, protože nezůstalo najednou nic.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.