Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama píše:
Ale to přeci platí oboustranné.pokud máme domluvený program a z nějakého důvodu se nechtějí účastnit, vymění to za jiný program, který jim do toho původního vlezl (závody, kamarád, hory s tátou), tak přeci on se svými dětmi ten program také ručit nebudou.
piskam na obě strany stejně. To, že se rozhodnou neúčastní moje je o jeho děti nebodo toho hodí vidle ex přece neznamená, že se program musí odpiskat pro všechny. Občas to tak uděláme, přizpůsobíme to jim, ale není to povinné. Dokážeme fungovat samostatně, oni taky.
Ano tak by to bylo normalni a fungujici… ja take nemam rada za kazdou cenu se vazat na nekoho ( nekdo teeba i na dovolene dela vse dle kamaradu atd )… ale ten prvni komentar mluvi o necem jinem…Ale treba jsem spatne pochopila.
@Aglája75 píše:
Ano tak by to bylo normalni a fungujici… ja take nemam rada za kazdou cenu se vazat na nekoho ( nekdo teeba i na dovolene dela vse dle kamaradu atd )… ale ten prvni komentar mluvi o necem jinem…Ale treba jsem spatne pochopila.
V šesti lidech, dát si vzájemnou volnost, jinak to ani nejde. Buď by jsme museli opravdu lpět na tom, že když je něco domluvené, nesmí nikdo couvnout ( pár akcí do roka za takové označíme- kdo nejde je „padouch“) -to je vcelku dost omezující, když chce někdo něco dělat individuálně, něco, co se neplánuje dlouho dopředu nebo se vynoří pár dní předem. Ale zbytek je postavený tak, že prostě se dohodne, kdy se co bude dělat, akce je daná a kdo se neúčstní, má smůlu. Víceméně podobně, jako i v jiných větších bandách lidí, se kterými se setkáváme, domluvíme datum co se bude dělat a kdo přijde, ten se účastní. Věčné přesouvání, až budou moct všichni, ve větším počtu není reálné nebo je za cenu, že to odnesou ti, co vlastně necouvli. Mě to takle přijde nejspravedlivější, každej si užije to, čemu sám, na základě vlastního rozhodnutí, dal přednost, at už je to spolrčný program nebo program svůj.
Něco jiného je třeba nemoc.