Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jdukolem píše:
@Jannys
přijde i že nejen teta ale ty také velmi srovnáváš obě děti, ač si to možná neuvědomuješ - jediné řešení omezit styky na minimum které je pro vaši rodinu únosné a dál si jet po svém - váš život vaše děti vaše rozhodnutí… proč dopředu předjímáš co teta a co ostatní? to nechápu
protože mě doslova vyvádí z míry. Co ona vyvádí a dělá ze mě neustále tu špatnou
Já jsem to měla se švagrovou přesně a přesně jsem psala tímto stylem a teď vidím, jak mě měla na háku..
Neřeš to tak, nebo tě to semele a budeš řešit každé slovo, a bude tě to trápit.. Proč ti záleží na jedné osobě co řekne??
Mě to hodně trápilo, možná si někdo vzpomene, jak jsem řešila švagrovou která při každé návštěvě do mě ryla, jak nám dítě přeroste přes hlavu, jak mu máme dávat to a ono, a když ne, tak ježíši.. a dramatizovala.
Nauč se syna bránit, když ti bude něco říkat, že je takový nebo makový a nebo naznačovat, tak bych vyzdvihla jeho pozitiva- co její dcera neumí, nedělá
to zabralo vždycky a dala mi pokoj..
Prostě, jestli ti na tom tak záleží, tak se nauč ji setřit, ale tak abys vyloženě neztrapnila tu holku..
Třeba do mě hučela proč od roku nedávám všechno, že nejlepší je vařit doma a já jsem ji řekla, že vařím jenom zeleninu, že mi nepřijde dobé dělat omáčky s masoxu a mouky.. prostě jak ona tak já…
Příspěvek upraven 18.01.14 v 20:45
@Jannys píše:
protože mě doslova vyvádí z míry. Co ona vyvádí a dělá ze mě neustále tu špatnou
proč se s nimi stýkáš? ![]()
@kvaček Díky docela jsi mi zvedla náladu, že to má někdo v rodině taky tak ![]()
@jdukolem protože jsou situace, kdy musím a nelze se jim vyhnout
@Jannys mám to podobné, mám dceru 9 měsíců, příbuzní mají holku 10 měsíců a neustále mi furt někdo tvrdí jak jejich holka je lepší, jejich holka umí paci paci, a já nevím co pořád. Neustále jím tvrdím, že jejich je o měsíc starší a to je sakra znát. Sama doktorka řekla, že naše dítě je vývojově napřed, takže netuším co furt všichni mají. Z vlastní zkušenosti nereaguju a pak vždycky jednou za čas vybouchnu a začnu nadávat, že jejich je starší tak co všichni chtějí.
Mě by taky vytáčelo, kdyby neustále někdo mluvil o mém dítěti špatně a ještě k tomu, když by to byl takový malý špuntík
Jí řekni „To jo, ta tvoje je zlatá, ty ani nevíš, co to je mateřství, s takovým andílkem musím být rodičovská fakt dovolená, máš asi hezky pohodičku, co? No jo, to buď ráda, to co mám já, by každá nezvládla“ a tvař se jako mučitelka ![]()
@lucky.girl píše:
@Jannys mám to podobné, mám dceru 9 měsíců, příbuzní mají holku 10 měsíců a neustále mi furt někdo tvrdí jak jejich holka je lepší, jejich holka umí paci paci, a já nevím co pořád. Neustále jím tvrdím, že jejich je o měsíc starší a to je sakra znát. Sama doktorka řekla, že naše dítě je vývojově napřed, takže netuším co furt všichni mají. Z vlastní zkušenosti nereaguju a pak vždycky jednou za čas vybouchnu a začnu nadávat, že jejich je starší tak co všichni chtějí.
@berry4 Tak dík no. Si ho asi budu taky muset dát, aby mě tak nes… ![]()
@Jannys ha ha, a to ještě nevíš že teď prahne po věcech které mít nemůže a kol.3r přichází pokus o sebeprosazení (prostě předpuberta - držkování, urážení, vyhrožování atd…) takže to teprv tvou tetušku chyne amok
Ba ne, naprosto tě chápu a poslat jí do pr. nemůžeš i kdybys sebevíc chtěla, to se v příbuzenstvu dělat nemá. Já nevím, zkus jí něja diplomaticky schazovat - třeba jí otráveně řekni „všichni viděli že malej to vzal ze stolu a jediná ty to musíš zase komentovat, baví tě to ještě?“ nebo prostě nějaký kecy abys jí otrávila, třeba to pomůže když ona zareaguje na syna ty zareaguj na její kec - mě by to přestalo bavit
Bud rada, ze mas zdrave dite a nezaobirej se zbytecnostmi, ktere te stoji nervy ![]()
@Jannys píše:
@jdukolem protože jsou situace, kdy musím a nelze se jim vyhnout
například? kromě narozenin nebo Vánoc si celkem neumím představit že bych se s někým vidět musela.. nerýpu, opravdu tomu nerozumím, kor když bych věděla že příbuzná je pipina co mi dělá nepohodu ohledně mýho děcka
Ahoj, kašli na ni at si rika co chce. Kazde dite je opravdu jine. A je tisíckrát lepší mit takové dite nez zakřiklounka co sedi v koute. Bud rada ze ma radost ze zivota a na tu tetu se vykasli. A pokud chces dalsi dite, tak se na nikoho neohlizej a udelej si to podle sebe. Je to tvuj zivot a tve deti. Jinak pokud by v budoucnu byl maly nezvladatelny - zjisti si neco o aspergerovem syndromu- to jen takova mala rada. Jinak moje segra ma stejne starou dceru jako je tvuj syn. Malá v mekaci stehovala zidle a jedna zenska to komentovala ze by se s tim dítětem styděla nekam jit.
.. nemá cenu tyhle kecy resit.. jdou to DETI a diky bohu zdravé ![]()