Miminko (8m) neustále řve a chce se nosit – zkušenosti, rady

64
29.10.25 17:24

Neustále řve a chce se nosit - rada?

Čauky maminky, chci se trochu vypovídat, ale taky poradit. Mám 8m dítě, který nejde odložit, jako upřímně už je to někdy fakt na palici. Četla jsem tu diskuzi, kdy jedna matka popisovala, jak ji dítě “otravuje”, protože bez něj neudělá absolutně nic. To já tak vyhroceně necítím, svého syna miluji, ale někdy už je to prostě náročný a zajímalo by mě, jestli to tak má víc z nás. Proste furt rve, kdykoliv po spaní, chci ho dát na koberec, aby si hrál, rve, chci jít na wc - rve, chci jít do sprchy - rve, chci udělat jídlo - rve. Rve proste furt a kdykoliv, kdy se mu nevěnuju, nekdo bude treba navrhovat nošení, ale ja ho na to nechci učit, nechci aby si zvykl, ze ho budu 24/7 nosit - což on by chtěl. Navic se ma podle fyzio spis co nejvíce hýbat. Chápu, ze se treba nudí, ale ja mu nemuzu neustále dodávat nove a nove podněty, jako kdyz to řeknu hnusne - co ja s tim? Ja taky potrebuju přece vyhovět mým potřebám. První dva až tři měsíce byly fakt na nic, mela jsem jedno jidlo denně, jinak furt nošení, kojeni, furt dokola. Doktorka mi radila, at se při vaření dívá na me, no tak to nezabralo ani náhodou, proste ho to nebaví ležet v lehátku, chce furt něco nového objevovat. Plazí se, jeste neleze, příkrmy moc nechce, ale zároveň si myslim, ze mu kojeni uz nestačí, přibral za dva měsíce 200g, doktorce to přišlo málo, ale ma váhu jak roční dítě(cca 9kg) a přes 70cm, takže me to vlastně nevadi, ale doktorka do me hustila, ze mu můžou chybět živiny apod, tak jsem i zvažovala, ze seknu s kojením - ze zdr. důvodu a proste dam UM, opět nechce, chce kontakt. Budu teda vice značek zkoušet, protoze me by se strašně ulevilo, kdybych nemusela kojit a furt by na me tak nevisel, zároveň je mi to ale i lito, je to jeho takova jistota, tak mu to nechci brát, jsem z toho docela rozpolcena. Ale na druhou stranu vlastně nevim, jestli porad nerve treba i z toho hladu jako, o tom věcným poknouravani, který je proste strašný to kňourání furt poslouchat, ani nemluvím. Ale vše se dá vydržet, jenom mi prijde, ze proste jiny matky maji deti uplne v klidu, stíhají vše, ja nestíhám nic, protoze vydrží 10 min a pak řve. Prijde vám to normální? Jinak je syn podle mě spokojený, ale i přebalování a převlékání nesnáší - řve. Ma to někdo stejne? Jako me uz moc nebaví furt zkoumat, jestli rve kvuli zubům, břichu, ze neni najezenej apod. Někdy bych si přála, aby miminka uměla mluvit, do hlavy jim nevidim a v moji hlavě to furt šrotuje - jako co dělám špatně, ze furt řve a kňoura, navic i ty příkrmy, některé deti už jedí hezky, on to nechce, ja jsem cholerik, takze mam chuť s tim vzdycky jebnout o zeď, protože nemám tu trpělivost 30 min čekat na to, jestli bude nebo nebude jist, zvládne 5 lžic pekne, a pak konec, dela kravinky a nechce. S UM jsem si teoreticky rikala, ze je větší režim, nebo proste, ze bych vůbec pres den nekojila, tak by se snad musel najíst, ale zas to nechci lámat přes koleno, ja vim, ze je do 1 roku kojenec, ale abych taky pak v jeho 2-3 letech neposlouchala, jak nejí, protože ho k tomu nikdo nevedl 🙈. Mohli byste mi k tomu prosím někdo něco napsat? Názor?

Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3920
29.10.25 17:32

Já bych nechala kojení a dál dávala příkrmy. Uvidíš na další kontrole.

Pořídila bych si nositko a měla ho na zádech, kolik jen bude chtít.

Ale jestli nechceš, tak ho nech řvát, no. V ruce ho celý den nosit nemůžeš, to chápu, že nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.25 17:37

Mám stejně staré dítě a nic neudělám. Ne, že by řvalo, ale už pochoduje okolo nábytku(už přes měsíc) a padá tak, že jí musím stát neustále za zadkem. Dívat se na mě, když vařím, zkusila jsem jednou a skončilo to k monoklem, než jsem doběhla metr a půl k ní.
Jinak je mi líto, jak to máš, jedla mi špatně asi měsíc a půl a myslela jsem, že mě trefí.

• Citovat
  • Upravit
64
29.10.25 17:43

@Platanka
A co bys dělala, kdyby na fyzio řekli, že se má hýbat, co nejvíce? Jakoze on ma slabý břišní svaly, podle me prave proto, ze jsem ho ty první tři měsíce furt nosila v klubku, jakoze fakt furt, aby nebrečel, jenze výsledek byl, ze nam řekli, ze je jak nedonošenec, proste málo pohybové rozvinutý, jinak ale ok, neni s nim nic spatne, očkováni nás hodilo do regrese, to první hlavne, ale uz se to srovnalo, no k veci - kdyz ho dam na zada a budu ho tam mit cely den - kdy se bude hýbat přirozeně? On se jako chvíli zabavi, ale je to proste na chvíli no… mela jsem doma Monilu, vrátila jsem, protoze on byl furt v záklonu hlavou ke mne, ale to mel tak 2m nebo mozna 3m uz nevim, aby nebyl v záklonu, vrátila jsem - nechtěl tam byt, chtěl nosit, ale protoze ma pres 9kg, je uz těžký, tak to proste cely den nejde no. Pediatra se na me dívala a klepala si na čelo, jestli jsem normální, ze musím jíst a tak, nebylo kdy. Ted uz bych to znovu neudělala, pořídila bych šátek a nebo by proste rval, ale pak to ve mne zas hlodá, protože je mi ho líto no … jenže já ani mnohdy fakt nevim, co chce nebo potřebuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
29.10.25 17:48
@Lasička9 píše: Více

Chová se jako osmiměsíční dítě. Vydržet deset minut je normalni. Nejíst dokonale příkrmy je normalni. Chtít být s mámou pořád je normalni. Nosit ho nechces ani v nositku? Kde je otec dítěte?

Se synem jsem do roka nachodila snad milion kilometrů kolem obýváku. I můj muž. Některá mimina taková jsou a všechna to jednou přejde.

• Citovat
  • Upravit
64
29.10.25 18:00

@Eva2610
Otec má dvě práce, má ho denně tak dvacet minut, ja vím, ze je to všechno normalni, ale to nosítko uz jsem zvažovala znovu několikrát, ale ma strach, ze nas zase někdo zjebe, ze se proste málo hýbe… kdyby mi někdo napsal, ze nosil 24/7 a dite jim leze chodí a sedí, tak sem asi vic v pohode, nacvičujeme ted šikmý sed, ale nejde mu to moc, ja to nehrotim, proste každy dítě ma svůj jedinečný vývoj, ale moc mi nepomáhá, ze prave otec dítěte to hrotí a furt do me hustí, ze je s nim neco špatně - je to uplne normální dítě, me šlo ale spis o to, co dělat s tim věcným řvaním, kdyz člověk nemůže nic, jako fakt mi nepomůže, kdyz si ho jeho otec bude brát vic, to mi spis pomohla moje mama, ze vydržel s ni a ja jsem se v klidu snad poprvé osprchovala, jinak vždy stres, protoze samozřejmě nechci, aby byl takhle emočně nejak furt vystresovaný ….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
29.10.25 18:01

@Eva2610 jeste jsem vám chtěla napsat, ze ja bych si ho totiž chtěla strašně užívat, ale od začátku mam pocit, ze to je spis o přežití, o tom co všechno musíme a měli bysme a ne o nějaké pohode, to je cele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.25 18:08

Podpořím Tě. Mam takové poslední dítě. Už v porodnici byl problém, že pokud nebyl v kontaktu ječel. Už tam jsem měla problém si sama dojít na WC a doma to pokračovalo. Mohla jsem chovat 24/7. Navíc nespal ani moc a když ano tak krom kontaktu jsem se nesměla pohnout. Manžel se snažil, velmi mě podporoval ale dítě ho totálně ignorovalo a ječelo i u něj. Navíc nesnášelo kočár, autosedačku a i šátek a nosítko. A v 5 měsících mělo 8 kg. Úžasný. Ječel i když jsem si dovolila jít na 5 minut večer do sprchy. Nemohla jsem jít ani vynést odpadky před barák. Nefungovalo nic.
Chtělo to čas. Cca v 1.5 roce za pomalé aklimatizaci přijal manžela a byl schopny s ním chvilku být. Ve 2.5 letech nastoupit do soukromé MŠ. Stále je to velmi kontaktní dítě s mnoha specifiky. Kdo nezažije neumí si to přestavit,
bylo to šílený v té kombinaci - totální ztráta sebe.. Ale dopadlo to dobře. Jezdí na kole, běhá, mluví, atd…

Ty rady jak se má zapojit manžel jsme milovala. On ( jako dítě ) ho nesnášel na začátku. Neměl rád chování od nikoho jiného, tím že nesnášel kočár ( venku jsme ho nosili v ruce, později krátké přesuny občas zvládal v kočáře ).
Dneska má s manželem úžasný vztah ale chtělo to čas a netlačit. Nechat to přirozeně - manžel byl doma normálně, nabízel ale nevnucoval, do fungování rodiny se jinak zapojoval samozřejmě.

Příspěvek upraven 29.10.25 v 18:15

• Citovat
  • Upravit
22119
29.10.25 18:11

@Lasička9 pokud má problém, že se málo hýbe, tak si prostě sedni, lehni na podlahu a nechej dítě po sobě a okolo sebe plazit, klekat, stavět se na nožky…klidně hodiny. Dávej mu různé podněty, ať se plazí za míčem, natahuje pro autíčko, přelézá tě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13782
29.10.25 18:13

Prosím tě klid. Dítě chce kontakt, to je normální. Copak když řve na zemi, tak se nějak hodně hýbe?
Dej si ho na záda a užij si, že je chvíli v klidu. Já jsem syna taky do půl roku nosila. Dneska mu je 15.
Pokud je opožděný, tak zajdete na fyzioterapii a cvič s ním. To bude určitě lepší, než když ho celé dny necháš řvát, jenom proto, aby si hlavně „nezvykl“. On si nezvykne, on prostě kontakt potřebuje, čím víc ho budeš odmítat, tím víc ho bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
29.10.25 18:16

@mado on to všechno dělá, má prostoru hodně, probudí se a hýbe se, ale asi by se měl hýbat víc 🤷‍♀️, tady tohle dělám ted, jsem v obýváku sedím na zemi a on si tady kramáři ve skříni, ale když ho tu nechám a půjdu se najíst/napit/wc - jakmile to zmerčí začne řvát a vydá se za mnou, me přijde moc šikovný, snaží se proste podle svých možností, neni nějak zpomalenej, ale tabulkové uz by mel sedět a lézt … a to se zatím neděje, takze proto to píšu, problem ale s tim “jit si dělat svoje” to neřeší, ale tak proste to přežije a ja jsem s nim fakt furt, protoze mi stejně nic jinyho nezbyva …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1420
29.10.25 18:17

Já takto nosila první dceru. Fakt cca do roka byla buďto na mě a někam jsme chodili, nebo jsem vedle ní ležela pod hrazdou s hráli jsme si. Pohybově byla v pohodě, letka v 9m, chodila ve 13m.

Za mě prostě musíš mít jen dva módy, dělám něco kolem domu/bytu a v tom případě nosím anebo jsem s dítětem na zemi a plně se mu věnuju.

Teď mám druhé dítě, ta je mnohem samostatnější, vyvíjí se mnohem rychleji (teď čerstvě 7m a už skoro leze) a když to porovnám, tak jsou na zemi aktivní přibližně stejně dlouho. Vydrží si max 30 minut (vyloženě rekord) něco aktivně dělat, zkoušet a pak už je stejně unavená a jen tak polehává, něco si žužlá.

Takže za mě nádech, výdech, nádech, výdech. Kontaktní dítě je na prd, ale je mnohem lepší se tomu přizpůsobit. Do roka by se to mělo zlepšit.

A myslím že to slabé břicho nošením nebylo. Možná jsi ho málo pokládala na bříško před přebalováním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
29.10.25 18:21

@AnastazieB
Ma 8m, my uz na fyzio chodíme, cviky mame. Cvičím s nim, měli jsme i vojtovku, ale moc to nepomohlo. Ja ho cele dny nenechávám řvát :), to bych si opravdu nedovolila, slo mi o to, ze kdyz ho budu nosit porad!!! Tak bude chtít nosit pak pořád stále, nebude mit vubec motivaci se nějak hýbat sám, dělala jsem to první tři měsíce a jako mozna právě proto, ma ty břišní svaly slabší, moc se proste nehýbal, jako normálně jo, ale prave proto, ze furt rval, byl v klubku furt … ja bych se jen chtela najíst a osprchovat, nechci toho přece tak hodně ne? Spi se mnou, kojí se furt, je uplne v pohode, ale vyžaduje me 100% casu, přítel pak porad buzeruje, ze neni uvařeny, neni uklizeny a tak, ja jsem mu rikala, ze to se synem, proste nejde! A je to fakt, vlastně to nedělám, protoze je to fakt ubíjející, to poslouchat - jako mozna ti bude připadat, ze ho vubec nenosím a on tady rve od rána do večera, tak to ale vubec neni, proste kdyz ja potrebuju něco udělat, tak to vzdycky začne …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22119
29.10.25 18:27

@Lasička9 tak o víkendu, až bude přítel doma, dostane dítě na 24 hodin, dva dny a může ukázat, jak u toho zvládne uklízet, vařit, prát a věnovat se dítěti. Ty budeš jen kojit a odpočívat. Když to přítel zvládne, tak mu navrhni, že si to vyměníte, on na rodičak a ty do práce. Po příchodu jej taky můžeš pak buzerovat, kde má připravenou teplou večeři a vyhřáté bačkory pro tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
29.10.25 18:28

@tevl dekuji za zkušenost, je to možný, ze na bříško jsem ho moc nedavala, ale jako někdy jo, ale ne nějak často - protoze řval :), ale docela s tím bojujeme, jako myslim, ze si ted naposiloval dost ruce a snaží se plazit, dostane se v podstatě, kam potřebuje, ale neleze no …
Podle me proste rychle přibral, on měl velký skok na váze a ty svaly tam neměl nějak vymakaný, a jak skočil na té váze, tak proste konec, podle me je i problem ta vaha, jako roční deti váží kolem 9kg i vic i min, ale tohle si teda taky myslim, ze mu moc nepomohlo no a taky moje strava, nejim skoro maso, nechutná mi, možná nema bílkoviny, i kvuli tomu jsem chtela přejít na to UM, jsem bez lepku a laktózy, co ze mě muze mit? Jakoze realne si fakt myslim, ze toho moc výživové nemel, ale zas rostou mu ted dva spodní zuby, tak furt nevim, jestli by ukončení kojení jenom celou situaci spíš nezhoršilo no :nevim: a taky abych se ja dala dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí