Neuspořádaný styk s dětmi

Anonymní
17.11.20 12:19

Neuspořádaný styk s dětmi

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaký máte názor a zda by vám vadilo, kdyby váš přítel neměl vypořádané vztahy kolem dětí. Přítel má z předchozího vztahu 2 malé kluky. Ale nemá se svojí ex vůbec domluvené, jak bude mít děti u sebe. V praxi je to tak, že nemohu nic plánovat, protože nevím, kdy budou děti s ním/u nás. Já mám děti dvě ve střídavé péči. Vadilo by vám, kdybyste vlastně vůbec nemohli plánovat společný čas, protože ještě v poledne přítel neví, zda jede za dětmi, nebo ne? Když se zeptám, co budeme dělat o víkendu, nedovede se s ex domluvit. Ona to dělá naschvál, často to mění a dohody s ní moc neplatí. S přítelem jsem o tom mluvila, ale on chce mít od ex klid a tak jí víceméně ve všem vychází tak nějak na ruku. S dětmi chce trávit času co nejvíc.
Přijde vám to normální, nebo jen hysterčím? Ráda bych budovala naši společnou rodinu se všemi našimi dětmi, ale štve mě, že nám do všeho zasahuje jeho ex tím, že já vlastně vůbec nevím, kdy bude přítel s námi, kdy budeme s dětmi…
Děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12934
17.11.20 12:26

Kdyby to nebylo dovedené do takového exktrému, tak by to bylo ideální.
Ale i v celých rodinách je normální, že lidi ví, že ten den bude vyzvedávat máma a jiný táta trošku dopředu a mění s eto jen při nějakých problematických situacích typu stals e úraz, vyplivlo auto(hromadná doprava, trčím v zácpě).
Takže ano, vadilo by mi to.
Pokud by to bylo tak, že to mají neuspořádaně, ale lidsky, což znamená trošku dopředu a bez dělání naschválů, tak nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.11.20 12:32
@Sany80s píše:
Kdyby to nebylo dovedené do takového exktrému, tak by to bylo ideální.
Ale i v celých rodinách je normální, že lidi ví, že ten den bude vyzvedávat máma a jiný táta trošku dopředu a mění s eto jen při nějakých problematických situacích typu stals e úraz, vyplivlo auto(hromadná doprava, trčím v zácpě).
Takže ano, vadilo by mi to.
Pokud by to bylo tak, že to mají neuspořádaně, ale lidsky, což znamená trošku dopředu a bez dělání naschválů, tak nevadilo.

Naprostý souhlas. Máme to nějak rámcově dohodnuté, pondělí a úterý u mně, stř čt táta, víkendy na přeskáčku. ALe vcelku se stává, že něco vyměníme - má služebku, já mám nějaký program na víkend, který chci i s dětma, on jede na hory. Za covida jsme to překopali uplně.
Ale ten rámec tam je. Nechci se ho ale upěnlivě držet zuby nehty.
Záleží i co on očekává, co se týká programu. Tam mám problémy se svým partnerem, který míval protažený obliček když k nám jeho děti matka nepustila, bylo něco naplánované, tak čekal, že to přesuneme, až tu budou i jeho děti. To se dá párkrát vyjímečně, ale pravidelně už se z toho stvává takové skákání, jak si exka vzpomene. A to už nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
17.11.20 12:40

On si nemusí brát děti podle ex, ale podle sebe, ne? Nikde není psané, že se o ně musí postarat kdykoliv si druhý rodič vzpomene. Musí si ale dupnout on, ty do toho nemáš co mluvit, pokud to on tahle chce mít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.20 12:42

Jde o to, ze treba ted budou vanoce. A ja vubec nevim, zda a kdy u nas jeho deti budou, zda na stedry vecer bude s nami, nebo se nejak domluvi s ex (to asi ne), jenze ja pak chci jet s detmi k prarodicum a nemuzu cekat par dni dopredu, jak to nakonec bude.
Zatim to funguje tak, jakoby s nimi pořád „žil“, jezdí převážně k nim domu, dává často děti koupat a spát a přijede až třeba v devět večer. Takhle to trvá už několik měsíců. Nejdřív jsem to tak nějak tolerovala s tím, že si potřebuje na to, že nemá děti každý den doma, zvyknout, ale stále se to nějak nedaří dohodnout do nějaké zaběhlého rytmu (samozřejmě s operativními úpravami).

• Citovat
  • Upravit
33740
17.11.20 12:53

Tak pokud není s ex rozumná domluva, tak asi pak jedině soudně :think: Chápu že ti tohle vadí, taky by mi to vadilo. Přítel si to bude muset zařídit no. Nezkusil třeba pro začátek hodit na papír dny kdy by chtěl mít děti u sebe a s ex se prostě domluvit? Pokud má děti jen ve dnech kdy se to hodí jí, tak je to dost na pytel. Přece nebudete pořád sedět jen doma a plánovat si třeba výlet jen podle ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.11.20 12:55
@Anonymní píše:
Jde o to, ze treba ted budou vanoce. A ja vubec nevim, zda a kdy u nas jeho deti budou, zda na stedry vecer bude s nami, nebo se nejak domluvi s ex (to asi ne), jenze ja pak chci jet s detmi k prarodicum a nemuzu cekat par dni dopredu, jak to nakonec bude.
Zatim to funguje tak, jakoby s nimi pořád „žil“, jezdí převážně k nim domu, dává často děti koupat a spát a přijede až třeba v devět večer. Takhle to trvá už několik měsíců. Nejdřív jsem to tak nějak tolerovala s tím, že si potřebuje na to, že nemá děti každý den doma, zvyknout, ale stále se to nějak nedaří dohodnout do nějaké zaběhlého rytmu (samozřejmě s operativními úpravami).

A vy jste se dali dohromady až po jeho rozchodu?

Jinak jo, to, co popisuješ u nás fungovalo, několik mědsíců, asi 3/4 roku.
Vánoce máme operativně, ale tak podle zkušenosti z let minulých se dá tušit, jak to bude, takže už to neřešíme. POdobně léto, řešilo se oparativně, ted už se víceméně očekává, že to bude podobně jako roky předchozí, detaily upřesníme, až někdo z nás bude potřebovat.

Jestli je to u nich čertvý, tak do toho nerej. A jo, čerstvý je o po pár měsících.

Příspěvek upraven 17.11.20 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
17.11.20 12:57

To by mi take vadilo, me vadi i to, ze se ex musim ptat v den, kdy si je ma vyzvednout, v kolik hodin cca prijede.
Ale radu bohuzel nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
17.11.20 12:57

To by mi vadilo aby tolik času trávil s nimi. Evidentně nemá vyřešenou minulost. Jednou už se nemusí vrátit ani v těch 9. Ať si zažádá o střídavku a vše bude vyřešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.11.20 12:58
@Maja25 píše:
Hele a nedělá tě ex dobře, že takhle tam chlap jezdí a je s ní a s detma? :think:
Přijde mi to trochu jako dvojí život. :think:
A tohle fakt nejde dlouhodobě. Nemůže sedět zadkem na 2 židlích. Buď se s ex domluví a nebo soud. Jinak bych to neviděla.

Dlouhodobě ne, krátkodobě uplně v poho.
POdle toho, co píše, bydlí ten chlap se zakladatelkou. NO tak s ní ještě nechce seznamovat děti nebo děti k ní tahat domu. JInde s nima být nemůže, tak chodí on k nim. Jako přechodová varianta mi to přijde super ( pro děti). Že ne pro ní, to chápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.11.20 13:01
@iiiv píše:
To by mi take vadilo, me vadi i to, ze se ex musim ptat v den, kdy si je ma vyzvednout, v kolik hodin cca prijede.
Ale radu bohuzel nemam.
:mrgreen: Taky. Už jsem to vzdala, vys. íralo mi to v době, kdy dětem byly a 6. Ted po pěti letech už si to řídí sami, může to vysírat spíš je, ale jsou vcelku odolní, když jim zavolá, že tu za 10 minut je, at se připraví, tak ho ta držkatá mladší sjede, že když se neozve, tak nemůže čekat, že budou stát v pozoru. Že se musí učesat, sbalit, dočíst kapitolu a at příště dá vědět předem. A je hotovo. Dopředu to hlásit ho nenaučila, ale už je smířený, že bude čekat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
17.11.20 13:08
@Lama Lama píše: :mrgreen: Taky. Už jsem to vzdala, vys. íralo mi to v době, kdy dětem byly a 6. Ted po pěti letech už si to řídí sami, může to vysírat spíš je, ale jsou vcelku odolní, když jim zavolá, že tu za 10 minut je, at se připraví, tak ho ta držkatá mladší sjede, že když se neozve, tak nemůže čekat, že budou stát v pozoru. Že se musí učesat, sbalit, dočíst kapitolu a at příště dá vědět předem. A je hotovo. Dopředu to hlásit ho nenaučila, ale už je smířený, že bude čekat.
:mrgreen: dobry system. No naposled bylo domluveno, ze prijede po pate. V pul seste volal, ze nejpozdeji do 6 dorazi a prijel v 18:15. Ja potrebovala jet v sest do prace, nastesti jsem to stihla, ale ani nezabucel, ze prijel pozde. No a ted v sobotu je mel privezt po snidani, maji to hodinu cesty cca a prijeli v 11 :roll: ale zase drzim hubu. Snad se to casem vychyta.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
17.11.20 13:09

Hele my taky ještě nemáme pevne obrysy Vánoc :lol: :lol: :lol:
Obecně, Nekecala bych mu do toho, jak to má s dětmi, pokud on to tak chce, tenhle systém fungoval už před tebou a rodičům i dětem vyhovuje. Já být tou exkou, tak bych nebyla nadšená, že do toho chce nextka rejpat. Zkusila bych to být tebou ale třeba tak, že se chceš domluvit tak, aby se zkoordinovaly tvoje a jeho děti s tím, že byste mohli mít pravidelně čas o jen vy dva sami na sebe. Na to by mohl slyšet.

My máme taky víceméně napevno po a út táta, stř a čt já, víkend na střídačku. Ale jestli se dítko předá v patek po škole, večer, nebo až v sobotu, to taky řešíme až v průběhu. Máme „společnou péči“, nařízené datumy a přesné časy by nás zabily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.11.20 13:11
@iiiv píše: :mrgreen: dobry system. No naposled bylo domluveno, ze prijede po pate. V pul seste volal, ze nejpozdeji do 6 dorazi a prijel v 18:15. Ja potrebovala jet v sest do prace, nastesti jsem to stihla, ale ani nezabucel, ze prijel pozde. No a ted v sobotu je mel privezt po snidani, maji to hodinu cesty cca a prijeli v 11 :roll: ale zase drzim hubu. Snad se to casem vychyta.

U nas úplně běžné. Od doby, co vydrží děti samý doma mi to žíly netrha. Je to taky nijak zvlášť netrápí, pokud je nehoni, když přijede, že honem honem jedou.
Z tohohle důvodu nepredavame ani večer on ke mně, to bych furt odněkud hnala a pak čekala hodiny doma. Vozí je rovnou do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.11.20 13:14

Hele ten řád potřebujou především ty děti. Takže ano, chtěla bych aby se to dočistilo. Pokud se partner nechce soudit, může využít služeb mediátora, který jim pomůže s hledáním dohody.

A teda pokud nebude schopen nastavit své ex hranice, tak se to bude jen a jen horšit.

http://www.amcr.cz/mediatori/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria