Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
potřebuju radu, obzvláště od těch, které mají s těstem letité zkušenosti. Letos poprvé sama peču cukroví. Ale jsem asi úplny ichtyl a prostě vše dělám jak se má, jen když chci těsto normálně pěkně spojit, tak se drolí a vznikají malé prasklinky. Ale když ho zpracuju na menší kouličky, tak drží a je hladké, jenže když přidám zbytek těsta, tak se hned rozpadne
už nevím, co s tím mám dělat, tak je to u všeho.. Budu ráda za radu, děkuju ![]()
@Ketris Moc mouky, málo másla. Přidej postupně kousky másla, mělo by se ti to spojit.
Když se mi takto nechtělo dle receptu spojit těsto, vrzla jsem tam kus změklého másla.
@Paoloska píše:
@Ketris Moc mouky, málo másla. Přidej postupně kousky másla, mělo by se ti to spojit.
tak tak ![]()
přemoučeno
Tady je recept -
450 hl. mouky
250g másla
2 žloutky
1 van. cukr
130g moučky cukru
cit. kůra
Jinak děkuju za rady ![]()
@Ketris Je tam málo másla. Já dávám na 210g mouky 140g másla a je to ![]()
Holky a má na počet množství vliv, když dám méně mouky? Já právě našla recept, kde je té mouky více, abychom toho měli víc, snad chápate.. ![]()
@Ketris píše:
Tady je recept -
450 hl. mouky
250g másla
2 žloutky
1 van. cukr
130g moučky cukru
cit. kůraJinak děkuju za rady
250g másla mám na 320g mouky, a to mám ještě 140g ořechů (na vanilkáče), které jsou taky celkem pojící.. Tak možná proto.. Tohle citrónové cukroví je celkem o ničem, taky jsem ho pekla pro jeho jednoduchost, ale nikoho nenadchlo.
Obecne lze pouzit pravidlo 1 dil cukru, 2 dily tuku, 3 dily mouky. + zloutky, pripadne orechy. Osvedcilo se mi cast mouky nahradit skrobem. S testem se pak lepe pracuje. Z hlavy ale nevim kolik ![]()
@Ketris píše:
Holky a má na počet množství vliv, když dám méně mouky? Já právě našla recept, kde je té mouky více, abychom toho měli víc, snad chápate..
Spíš si najdi nějaký ověřený recept a udělej dvojitou dávku… ![]()
@kazda.m píše:
Tak u nás je tohle normální linecké, rybízová marmeláda a chutná. Ale každý má jiné chutě a domácí recepty.
Jinak já taky vždycky napjatě čekám zda se mi to po pár minutovém hňácání spojí:)
jo, tak to já taky ![]()