Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, už dva dny můj malý brouček nonstop pláče, má trošku teplotu. Je to hrůza, nic nepomáhá, jen do něj rvu sirup ![]()
Myslela jsem, že by to mohly být zoubky, ale nic v pusince nevidím, tak přemýšlím, zda má cenu jet s ním na pohotovost
Podle mě mi tam nic neřeknou
Jeli byste??
Tak jestli je to fakt strasny neutisitelny plac, tak bych jela. Poslechni svuj instinkt!!
Nemá bolení bříška, teploku muže mít i z toho pláče. Muj malej plakal taky a dlouho my měly problémy s větříkama dojela sem na pohotovost a nic plakal mě tenkrat pul dne a nebyl k utišeni
Ale když rostou zoubky, nejvíc to právě bolí, když to ještě není vidět víš??ted ještě nic nevidíš, ale přitom se mu začínají prořezávat už třeba…
@madrianova píše:
Ale když rostou zoubky, nejvíc to právě bolí, když to ještě není vidět víš??ted ještě nic nevidíš, ale přitom se mu začínají prořezávat už třeba…
s tím souhlasím, u nás to trvá většinou 3 měsíce, teď čekáme na druhé stoličky od léta ![]()
Malé ted rostly 4 stoličky najednou, už měsíc a půl, šílený období..a ještě úplně nejsou venku ![]()
Po očkování není ![]()
není to moc lepší, kdyý nespí, tak pláče, usíná mi v náručí přes den, to nikdy nedělal
nevím, možní ty zoubky, ale myslela jsem, že bych třeba viděla aspoň červený dásně, ale prostě nic tam není ![]()
u prvného synka jsem o zoubkách ani nevěděla, tak nevím, jestli je možné tpět takhle dlouho a intenzivně kvůli zoubkům ![]()
Naše dr.je tam až zítra odpoledne, tak pokud se to nezlepší, půjdu tam..
A co uši? Zkusila bych to kolem nich trošku pomačkat a uvidíš reakci. U nás se třeba píchalo i bez rýmy (ta se spustila až po píchnutí…) - píšu to jen jako další možnost.
Napadly mě uši(starší brácha měl nedávno zánet), krk (měla jsem nedávno angínu)..
zkusila jsem pomačkat uši a na to myslím nijak extra nereagoval ![]()
jak dlouho se zoubky prořezávají??je mi líto, jen pláče, je jak tělo bez duše, oči se mu pořád zavírají, když ho chovám ![]()
dávám paralen a ibalgin..chtěla jsem se zeptat, musím dodržovat mezi oběma léky 6hod. odstup, nebo mohu prokládat??Po 3-4 hodinách přestává lék učinkovat a je to šílený ![]()
Zoubky se prořezávají různě dlouho, nám většinou š měsíce a jak jsem již psala na stoličky čekáme od léta. Malá na zoubky trpí od 3měsíců, teď je jí 18 a modlím se, ať už ty poslední 4 vylezou. Vždycky strašně plače, v noci nespí, přes den je protivná, průjmy, taky má vždycky rýmu a jednou jí lezlo 6 zubů a vrazilo se jí to do uší
stejně teda trpěla i na koliky, to mi v noci vyčerpáním usínala v náručí
Hanul, u malého jsem o zoubkách nevěděla, u malé ano a až moc…
Pokud budeš střídat panadol s nurofenem, můžeš po 4 hodinách, ale to se doporučuje u horeček nad 39..nevím, jestli i u bolesti bez teplot.
@hanulka mě doktorka poradila, že když se podává brufen a panadol na střídačku, tak se může podat po těch 4 hodinách. Ale pokud se dává jen jeden tak po 6 hodinách. Ale dáváš jiné léky, tak tam ti neporadím, musela by ses zeptat lékařky i v lékárně budou vědět.