Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky.
Už hrozně dlouho trpím na kvasinky a Záněty močových cest. Mám to alespoň jednou za měsíc (kvasinky spíš v létě) a nikdy to nevynechá. Trvá to vždy cca 3 dny. Piju hodně vody, čurám každou hodinu - 2, někdy častěji. Po sexu vždy jdu na záchod. Myju se každý den, nepoužívám mýdlo na intimní partie, protože poté mám sklony k tomu zánětu. Vždy beru brusinkové léky a ostatní. Když jsem byla na gynekologii tak nic v moči nenašli. Nevím, jak se toho zbavit. Je to vyčerpávající a táhne se to semnou x let, každý jediný měsíc..
Byla bych moc ráda za nějaké rady, nejlépe cenově přijatelné, nebo praktické, moc děkuji.
@natalie82929 nenapsal ti třeba na ty močové cesty UROVAXOM? třeba na 3 měsíce? Zkusila bych dlouhodobě blokurimu…nebo někdo ještě doporučoval URIVAC…
na ty kvasinky bych zkusila protikvasinkovou dietu, pokud nic nezabírá…
@natalie82929 píše: Více
A na urologii si byla? U mě byla příčina zúžená močová trubice. Vyřešila to dilatace a autovakcína
Měl jsem kamarádku, která na zánět močáku trpěla několikrát do roka. Nejdřív ji pomáhaly antibiotika, pak ale přestaly s nevěděla co má dělat. Šla k nějakému bylinkářovi, který ji speciálně pro ni namíchal čaj, a pomohly ji až ty bylinky a od te doby několik let nic. Určitě ale pokud by to nepřešlo tak doporučuji to řešit s lékaři dále. Může být problém někde jinde.
@Nufik1651 píše: Více
Urovaxom jsem měla a bylo to to jediné, co mi po letech skutečně pomohlo! Blokurima je taky fajn, ale Urovaxom mě toho zbavil. ![]()
Ahoj - já na to trpěla roky rokoucí (táhne mi na 60) kvanta bolesti a antibiotik (některé i troje za sebou bo jako diabetička mám zhoršenou léčbu zánětů) před pár lety mi někdo poradil zkusit se objednat na urologii, tam mi odktor zjistil, že mám hodně zůženou močovou trubici a tím pádem se veškeré bacily, viry a jiné neplechy nevyplaví z močáku ven jako u jiných a z toho pak vznikají po nahromadění ty záněty
takže už pátým rokem mi 1× ročně tu trubici roztahuje, pomohlo to neskutečně (třeba loni zánět ani jeden, letos 1×) k tomu užívám kůry Urovacu, doplňky, piju urologické čaje
@xxkouckaxx Děkuji moc. Jsem ráda, že Vám je lépe
Na tu urologii mám jít s tím zánětem, nebo můžu i když ho zrovna nebudu mít? ![]()
Příspěvek upraven 29.05.25 v 16:38
@Nufik1651 No prave ze mi jen predepsal tabletky na mikrofloru, ze pry ji nemam nastartovanou ale nic se nezmenilo.
To je kúra na 3 měsíce, jeden prášek denně. Brala jsem to před víc jak rokem. Doktor říkal, že se to může zase zopakovat.
Ouuu..jen to čtu a bolí mě to. Já s tím bojovala dva roky. Při změně gynekologa, jsem dostala doporučení, abych vysadila antikoncepci (několikrát změněnou). Jednoduše řečeno, ledviny se snažili od ní tělo “vyčistit”, ale příliš je to namáhalo a oslabovalo…a tak pak vznikaly záněty. Po vysazení už se nikdy zánět neopakoval, ani při prochladnutí. Tak nvm jestli to byla náhoda nebo to fakt bylo tím. ![]()
Já jsem s tím bojovala od dětství. Neustálé záněty močového měchýře, byla jsem i na urologii, kde ale nic nenašli. V nejhorším případě jsem to řešila antibiotiky, jinak když sem cítila jakýkoli náznak, tak jsem si uvařila urologický čaj, jedla brusinky, urinal acut, zalezla jsem si do tepla do postele. Někdy to pomohlo, někdy ne. Od té doby co jsem poprvé otěhotněla, jsem zánět močového měchýře neměla ani jednou. 😳 Už to budou 4 roky. Jsem znova těhotná a stále nic, nechápu. Každopádně od té doby mám úplný klid od těchto potíží.
Na gynekologii dělali stěry kdy? A co vyšlo? Kvasinky jsou ze stěru nebo to střílí od pasu? Když kvasinky, měla jsi celkovou antimykotickou léčbu? Když na gynekologii v moči „nic nevyjde“, klidně můžeš mít vaginálně streptokoka a ten dráždí močák. Na urologii vychází co na bakterce? Jestli e-coli, zkus pár kůr Utipra a autovakcínu. Nechala bych si otestovat i ureaplasmu.
To moc dobře znám. Ten kolotoč zánětů a kvasinek opravdu není žádná sranda, zvlášť když to trvá roky a pořád se to vrací. Jestli už jsi na gyndě byla a v moči nic nebylo, může být problém třeba v mikrobiomu nebo oslabené imunitě, která ti nedovolí infekci pořádně zvládnout. Já preventivně beru brusinky s D-mannózou. od MedPharmy. Hodně mi to pomohlo. Záněty už mám mnohem méně často a když přijdou, jsou mírnější a rychleji odezní. Navíc je to přírodní a bez zbytečných chemikálií, takže to můžu brát dlouhodobě bez obav.
Ahoj. Úplně to ti rozumím. Bojují už rok a půl s kvasinkami v pochvě a na hrázi. Brala jsem miliony antimykotik. I systémových. Záněty mocaku mám taky pořád, teď dolécuji letos třetí zánět. Vždycky mi tam vyjdou kvasinky a E.coli. Hygienu dodržují. Přestala jsem jist sladké. Ale i tak furt dokola.
Na urologii se určitě objednej. Ať tě pořádně vyšetří.
Držím moc palce.