Neustálý hlad a únava, co to může být?

9158
15.1.26 13:57

Neustálý hlad + únava

Ahojte,

potřebovala bych se poradit. Jde o to, že mám pořád hrozný hlad. Myslím, že jím celkem zdravě, snažím se hlídat si bílkoviny, chodím k nutriční terapeutce. Ale prostě pořád mám hlad a to nejvíce večer. Nejím skoro sladké, jen ráno proteinové mysli a pak přes den několik ks ovoce. Piji zelený čaj, minerálku bez příchuti, ráno jedno kafe s mlékem bez cukru. Pitný režim mám dostatečný.

Ale kdybych se nějak nepřekonávala, tak bych i tak byla schopná jíst snad od rána do večera. Jsem z toho host nešťastná, protože bych potřebovala shodit ještě nejmíň 10 kg.

Cvičit chodím teď 3-krát týdně (2-krát aerobic + posilování, jednou pilates).

Do toho jsem pořád strašně unavená, ale ne taková ta lednová únava, ale prostě šílené vyčerpání. Na cvičení se přemlouvám od rána, nakonec jdu a jsem pak ráda, i když sotva dolezu domů po cvičení a pak bych zas spala.

Štítnou žlázu mám v pořádku, anemii také nemám. Jediné v odběrech trochu vyšší cukr (v létě 5,8), což chci srazit cvičením a dietou. Ale váha mi pořád stagnuje, případně jde malinko nahoru.

Nemáte zkušenost/radu…?

Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2689
15.1.26 14:03

Nezkoušela si na jnavj zařadit více hořčíku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
15.1.26 14:14
@Dn0712 píše: Více

Mám doma Magnosolv, začala jsem jej užívat. Tady mi kdysi holky doporučovaly magnesium bisglycinát, ptala jsem se na něj v lékárně, ale bylo mi řečeno, že pokud mám doma Magnosolv, že je to jediná oficiálně schválená podoba hořčíku jako léčivý přípravek, že ostatní formy jsou jen doplňky stravy, tak tedy začínám s Magnosolvem a uvidím, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65138
15.1.26 14:15

A není ta únava lékama nebo prostě kvůli diagnoze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
15.1.26 14:21
@vokishka píše: Více

Děkuji, nevím, možné je všechno, léků beru dost, ale většina by měla být aktivizující naopak, tlumící beru snad jen Anafranil večer, ale v malé dávce. Byla jsem na konzultaci ve spánkové poradně a budu spát ve spánkové laboratoři, snažím se to řešit. Ale nechápu ten hlad pořád, když jím pravidelně a docela zdravě. Nebo jestli ten hlad není následek únavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28769
15.1.26 14:42

Na únavu mi dost pomohl vitamin D. Ted už nejsem k smrti vyčerpaná, ale jen unavená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
15.1.26 14:52
@Margery píše: Více

Fakt? A jakou formu bereš? A jak dlouho jsi měla tu velikou vyčerpanost? Já jsem z toho dost nešťastná, protože dopoledne vůbec nefunguji a večer odpadám. Moje nejaktivnější období je tak mezi 12-17 h a to ještě jen někdy. Teď se dokopávám jít cvičit, asi půjdu, protože to potřebuji. A ten hlad jsi neměla k tomu? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22463
15.1.26 14:55

Ja mela taky cukr 5,8, tak se snazim to srazit, ale zatim se to nedari. Ja myslim, ze mas, jestli si te dobre pamatuji nejake psychicke problemy, tak nemuze byt ta unava z toho? Nebo i ten hlad. Vim, ze deti treba adoptovane nebo traumatiuovane maji potrebu se sytit alespon potravinami. Pak jestli toho fakt nejis malo. Mas to nejak spocitany, ze mas dost vseho? Nebo proste, kdyz je clovek rozezrany, ma roztazeny zaludek, tak pak pri hubnuti ten hlad ma. Vic me toho nenapada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
15.1.26 15:01

Možná na tebe tělo jen řve, že potřebuje zvolnit a odpočívat. Zkus se chvíli přestat hnát za hubnutím, chvíli cvičit jen občas a pro radost. Zařadit spíš jen procházky a hodně spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
15.1.26 15:07
@Lollitka píše: Více

A jaký máš denní příjem kalorií? Používáš kalorické tabulky? Jelikož to na první dobrou vypadá, že jíš hrozně málo. Možná i málo bilkovin na takový zápřah cvičení. Tady tímto směrem bych se vydal na průzkum, než jen do sebe házet další pilulku s vitamínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
15.1.26 15:22
@Oriseka píše: Více

Taky 5,8? A od kdy? Jak dlouho se to snazis srazit? Jak? Promin za tolik otazek. Ja mam hruzu z cukrovky, tak to srazit nejak potrebuji. Jo mam psychicke problemy, ale uz nevim, co a jak s cim souvisi a jak je to propletene. Kalorie mam zakazane pocitat, takze jim podle pocitu a konzultace s nutricni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
15.1.26 15:23

Co železo? Já byla k smrti unavená, pak mi ségra doporučila, že brala Floradix tablety a že ji zmizela anémie. Tak jsem je koupila taky a cítím se opravdu líp. Do toho beru ještě déčko přes zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22463
15.1.26 15:40
@Lollitka píše: Více

Namerili mi 5,8 na preventivni prohlidce(po 2 letech) v dubnu, tak jsem omezila sladkosti(dorty, susenky atd.) a v rijnu zase 5,8. Vubec se to nehlo. Zaradila jsem i vice pohybu. Zhubla jsem celkem 6kg. Jsem na normalni vaze. Snazim se jist sacharidy s bilkovinami, nahradni sladidla jako cekankovy sirup.
Ale mi tu cukrovku mame v rodine. Ma ji moje mama, tata, strejda atd. Vsichni tedy maji nadvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
15.1.26 15:46
@Janli píše: Více

Dekuji, to mi nutricni rikala taky, ale ja nemuzu zvolnovat do nekonecna. Pohyb mit musim kvuli tomu zvysenemu cukru a i me to docela bavi. Jen me stve ten hlad a ze nehubnu, i kdyz se snazim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9158
15.1.26 15:51
@Cenarius píše: Více

Dekuji, no kaloricke tabulky nepouzivam. Mam zakazane pocitat kalorie kvuli tomu, ze jsem 2krat mela anorexii. Jim podle vzorovych vyvazenych jidelnicku od nutricni terapeutky a jidlo s ni konzultuji. Co vim, tak bych mohla pridat v zelenine, tam mam jeste rezervy, ale bilkoviny se snazim hlidat dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková