Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Almira-Alm @a.n.o.n.y.m.n.í 2 Ahojky holky, díky za příspěvky. Trošku mě to uklidnilo neb jsem z toho nesvá a nejradši bych zase běžela za lékařem. Překvapilo mě, jak je hojný a častý..ale asi to k těhu patří..Zajímavé ale je, že ne každý na ně trpí. Moje sestra, která má dvě děti, vůbec nevěděla o čem to mluvím ![]()
Moje dr říkala, že pokud nic nesvědí a nezapáchá, je to ok.
Ten utrogestan jsem myslela, že už se v 2. trimestru nebere, možná na tom má taky podíl, pokud ho bereš vaginálně..
Od zacatku. Trd chvili nebyl a opet se vratil.
Chvili vosnaty, chvili kremovy ci jiny.
Nesvedi, nezapacha, stery ok
Bez kalhotek a slipovky nemuzu ani spat ![]()
Ale uz.se blizime ke konci
Někdy mě štve, že se o spoustě věcí nemluví. Třeba těhotenský výtok. Každej povykládá docela detailně o těhotenství a porodu, ale že z něho lilo celou dobu, to neřekne. A to byla těhotná blízká kámoška a moje ségra.
Taky jsem byla překvapená. Byl řídký, bělavý nebo lehce nažloutlý. A bylo ho hodně. Pokaždé plno na toaleťáku. Z intimek jsem docela brzo přešla na slipovky a pak na jejich silnější varianty. A stejně jsem s jednou rozhodně nevydržela. I když někdy vydrží dýl, někdy to hrkne a je na odpis během chvilky ![]()
Presně @e-lili, bez kalhotek ani v noci.
Taky mi Dr. řekla, že pokud je to bez zápachu a nesvědí, tak je to v cajku. Že je to úplně normální.
Ja měla pocit, že ze mě něco teče snad celý třetí trimestr. Docela lituju, že jsem si v té době nepořídila látkové vložky. Jsem v drogerii nechala majlant za jednorázové vložky! ![]()
@Katyty Ahojda, díky, hezky jsi to napsala…líbí se mi to. Máš pravdu. Já mám výtok bezbarvý, vodnatý…proto taky ta obava z plodovky, ale je fakt, o tomto se skoro nemluví..
Mam to stejne od zacatku tehu. Nejvic jsem panikarila po amniocenteze a jela rovnou do nemocnice, delali ni test, lale plodovka to nebyla. Kdyz se vic hybu je to horsi. Kalhotky bez intimky uz ani nenosim. V tehu se proste meni posevni prostredi, takze pokud nemas bolesti, nezapacha, nesvedi, nema jinou barvu, tak bych byla v klidu.Tak mi to tehdy rekli i v nemocnici a i kdyz jsem to tusila,, uklidnilo me to od odbornika ![]()
Jinak jsem brala utrogestan (oralne) a mam pocit, ze po jeho vysazeni se to o dost zlepsilo (netece to po,, litrech "
)
Jo a ke konci, to už jsem fakt nějak nedokázala rozlišit, jestli je to výtok, nebo jestli jsem si s prominutím necvrkla nebo mi náhodou postupně neodtéká plodová voda… ![]()
@Karkulka007 Ahojky, díky za příspěvek! Máš pravdu, také jsem včera četla na netu, že se na tom progesteron - utrogestan podílí… a je to šílené…já ho pořád musím brát i v druhém trimestru a přesně rozumím Tvé poznámce /té v závorce ![]()
@Black Cat píše:
Jo a ke konci, to už jsem fakt nějak nedokázala rozlišit, jestli je to výtok, nebo jestli jsem si s prominutím necvrkla nebo mi náhodou postupně neodtéká plodová voda…
Jo jo, přesně. ![]()
Stále mam
s plodovou vodou jsem taky plasila..nebyla to plodovka.. ![]()
Ahoj, jsem těhu a od druhého trimestru mám neustálý a nemalý vodnatý výtok.. Již jsem s tím minulý týden běžela na gyne, zda se nejedná o plodovou vodu, ale asi ne. Užívám progesteron - utrogestan. Prý se progesteron na výtoku podílí? Stěží mi stačí jedna velká slipová vl. na dvě hodiny. Máte s tím, prosím, zkušenost? Díky