Neustále nachlazení - nosní mandle

27.9.22 10:49

Neustále nachlazení - nosní mandle

Zdravím, chtěla bych vás poprosit o váš názor, zkušenosti…
Syn (v říjnu 4 roky), před rokem jsme nastoupili do školky, chodili jsme ob týden (a to do slova), každý druhý ten rýma, kašel, bez teplot…
Začali jsme to řešit tak po půl roce, žádná alergie nezjištěna, žádné problémy s imunitou, nic… Vše v pořádku…
Byli jsme tedy odeslány na Orl, aby mu zkoukli nosní mandle…

Pán doktor to prohlédl a řekl, že tam je větší mandle.. Ale, že by s tím ještě počkal… Že je to pro to dítě zásah, ač malý, ale je… A jelikož nemá další příznaky, že by mu za mandle vadila - nechrape, dýchá dobře, dýchá se zavrenou pusou.. A že mi nemůžeš zaručit, že ač mu ji vyndaji, že pak tak často marodit nebude…
celé léto byl zdravý, až teď kdy se začalo kazit počasí.. Od začátku září opět začarovaný kruh, tyden ve školce, týden doma… Teď jsme opět doma s nachlazením…
Hodně lidí mi říká, ať na to jdeme hned, že to je určitě tím… Někteří zas, že to je normální, že z toho vyroste… Že to chce čas…
A já opravdu nevím…
Na jednu stranu si říkám, že tohle je opravdu ale opravdu unavujici, klukovi kromě rymi a kašle nic není - zlobí, chce dělat blbiny, fnuka mi doma, že chce do školky za kámošema…
A že to třeba oddaluji zbytečně, že to opravdu budeme muset podstoupit…

Pak si zase říkám, že co když to podstoupime a stejně budeme často marodit…

Jaký na to máte názor/zkušenosti vy?
Děkuji za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.9.22 12:55

To je normální. My ve školce chyběly taky furt. Nejhorší to bylo ale s mou prací protože jsem byla často na paragrafu. Ty děti si to tam přináší s jednoho na druhého. U nás zjištěny průdušky zúžené a alergie teda. Chce to vydržet. Dávat vitamíny.

• Citovat
  • Upravit
2986
27.9.22 14:12

Zkuste inhalovat inhalátorem pravidelně vincentku při jakémkoliv náznaku nachlazení, eucasol na polštář v noci při nachlazení, na odstranění mandlí jsme díky tomu nemuseli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí