Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak to že vám vyloučili to nejhorší je dobré!
Dělali vám i lumbální punkci? Jaký virus jste prodělala? Já také RSV a pak očkování na chřipku.
Kdy Vám to brní? Při námaze, nebo v klidu?
@lucad77 píše:
Psychika. Ale to moc dobře víte.
Vždy to asi psychika nebude, ne? Mě brni dlaně a plosky nohou, cca týden. Občas to zmizí a pak se to zase objeví. Myslím si, že od zad, ale opravdu nevím. Psychika? Popremyslim o tom. Byla jsem teď v pohodě. Akorát jsem min spala jeden den, protože jsem šla do práce a vrátil se mi jeden problém.
Já jsem hrozná. Nerada beru léky, vitamíny. Ale teď zase zkusím B, hořčík. U mě to ale asi opravdu bude od zad. Byla jsem u doktora dva dny předtím, než mi to začalo - snažil se mě odblokovat. Možná je to jen náhoda. Záda se mi v poslední době zhoršila. ![]()
@Nikis83 ne lumbalni punkci zatim ne ale 2× covid… ted asi jen virozu a ockovani na tetanus tim to asi vse zacalo ![]()
tak vyloucili asi nador v mozku a krku a RS
Tak projít všechny ty vyšetření musí být samo o sobě stresující. Ale aspoň máte prozatím výsledky dobré. Máte to hlavně v klidu, nebo při pohybu, námaze?
@Nikis83 mam to furt je to opravdu na hlavu…. ale kdyz mam pohyb tak to envnimam takze to mi nevadi nejhorsi je kdyz jsem v klidu, ci stojim a premyslim o tom a pak pred spanim ![]()
@MilujicislecnaT píše:
@Nikis83 mam to furt je to opravdu na hlavu…. ale kdyz mam pohyb tak to envnimam takze to mi nevadi nejhorsi je kdyz jsem v klidu, ci stojim a premyslim o tom a pak pred spanim
Opravdu je to v hlavě. Zkus vzít vážně i tuto možnost.
@Betty MacDonald a mohlo by to byt i neustale? ja proste tohle jsem nikdy nezazila, kdyz jsem nemocna orejde to, kdyz mi bylo uzko tak treba stred presel ale ted? to brneni je neustale i presto ze se snazim byt v klidu
@Anonymní nepsala jste náhodou v jiné diskuzi o disbalanci a posílení pánevního dna? Pomohl Vám fyzio? Já poslední měsíce cvičím na záda + pánevní dno po porodu, ale bohužel. Vaše zkušenost?
@MilujicislecnaT píše:
@Betty MacDonald a mohlo by to byt i neustale? ja proste tohle jsem nikdy nezazila, kdyz jsem nemocna orejde to, kdyz mi bylo uzko tak treba stred presel ale ted? to brneni je neustale i presto ze se snazim byt v klidu
Píšeš, že tě to nejvíc trápí v klidu a když na to myslíš, v pohybu to tolik nevnímáš. Výsledky vyšetření vždy vyloučily vážnou diagnózu a ano, tohle přesně dělá hlava.
Já diagnózu mám a mě to nejvíc bolí při pohybu, při nadměrné zátěži hrůza… Vsedě nebo vleže odpočívám a bolesti se zbavuji. Necítím bolest ani brnění, když odpočívám, ani když se na ni soustředím.
@Betty MacDonald mohu se zeptat co mate za diagnozu a jak se na to prislo? ![]()
@MilujicislecnaT píše:
@Betty MacDonald mohu se zeptat co mate za diagnozu a jak se na to prislo?
Jsem po operaci páteře, první příznaky byly brnění končetin, pak bolesti. Diagnózu potvrdila MR.
@Betty MacDonald které časti páteře? Brnění jste měla v nohou, rukou, obojí?
Hele, všechny podrobnosti tu vypisovat nechci, prostě se na magnetické rezonanci zobrazilo to, co bylo špatně, prasklé plotýnky a nárůstky, řešilo se to chirurgicky.