Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím, poraďte. Malej už od rána neustále řve. Spal dneska hrozně málo, jen tak 2 hodiny před koupáním. Jakmile ho vezmu na ruce a nosím a houpu, tak je klid, ale jakmile ho položím, tak spustí řev. Jenže permanentně ho houpat na rukou nemůžu, docela při tom bolí jizva po císaři, takže to dýl, jak deset minut v kuse nejde…
Prosím o radu, jak na něj, už mi z toho řevu začíná hrabat ![]()
Plně s Tebou soucítím - momentálně doma mám to stejný - přisuzuju to tomu počasí, protože předtím prcek tolik neřval
- ale jinak mi z toho hrabe taky
Ahoj. Moje starší dcera byla hodně uplakané miminko, pomohlo nosit ji v šátku. Některá miminka potřebují cítit maminku neustále, tato vedra tomu taky moc nepřidají. Určitě bych nenechávala vyplakat.
Naše malá taky hodně plakala, takže jsem nosila a nosila, zkusila bych ten šátek nebo já měla nosítko od Lodgaru.
Pokud pláče jen dnes a jindy je klidný, tak ho může třeba bolet bříško ![]()
Určo to bude těma vedrama,taky si s malou užívám,nejhorší je když je unavená a nemůže usnout.Tak brečí pořád,musíme to vydržet ![]()
Máme to samé, jsou nám skoro 3 měsíce.. je to tím horkem si myslím… ![]()
Částečně to může být horkem, co třeba rozbalit ho na přebalováku? Někdy se to prckům líbí, a jinak co pomáhá skoro vždy tak jezditúhoupat s kočárkem, zkusit nakojit nebo trochu kojenecké vody na vedro..
Tak vyřvávat nenechávám,nemám nervy ani srdce nechat ho řvát. Teď je relativně v klidu, ale jen čekám, kdy to zase začne. Asi to bude tím vedrem.
taky si myslím, že je to vedrem. Ale ještě píšeš, že na rukách usne, ale jak ho položíš, že brečí. Pokud nezavinuješ, zkusila bych zavinovat.
taky si myslím, že je to vedrem. Ale ještě píšeš, že na rukách usne, ale jak ho položíš, že brečí. Pokud nezavinuješ, zkusila bych zavinovat.
MMartina1 píše:
Souhlas, při tom přendavání se může leknout a vzbudit se, takže zavinout i s ručičkama..nevýhoda je teda to počasí.
Ještě jsem si vzpomněla, že nějakou dobu zabíralo, když jsem Anežce dala k tvářičce svoji noční košili (ale použitou, ne čistě vypranou). A zavinovala jsem asi do půl roku, než se naučila ze všeho vymotat.
hkac píše:
Ještě jsem si vzpomněla, že nějakou dobu zabíralo, když jsem Anežce dala k tvářičce svoji noční košili (ale použitou, ne čistě vypranou). A zavinovala jsem asi do půl roku, než se naučila ze všeho vymotat.
jo, to taky funguje. Já to někdy dělám doteď, že mu dám svoje tričko. U miminek to funguje dvojnásob, cítí maminku u sebe.
Omlouvám se za předchozí příspěvek, nějak se mi to odeslalo 3×
Zavinujeme, ale teď nepomáhá ani zavinout a navíc ruce mu zavinout nemůžu, páč to už jsme zkoušeli a on to prostě nesnese. Dělá všechno proto, aby je dostal ven a když mu to nejde, tak šíleně ječí…