Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj. Již delší dobu řeším neustálý poševní výtok, který nezapachá, nesvědí, jen jeho množství je obrovské… Každý den nosím vložky, které musím x krát denně vyměnit. Na gynde mi řekli, že je to normální.. Sexuálně aktivní dlouhou dobu nejsem, takže tím to není… Nemáte s tím některá zkušenost? Je to dost obtěžující..![]()
![]()
Asi bych zkusila bylinky a to jak koupel, tak pitný čaj.
Nemám zkušenost, ale nepřijde mi to normální, když je to v takové míře. Šla bych na konzultaci k jinému lékaři. A zatím zkusit volně prodejné čípky s lactobacily.
Normální to určitě není, ale už jsem slyšela, že to některé ženy trápí. Určitě bych se snažila najít příčinu, pokud není zdravotní. Nemůže to být reakce třeba na intimní mýdlo, prací prášek, nebo právě vložky? Případná konzultace u jiného gynekologa je určitě taky dobrý nápad.
@Karinkas píše:
Normální to určitě není, ale už jsem slyšela, že to některé ženy trápí. Určitě bych se snažila najít příčinu, pokud není zdravotní. Nemůže to být reakce třeba na intimní mýdlo, prací prášek, nebo právě vložky? Případná konzultace u jiného gynekologa je určitě taky dobrý nápad.
Intimní mýdlo právě schválně nepoužívám, snažím se v intimních oblastech umývat pouze vodou… A ty vložky jsem začala nosit, kvůli tomu, že nechci 3× denně měnit kalhotky, takže těmi to také nebude ![]()
@Anonymní píše:
Intimní mýdlo právě schválně nepoužívám, snažím se v intimních oblastech umývat pouze vodou… A ty vložky jsem začala nosit, kvůli tomu, že nechci 3× denně měnit kalhotky, takže těmi to také nebude
normální to není, mám tělísko a trpím něčím obdobným. 2-3 týdny z měsíce výtok, pak 14 dní menstruace, pak měsíc a půl nic, a pak zase do kola. Prý je to normální, musíme vyčkat jestli se to nezlepší, nic s tím nejde dělat (už 2 roky) - slova lékařky. Hodně, ale opravdu hodně (a nejen mě) při jakýchkoli gynekologických obtížích pomáhají kapky Gynex, najdeš je buď v prodejně bylinek, některé lékárny ty kapky také mají. Stojí něco kolem 4 stovek, ale většinou zlepšení detekuji už tak 4. - 5. den co je beru.
Ahoj. Již delší dobu řeším neustálý poševní výtok, který nezapachá, nesvědí, jen jeho množství je obrovské… Každý den nosím vložky, které musím x krát denně vyměnit. Na gynde mi řekli, že je to normální.. Sexuálně aktivní dlouhou dobu nejsem, takže tím to není… Nemáte s tím některá zkušenost? Je to dost obtěžující..