Neustále zahleněný - nechce smrkat

187
17.11.25 08:59

Neustále zahleněný - nechce smrkat

Zdravím, syn tři a půl roku, je neustále zahleněný snad už celý rok. Občas je to horší a celý den má upcaný nos. Někdy je to lepší a třeba jen po ránu párkrát zakašle. Doktorka to nijak neřeší, nic co poradí nefunguje. Nevím jestli na ní nějak tlačit nebo sama zkusit zajít ORL.
A nebo je problém jen to, že nechce smrkat. On to nechce ani zkusit. Ani po dobrém, ani po zlém. Ani se mnou, ani s milovanou babičkou. Nikdo ho nepřiměje to aspoň zkusit. Nevím co s ním.
Když se snažím odsávat, tak stejně nic nejde. Všechno má až vzadu.
Co byste poradili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36138
17.11.25 09:04

Už bych byla dávno na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8654
17.11.25 09:09

Už to trvá skoro rok a doktorka vás ještě neposlala na ORL? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
17.11.25 09:20

Určitě bych šla na ORL a případně alergologii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
17.11.25 09:37

Objednala bych se hned na ORL. Aerius je dobrý na zadní rýmu, ovšem pouze na předpis. Na ORL nám ho okamžitě napsali. A k tomu zvlhčující kapky do nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16990
17.11.25 09:46
@Mamora píše: Více

Ahoj,

pokud je zahleněný, tak je to tím, že nesmrká. Zajdi na ORL, uvidíš co ti poradí. Malé děti nerady smrkají, super věc je odsavačka na vysavač - je to rychlé. :nevim:

Super je Sinupret - krásně odhlení i zadní rýmu. S kapkama a sprejem do nosu opatrně - bývají návykové a bez nich pak opuchá sliznice (když se to přehání). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.11.25 10:51

https://cz.pinterest.com/…74572710448/
Nejlepší způsob k čištění nosu, opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
17.11.25 11:24

Drzim palce, nevlastni syn byl stejny. Odmital smrkat, rodice neresili, tri roky jsme doma pytlikovali OCR, homeoffice a dovolene, kdyz mel obtize. Vyvrcholilo to v predskolnim roce, kdy si z toho vypestoval chronicky kasel, ktery mel snad ctyri mesice, doktorka o vetsine jeho viroz ani nevedela, takze neresila a az maminka spanikarila a chtela s nim na jakesi odbery do Prahy, zacali to resit i na ORL a nabeh na astma. Dostal jiz zmineny Aerius, inhaloval Vincentku, pomohlo to trochu. Zacal se ale otuzovat, to pomohlo hodne a take nastup do skoly, kde deti asi lip dodrzuji hygienu. Ted, ve druhe tride, mel rymu zatim snad jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3070
17.11.25 11:29

Na ORL muzes jit klidne sama, obvodni k tomu nepotrebujes. Muze mit zvetsene mandle treba, to se tam pak vse drzi…jinak co uz je zmineno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.25 11:40

U mas funguje vyhrozovani odsavackou, ted teda uz ani nemusim. Odavacka je neco co od mimina bytostne nesnasi, ma z toho panickou hruzu, takze kdyz reknu, ze jestli nebude smrkat, musim ho odsat, smrka. Ale tak jdu na orl uz, prijde mi ze ma ten nos ucpanej furt. Jdu sama, ja na orl chodim kvuli dlouhodobym potizim tak jsem se se svoji doktorkou domluvila a detske to reknu az tam pujdem, stejne mi nema jak pomoct. Ve vyterech opakovane nic nema. A teda vim ze moje detska je s tim v pohode, nebude brat nejak blbe ze jsem sla rovnou

• Citovat
  • Upravit
187
17.11.25 11:51

@pannda
O tom jsem už četla, ale mám z toho docela obavy. Jak často používáme kapičky, odsávačku, tak syn to nesnáší a musím ho držet. Mám strach, abych ho neutopila. Nemůže to vdechnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
17.11.25 12:30

S tím také bojujem. Střídá se u nás období velká rýma a malá rýma. Máme za sebou sinupret, 2× pamycoin, bactoral. Vždycky byl klid jen pár dní. Teď čekáme na vyšetření nosní mandle, ale u nás jsou čekací lhůty dlouhé máme jít až po novém roce. Takže doporučuji ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.11.25 16:52

@Mamora musí dýchat jen pusou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie